Klimathandlingsplanen är på 245 sidor kanslisvenska

Igår presenterades regeringens “klimathandlingsplan”, som därefter skall godkännas av Riksdagen

Som vanligt vill svenska politiker kunna skryta med att Sverige är “duktigast i klassen”, vilket betyder att vi skall nå “Nettonoll” år 2045, fem år tidigare än de flesta andra.

Jag kan inte förmå mig att läsa 245 sidor om något som jag anser helt meningslöst. Men jag fastnade för följande på sidan 52:

  • När de övergripande styrmedlen finns på plats för kostnadseffektiva utsläppsminsk-ningar i alla utsläppssektorer kommer fokus i klimatpolitiken i allt högre grad att handla om hur en samhällseffektiv strukturomvandling kan skapas inom ramen för ett allt minskande utsläppsutrymme, med ökat eller bibehållet välstånd. För att klara denna strukturomvandling med bibehållen konkurrenskraft, hög sysselsättning och acceptabla sociala och ekonomiska konsekvenser i hela landet krävs en långsiktig politik som skapar förutsättningar för företag och privatpersoner att fatta kloka beslut.

Notera några särskilt välfunna formuleringar:

  • kostnadseffektiva utsläppsminskningar
  • samhällseffektiv strukturomvandling
  • med ökat eller bibehållet välstånd
  • bibehållen konkurrenskraft
  • ekonomiska konsekvenser i hela landet
  • fatta kloka beslut

Detta uppfattar jag som koncentrerat önsketänkande utan kontakt med verkligheten. Hur många riksdagsledamöter kommer att genomskåda flosklerna. Den opposition som finns vill ju bara göra förvillelsen värre. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

15 thoughts on “Klimathandlingsplanen är på 245 sidor kanslisvenska

  1. Om vi ska vara rättvisa så har vi ingen aning om utifall den svenska skogen kompenserar utsläppen av koldioxid i Sverige. Det är bra något som vi antar.

    Men, det spelar ingen roll, för vad Sverige gör i utsläppsväg i Sverige har ingen som helst betydelse den globala temperaturen i världen.

    Det finns även ingen som helst positiv verkan av vad Sverige gör i sådan mening att Sverige skulle inspirera andra länder. Vad vi gör i Sverige kommer att vara okänt för 99,999 % av jordens befolkning. Ja, inte ens i Sverige är 100 % känt hos befolkningen vad som görs i Sverige för klimatet. Okunskapen i Sverige verkar ligga på 99 %.

  2. Lars K: Utsläppen orsakade av oss svenskar har angetts vara dubbla dem som sker i Sverige, så skogen får nog jobba på.

    Din övertygelse om att det inte finns någon växthusteori saknar ganska mycket underbyggnad.

  3. Det är fullt möjligt att svensk natur redan nu tar upp all koldioxid som människor i Sverige släpper ut. Och alltså att nettonollutsläpp redan är nått. Om inte, så är det i alla fall inte långt ifrån. Så när det påstås att det behövs stora utsläppsminskningar för att nå dit, är det helt enkelt svammel.
    Kostnadseffektiva utsläppsminskningar finns helt enkelt inte när det gäller koldioxid. De bara kostar, utan att ge något positivt i gengäld. Utsläppsminskningar av andra ämnen kan ge fördelar, för till exempel människors hälsa, men inte minskningar av koldioxidutsläppen.
    Minskning av koldioxidutsläppen går då inte att åstadkomma med ökat eller bibehållet välstånd.

  4. Tv4 inledde sin nyhetssändning med att utnämna Klimatpolitiska Rådet (KR) till klimatexperter. De är följsamma medlemmar i lögnorganisationen Covering Climate Now, så inget annat var att vänta. Av #Göran Åkessons avslöjande kommentar kan jag bara dra slutsatsen att rådet saknar verkliga experter. Den monstruösa fördumningen i klimatdebatten måste få ett slut och förslaget från #Benny att låta de inblandade i fördumningen bli sopsorterare är mycket bra. Där har vi ett område där de kan göra nytta, då det ligger helt i linje med deras kompetensprofil. Däremot har de kroniskt visat på så stor okunnighet, feghet och följsam underdånighet inför lögnare att de för all framtid bör förbjudas att inneha beslutande ämbeten. Tron på att CO2 styr klimatet och att vi kan styra det är enbart ett utslag av storhetsvansinne och dumhet. Klimatet styrs i första hand av astronomiska faktorer, speciellt solen och dess påverkan jorden, dess havsströmmar, vindar, vulkanism m.m. Det handlar om många cykliska skeenden som ibland förstärker varandra och ibland motverkar varandra. Dessa skeenden har Robin Monotti på ett förträffligt sätt visat i följande länk:
    https://robinmonotti.substack.com/p/the-real-reason-for-climate-change?utm_source=profile&utm_medium=reader2
    CO2-bluffen är bara ett gigantiskt bedrägeri. Vi behöver mer CO2, Inte mindre!

  5. Om någon bara ställde frågan till detta överbetalda gäng:

    “Tänk om det är likadant med klimatalarmismen som det var med migrationsfrågan, fast tvärt om, att det inte finns något klimathot, sannolikt beror mestadels på en naturlig ökning av temperaturen och därmed mer CO2 i atmosfären?”

