Bernds raseri för XR-dom: “Ohörsamhet” utan böter !

Extinction Rebellion tar upp den unika domen på Facebook

SVT Sände ett inslag om domen:

Denna nyhet har upprört flera av våra medlemmar. Bernd blev så arg och förtvivlad att han skrev av sig ursinnet i ett brev:

+ – + – + – +

Medborgare kräver att svensk lag tillämpas

Till Domstolsverket

Den 24.11.2023 förflyttades vi medborgare tillbaka till Hitler – Stalintiden, när vi informerades om att en domstol i Sverige inte dömer efter gällande lag utan efter politiska order, när en tingsrätt visserligen dömer personer som stört allmän ordning, men upp-häver lagens straff med hänvisning till samma sorts politiska lögn från diktaturerna, här i form av lögnen om klimatkatastrofen.

Jag motsätter mig denna rättstillämpning och kräver rättelse.

För tydlighetens skull lämnar jag här nedan bevis för att påståendet om klimatkatastrofen är lögn som inte kan godtas.

Ni stackare, som har så lite kunskap så att ni låter er skrämmas av alla de lögnare som ständigt babblar om en katastrof som kommer om ni inte lyder dem, borde åtminstone innan ni lägger er platt försöka förstå det enkla i det som ger er livet.

Ni behöver inte kunna förstå vetenskapens språk om Fotosyntesen, utan helt enkelt förstå det ni läser innantill här nedan.

År ni så okunniga så ni inte förstår det ni läser så ligg platt och vänta på överhetens order.

Ni andra borde kunna förstå fakta att av all CO₂ som finns, 41 120 000 000 000  ton, bidrar människan med 6 000 000 000 eller 0,015 %,  som enligt Henrys lag absorberas av haven. Förstår ni varför stenen ni släpper faller neråt borde ni också förstå Henrys lag som är samma sorts grundlag som ingen kan ändra i hela Universum.

När solen lyser på livets gas koldioxid, CO₂, i allt vatten även i växterna, bildas det syre som livet på Jorden är beroende av för att överleva. Märk att utan koldioxid finns inget syre och inget liv på jorden, och om nu någon är så tokig som att minska CO₂ genom att gräva ned gasen, så försvinner allt levande. Varje odlare med växthus vet att det växer bättre ju mer CO₂ han blåser in i växthuset.

Har ni nu förstått så borde ni också förstå att allt det där med klimatkatastrof, grön omställning, hållbarhet, o.s.v. är inget annat än bluff och båg av skurkar och bedragare som vill tvinga er ner på knä.

Jodå! Sveriges regering tillhör också bedragarna.

Och alla ni redan lurade måste förklara hur det kan komma sig att undersökningar visar att det politiska parti som styrt Sverige mesta tiden mot förfallet trots det har er största tilltro. Man kan godta att människans minne av gångna tiders övergrepp när kungamakt tillsammans med kyrkans makt genom förnedring i ”husförhör” kastrerade befolkningens förmå-ga att tänka, och att även den delen av befolkningen som är ung och därför dum inte kan tänka rätt, men alla ni andra? Har ni varken tid eller lust att motsätta er att lyda bedragare och därför låter staten Sverige förfalla?

Har ni glömt att en gång i tiden motsatte sig era förfäder översittarna och kastad ut dem?

Kan ni inte förstå att ni måste sluta blunda och istället rädda landet, er själva och era barn från illviljans översitteri?

Stå upp, för 17, och ta ansvar för demokratin i Sverige.

Tala om för skurkarna att de kan fara dit där deras påstådda värme finns i överflöd.

Sluta babbla om en klimatkatastrof som aldrig kan inträffa enligt sann vetenskap.

Tjata inte om vad det övervägande antalet skurkstater i FN med sina gissningar enligt IPCC vill lura er att tro är vetenskap.

Härmed kräver jag att domstolens dom att frångå Sveriges lag skall upphävas.

Bernd

+ – + – + – +

Böter för en privatperson eller för en stor organisation

På hemsidan skriver XR att inga av deras aktivister som dömts till böter behövt betala dem själva. Insamlingar inom rörelsen har täckt böterna. Detta avslöjar ytterligare en effekt av “etablissemangets” ständiga “Politiska Korrekthet”. I offentlighetens förljugenhet ingår att skydda de individer som begår brott med “goda” avsikter.

Med sin hemsida visar XR att de utgör en stor organisation med betydande finansiella resurser. När en demonstration utförs i dess namn är det enda rimliga att utdömda böter beräknas med utgångspunkt från organisationens ekonomiska status istället för den enskilde deltagarens.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

25 thoughts on “Bernds raseri för XR-dom: “Ohörsamhet” utan böter !

  1. “Det blir intressant att se hur detta domslut påverkar framtida rättspraxis och diskussionen kring civil olydnad för att främja miljömål”

    Adepten. Inbillar du dig att hovrätten fastställer ansvarsfrågan i denna “nämndemannadom”?

    Svara gärna ja eller nej. Det övriga är ointressant.

  2. Domen överklagas med rätta av åklagaren! Vi får hoppas att det blir stopp för rättsrötan i Sverige!

  3. Björn II, javisst är PW:s kommentarer många gånger komiska i sin egen infantilitet och det verkar som att han många gånger skriver fortare än han tänker? En domstol ska endast ta hänsyn till brottet och vilket straff som ska utmätas och inte lägga någon vikt i sagor som sprids av klimatskojare till “forskare” och korrupta politiker som belönas av globalister för att ljuga.

  4. Petter Wulff

    Du kan konsten att med några få korta meningar skapa behov att kommentera 🙂

    “Domstolen har givit klimatdemonstranten rätt i sakfrågan.”
    Ja, det finns ofta en fin linje mellan att försvara en sak genom civil olydnad och att legitimera lagbrott. I fallet med klimataktivisten verkar rätten ha lagt väldigt tungt vikt åt det förstnämnda. Det blir intressant att se hur detta domslut påverkar framtida rättspraxis och diskussionen kring civil olydnad för att främja miljömål.

    “Man är där benägen att acceptera klimatforskningens resultat och slutsatser.”
    Trots att rätten nämner att vetenskapen är “i stor utsträckning enig” om klimatkrisens orsaker och konsekvenser, finns det fortfarande debatt och oenighet inom vissa aspekter av klimatforskningen. Hur hanterar man dessa olikheter i bedömningen av aktivistens handlingar?

    “Att det kritiska tänkandet skulle bestå i att avvisa dem har jag mycket svårt att förstå.”
    Här antas att kritiskt tänkande inte kan innebära att ifrågasätta eller avvisa klimatforskningens resultat. Det är en förenklad syn och bortser från möjligheten att kritiskt granska och diskutera olika aspekter av forskningen.

  5. Jag tycker inte man ska kalla PW korkad. Jag tycker ofta det är roligt att läsa hans inlägg. Han är uppenbarligen på denna site för att retas, att han skulle lyckas omvända någon som hittat Klimatsans torde inte vara möjligt.

    Är det inte möjligt att som enskilt drabbad kräva skadestånd med anledning av stillastående trafik på grund av eko-fascisternas limaktioner? Finns det någon kunnig jurist?

  6. Under årmiljonerna har syrehalten ökat från noll till 21% i stort sett genom fossiliserring av biomassan. Så syre omsättningen mha av fotosyntesen är marginell. Däremot är fotosyntesen helt avgörande för att bilda de livsnödvändiga kolmolekyler som är LIVET.

  7. Petter Wulff.
    Det är en ”nämndemannadom”. Begriper du inte vad det innebär?

  8. Det är ganska enkelt att avslöja klimatbluffen. Bl a genom att läsa litteratur om Jordens historiska och förhistoriska klimat i litteratur tryckt före klimathysterins start. Särskilt före 1990.
    Bland mycket annat står där att läsa om Kilimajaro vars glaciärer smälter ganska fort. Men det som de aldrig nämner idag är att avsmältningen började långt före industialiseringen! På den lägre toppen försvann is och snö nämligen redan på 1800- talet! Och det beror inte heller enbart på smältning utan även avdunstning (vatten avdunstar nämligen även i minusgrader och i formen av snö och is, ju torrare luft desto snabbare). Sen har vi värmen under 1920-40 talet då det var minst lika varmt som idag trots mkt låga CO2- utsläpp! och ca 290 ppm i luften! Det Svenska rekordet i värme slogs också på 30- o 40-talet, +38° i Skuggan! bl a i Målilla, vilket vi sedan dess inte ens varit i närheten av trots fler mätstationen samt “urbanisering” av mätstationerna!
    Det påstås att man idag har fuskat med temperaturkurvorna för att dölja värmen under denna period. Bl a i den sk ” hockeyklubbskurvan”. Det finns massor med andra indicier att läsa om som tillsammans nästan bildar bevis! En av de varmaste perioderna inträffade för ca 6 000 år sedan då stenåldersmänniskorna uppe i Norrbotten vandrade omkring i skogar bl a bestående av Ek! säkert minst 5° högre medeltemp än i dag då Eken inte växer helt vild ungefär norr om Dalälven!