    Då skulle många börja undra över både frågan och kanske också svaret, men det är väl att hoppas på för mycket, alltså en mer öppen och sökande debatt, i klassisk vetenskaplig anda…..amen….

  6. Med hjälp av detta dokument låter församlingen sig nöjas, en liten stund. Vi skall elektrifieras och för detta behövs stabil väderoberoende elproduktion i alla delar av landet. (I huvudsak kärnktaft men även vattenkraft,) Med hjälp utsläppspålagor som inte påverkar välståndet negativt skall målet nås år 2045. Det är i synnerhet transportsektorn som skall bidra till minskade utsläpp.
    Receptet som jag uppfattar det: Bygg kärnkraft och rusta upp järnvägen för att få till stånd pålitliga transporter av gods och passagerare.
    Åren går och klimatet blir allt bistrare beroende på solens minskande elektromagnetiska strålning och den ökade molnbildnimg som detta indirekt förorsakar. Nu när klimatet är kallt finns det då någon orsak att minska co2 utsläppen – nej just det frågan blir inaktuell.

  7. Klimatpolitiska Rådets (KR) ordf Åsa Persson var snabbt ute med sitt eget fördömande. Professor Persson fick sin doktorshatt inom ‘environmental policy’ vid London School of Economics & Political Science, en känd institution för utprångling av politiskt korrekta globalister. Hennes s.k. forskning inom SEI avser följdriktigt meningslösheter som
    • samband mellan global & nationell policy & överstatlighet
    • genomförande av FNs ‘hållbarhetsutvecklingsmål’ (SDGs)
    • samt tidigare bl.a. utveckling av ramverk för ‘planetens gränser’; jmf Rockströms meningslösheter.
    I KR sitter en professor i statsvetenskap, en docent i psykologi, en professor i zooekologi, en dito i nationalekonomi, en sådan vid Tema miljöförändring, samt en professor i ‘klimatologi’ (metereologi/klimatmodeller) samt som vice ordf en professor i innovationspolitik.
    I rådet finns såklart ingen astro- eller geofysiker, som kunnat ge insikter i fysikaliska grunder för Klimatlagens icke-tillämpbarhet.

    Det bästa Riksdagen kan göra är att avveckla den självpåtagna Klimatlagen från 2018 och entlediga KR, varvid mängden icke-operationellt orienterade floskelutredningar inom klimatområdet kan minskas.

  8. Bara det lilla från sidan 52 är rena svamlet. Det är kanske bäst att läsa handlingsplanen så man känner till hur Sverige ska avvecklas.

    Jag måste säga att detta är verkligen spännande. Vi spekulerar ju ofta om hur civilisationen Rom kunde gå under. Nu sitter vi på första parkett och kan se hur civilisationen Sverige går under. Riktigt roligt.

    Talesättet är “skrattar hela vägen till banken”. Nu kan vi säga “skrattar hela vägen till grottan”.

  9. Ingvar Anderson-nu är du stygg!
    Vi får inte glömma symbolpolitiken när vi skall ner till netto noll.

    Netto noll utan att avräkna skogens upptag är det tydligen som gäller.
    Eller har ni någon annan information?

  10. Sverige behöver inte göra något ytterligare.
    Vi är ju bäst i klassen sedan 1985.
    Vi kan inte heller rikta oss på att minska den lilla CO2-halten 0,04% i luften.
    Då ökar svälten i världen.
    CO2-halten och temperaturen hänger i hop men i omvänd ordning, först ökar eller minskar temperaturen i världshaven (och luften) och sedan ökar/minskar halten CO2 i luften, helt enl Henrys lag.
    Sverige måste satsa på säker och planerbar energiproduktion som även är miljövänlig.
    Vindkraften är inte ett dugg miljövänlig med alla farliga utsläpp av mickroplaster mm .
    Inte solceller heller så länge vi inte kan hantera skrotning av dessa.

  11. 245 sidor av “klimatpolitik” men inte ett enda ord om vad denna s.k. klimatpolitik kommer att ha för påverkan på klimatet.
    Detta naturligtvis p.g.a. att alla men någon form av insikt vet att alla vackra orden och alla pengarna som skall spenderas inte har någon som helst mätbar påverkan på klimatet.
    Enda effekten är att Svenska folket blir fattigare.

  12. De är inte bara korkade själva, de arbetar också för fördumningen av hela folket! Fördumningsregeringen är ett träffande namn! Det finns ingen “klimatkris!

  13. Det är ju politiskt “arbete” på högsta nivå. Alla inser ju att klimatet klarar sig alldeles utmärkt utan “våra” ansträngningar att reglera det samma. Och därför är den bästa reaktionen på hysterikernas krav om en handlingsplan, en lunta med snömos.
    Det kan hålla dem sysselsatta ett tag framöver, tills dess insikten om naturens föränderlighet infinner sig hos de mest rabiata.

  14. Vilket återigen bevisar att det bara produceras en massa byråkrati utan något vettigt innehåll där upp i marionetternas förlovade stad Stockholm. Cylinderarkivet nästa och sedan närmaste återvinningsstation med skräpet. Förresten ta med lakejerna i riksdagen också för återvinning de kan kanske klara av jobbet som sopsorterare så gör de i alla fall något vettigt!

  15. C, MP och V saknade symbolåtgärder liknande skatt på plastpåsar och subventioner av elcyklar och har KU-anmält klimatministern.

Comments are closed.