  9. De verkar arbeta på att föra in oss i en sorts “medeltid” där lögn, rättsröta, inkompetens, korruption och nyckfulla känsloyttringar premieras. Det är mkt tragiskt att behöva uppleva och våra barn och barnbarn osv går en mycket oviss och sannolikt mörk och ofri framtid tillmötes om inte detta vansinne stoppas eller åtminstone hämmas kraftfullt.
    Jag arbetar dagligen på att sprida fakta och andra sanna uppgifter till släkt, vänner o bekanta, men man möts mest av både motstånd, oförstånd och ovilja. Men ca 3/10 tar till sig, åtminstone delvis. Jag kämpar också för kontanternas bevarande vilket nu börjar kosta även rent ekonomiskt, men det tar jag, åtminstone ett bra tag till.
    Ett av mina barn håller sig iaf a-jour och vet väldigt mycket medan de övriga har fullt upp med karriärer och barn och småbarn samt skulder. Jag skulle inte vilja byta en enda dag med dem! Jag har ingen jättepension att leva av men hjälper dem iaf så gott jag kan och kommer att kämpa till slutet!

  10. Jag anser att domstolen begick ett allvarligt fel när deltagarna i klimataktionen inte behövde betala några som helst böter för den oreda de ställde till med, trots att de förklarades skyldiga av domstolen. Deras brott består bl.a. av att stulit tid från dem som fastnade i trafikkön. Hur stor ekonomisk skada de drabbade lidit varierar förstås, men även förlorad fritid borde tillmätas ett värde. Om vi räknar med att 10000 människor förlorade en timme var och beräknar att det kostade dem i genomsnitt 100 kr per timme, så uppgår enbart den kostnaden till en 1.000.000 kr. Sedan har vi de onödiga kostnader i form av polisutryckningar m.m. som de orsakade. Ett minimikrav borde vara att de får betala den skada de orsakat. Oerhört dåligt att Tingsrätten inte tar detta i beaktande. Tyvärr är det typiskt att aktivister vare sig det gäller klimataktioner, djurrättsaktivister, miljöaktivister eller trafikaktivister, antingen slipper betala eller också bötfälls de med en struntsumma, som på intet sätt motsvarar den ekonomiska skada de orsakat. Att tingsrätten sedan inte dömer efter lagen, utan låter sig styras av tro, okunskap och förutfattade meningar är en skandal i sig, som absolut inte inger förtroende.

  11. #Petter Wulff

    Du skriver ständigt om klimatforskningen, klimatforskare och klimatforskarnas resultat.

    Skulle vilja be dig att:

    1- skriv 5 namn på klimatforskare som du anser vara riktiga klimatforskare
    2 – förklara hur man skiljer en riktig klimatforskare från en “icke” riktig klimatforskare. Konkret, hur vet du att t.ex. Happer och Lindzen inte är riktiga klimatforskare? De har en helt annan uppfattning än IPCC
    3 – 1600 mycket framstående forskare (bl.a. nobelpristagare i fysik) har skrivit under på Clintels deklaration “Vi har ingen klimatkris”.
    https://clintel.org/world-climate-declaration/
    Kan du förklara varför dessa personer inte förstår det du kallar “den etablerade klimatforskningen” ? Tror du att dessa 1600 personer är dumma i huvudet, eller vad tror du ..?

    Föklara hur du vet vad som är den etablerade forskningen? Hur kan du bedömma vad som är etablerat? Jag vill alltså vet hur du kan veta vad som är rätt. Hur kommer du fram till det?

  12. Petter W
    Du tror att två nämndemän, från S och V, förstår vad som står i den vetenskapliga rapporten AR6 WG1? I så fall hade de insett att det inte råder varken klimatkris eller klimatnödläge och dömt som den juridiskt domaren som friade. Nämndemännen har inte ens läst den politiska rapporten AR6 SPM utan nöjt sig med kvällspressen.

  13. Den som accepterar klimatforskningens resultat och slutsatser påstår då inte att det pågår klimatkris och råder klimatnödläge. Det är rent struntprat att kalla den globala uppvärmningen för kris och nödläge. Uppvärmningen har haft fler positiva än negativa effekter. Den är motsatsen till kris och nödläge!

  14. Den här friande domen var det sjukaste man hört på länge. Jag har skrivit brev till den berörda tingsrätten och kräver en förklaring. Liknelse: om jag vill ha mera pengar och inte kan erhålla det är jag i ett penganödläge. Därför har jag rätt att begå ett brott och råna gamla tant Agda!

  15. Jag tycker att PW i en del resonemang delar de argumentationssätt WOKE-rörelsen använder sig av. Då tänker jag inte på IPCCs vetenskapliga ansatser främst utan på hur han men främst de värsta “häxbrännarna” argumenterar. Motståndarna ska till varje pris inte få yttra sig utan förföljas likt inkvisitionen.

    Man kan säga att de ständigt letar efter “fel” som stöder deras åsikter men “felen” förvägras/göms alltid utan en komplett historisk kontext, t.ex via statistik (fakta) eller andras vetenskapliga ansatser. De äger vetenskapen! Precis så sa inkvisitionen men då handlade det tvärtom om bevarandet av makten eftersom kyrkans trossatser riskerades. Här handlar det om maktförändring men även makt övertagande om man betänker hur WEF/WHO sympatiserar med dessa rörelser som skapar splittring i samhällena och håller medborgarna och MSM borta från de viktigaste frågorna, demokrati, transparens och medinflytande även mellan valdagarna.

  16. #PW : Domstolen , kommer det visa sig i hovrätten, har gjort grundligt fel. Det finns ej konsensus i klimatfrågan. Att medeltemperaturen just nu stiger skall vi vara glada för. Att CO2-halten i atmosfären åter stiger skall vi också vara glada för. Att det sker en ökning är helt oomtvistat. Att CO2 skulle driva temperaturen är inte självklart. Det finns forskning som tyder på motsatsen. Att åberopa bränder och översvämningar som tecken på kris är infantilt. Katastrofen i Libyen orsakades av skyfall som inte hindrades att forsa fram mot bebyggelsen pga att dammarna var illa underhållna, vilket i sin tur beror på att staten efter Khadaffis fall är en failed state. Bränderna i medelhavsområdet i sommar är i stor utsträckning pyromandåd. En grekisk minister angav 95 %. Det går att räkna upp mycket mer, som har blivit osakligt skildrat i media och utan angivande av historisk utveckling. Störtregn har t ex inträffat flera ggr tidigare. Eftersom dessa miljöhuliganer inte betalar böterna själva bör de sättas i fängelse.

  17. PW: nytt rekord i svammel. Tingsrätten vet ännu mindre än teologer och agronomer om sakfrågan. Som tur är brukar tingsrätten och hovrätten däma olika.

  18. Efter PW:s kommentar så inser man att fakta och verklighet inte har en chans mot den närmast religiösa hängivenhet som klimathysterikerna tagit till sig klimatreligionen. Att klimatreligionens “överstepräster” och “gudinnor” inte alls lever som de lär bekymrar inte det fanatiska fotfolket som villigt limmar fast sig på vägar och gator i en sorts sinnesförvirrad rit man tror ska blidka “väderguden” CO2 som anses styra klimatet!

  19. Domstolen har givit demonstranten rätt i sakfrågan. Man är där benägen att acceptera klimatforskningens resultat och slutsatser. Att det kritiska tänkandet skulle bestå i att avvisa dem har jag mycket svårt att förstå.

  20. Jag tycker ni ska akta er från att kräva åtgärder som kan falla på er själva. När någon ur en klimatrealistisk krets blir bötfälld, ska då inte böterna kunna samlas in från tredje part?

    Reaktionen på domen är hysterisk. Så allvarligt är det inte. Det är bra med knäppa domar för de sätter fokus på kompetensen. Notera att de faktiskt blev dömda, men slapp böter. Skulle böter har gjort någon skillnad?

    Lite stämningar från privatpersoner vore kanske bättre. Den som missade sitt plan på Arlanda. Stäm för kompensation av det.

    Folk blir arga som får sitta i kö, men generellt så tycker nog ändå majoriteten av de som satt i kö att det är ändå är bra. Folk är korkade. Ungdom blir misshandlad av invandrare. Föräldrarna väljer sedan pizza och kebab för sitt barns välmående.

  21. Med AI kanske vi kan få veta hur många gånger ordet “klimatkris” brukas i media under en dag.
    Under ett år tusentals gånger. Ordet fungerar som en cancer och det skadar det kritiska tänkandet.
    Att det gått så långt att cancern tagit över Tingsrätten i Stockholm är riktigt sjukt.
    Jag skriver under på Bernds skrivelse.

Comments are closed.