37 katastrofer hände inte !

Media har villigt spritt idel falska katastrofvarningar från “klimatforskare”

Epoch Times har sammanställt en lista av 37 sådana spådomar från “klimatforskare”, vilka alla visat sig falska. Jag ser det mer motiverat att kritisera media än forskarna. Dessa måste få ha fel ibland. Det är vad som befordrar vetenskapen.

Men media har lockat dem att göra extrema uttalanden genom att ge dessa stora rubriker som ofta spritt de falska spådomarna över hela världen. Media har fullständigt och samfällt ignorerat medias uppgift i samhället att förse allmänheten med “allsidiga nyheter”, vilket betyder att de för varje katastroflarm borde leta fram en forskare med nykter kritik.

Hade media fungerat, hade de okunniga politikerna inte sköljt över “forskningen” med anslag för att finna på mera skrämsel. Det är den snedvrida fördelningen av skattepengar för forskning, som underhållit brasan under skrämseln.

Detta missförhållande behandlade jag redan 2014-01-03 i posten: “Domedagsindustrin”. En rundgång av makt och pengar underhåller vad som blivit “ett självspelande piano”.

Listan är lång och öppen på nätet, så jag översätter den inte. Även om du är ovan med engelska språket förstår du det väsentliga innehållet.

+ – + – + – +

2023-12-25, Epoch Times:

Climate Scientists’ Credibility Hurt

(Klimatforskarnas trovärdighet är skadad)

Klicka på den röda rubriken, så får du se hela listan.

+ – + – + – +

På COP28 fortfarande larm om stigande havsnivå

På COP28 krävde återigen representanter för nationer på söderhavsöar att de skulle få bidrag för att bemöta risken för att de skulle översvämmas av stigande havsnivå. Detta trots att öarna regelbundet flygfotograferats sedan 1943, vilket visat att de allra flesta öarna vuxit i area, 3 – 6 %.

Öarna är skapade av koraller och dessa växer hela tiden i takt med havets varierande nivå. Stormarna spolar upp gruset från döda korallers skelett på stränderna, så att öarna växer.

Varför rapporterar media inte dessa betryggande förhållanden ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “37 katastrofer hände inte !

  1. Thorleif: Några förutsägelser har visat sig felaktiga. Bla. har James Hansen haft fel. Det borde han (och andra) ha reflekterat över. I dessa spalter har det för flera år sedan påståtts att låg solaktivitet var årets nyhet. Det har det aldrig varit. Reflektion?

  2. Thomas P
    Det var miljön det handlade om i DN i januari 1972, som jag också så riktigt skrev. Nu handlar ingenting om miljön utan bara om en ensidig, lögnaktig propaganda om klimatet, som vi dessutom inte kan påverka. Miljön däremot, som vi kan påverka i endera riktningen, tycks vara totalt bortglömd. Dessutom så tycks många människor inte förstå skillnaden mellan miljö och klimat, vilket är illa.

  3. “I DN 25 januari 1972 kunde vi läsa att “Vi har tio år på oss att hejda katastrofen”

    Vilken katastrof var det man varnade för då och gjorde man i så fall något för att hindra den? Det är följdfrågor som den seriöse borde ställa sig. (Ledtråd: det var inte klimatet det handlade om)

  4. PW

    Ang att varningar ändå kan vara befogade även om tidsangivelsen varit felaktig? Att lägga till “våra barns framtid är hotad” är förstås en extra garanti likt “både hängsle och livrem”.

    I andra “undergångsliknande” scenarion brukar annars etablissemangets kritiker utmåla de som ropar på vargen som typiska dystopiker med mentala hälso-obalanser typ!

  5. I DN 25 januari 1972 kunde vi läsa att “Vi har tio år på oss att hejda katastrofen… Angrips inte miljöproblemen världen runt inom de närmsta åren blir det svårt om inte omöjligt att få grepp om den skenande utvecklingen mot katastrof.” Den som yttrade dessa ord var den internationellt erkände miljöexperten Maurice Strong. Mänskligheten gick mot en akut resursbrist före millennieskiftet och ekonomins tillväxt borde hållas tillbaka, ansåg dåtidens auktoriteter inklusive flera nobelpristagare.

    I San Jose Mercury News (CA) 30 juni 1989 kunde vi läsa vad Noel Brown, högt uppsatt FN-tjänsteman, förutspådde: “… hela nationer kunde raderas ut om inte jordens uppvärmning hejdades före millennieskiftet.” Återigen så hade vi endast tio år på oss innan undergången skulle vara ett faktum.

    I NBC News 14 september 2006 lade James Hansen, välmeriterad forskare vid NASA och tillika stor ikon inom klimatalarmistiska kretsar, ut texten. Vi har bara ett decennium på oss att agera. I annat fall så kommer Manhattan att sjunka ner i havet och hälften av jordens arter att dö ut. Återigen så hade vi tio år på oss.

    Nu har det gått 51 år sedan vi hade tio år på oss att förhindra alla katastrofer som det larmades om. Likväl så fortsätter klimatalarmister och media med sin skrämselpropaganda. De hade fel för 51 år sedan och de har med all sannolikhet lika fel i dag.

  6. Ibland har man felaktigt trott att det skulle bli varmare, ibland felaktigt att det skulle bli kallare. Dessutom är det så, att flera av de påstådda felaktigheterna inte finns.

    Exempel:
    När det 1958 sades att “inom våra barns livstid kan det arktiska havet komma att öppnas” (för sjöfart över nordpolen), kan det fortfarande stämma, då 1950-talsbarnens livstid fortfarande pågår. Motsvarande förutsägelse från 1979 kan också stämma.

    2007 sägs att arktiska havet “skulle kunna vara isfritt” 2010 eller 2015. Påståendet håller öppet för fortsatt isbeläggning. 2008 sägs att “istäcket i Arktis kommer att smälta helt”. Det kommer det förmodligen att göra.

    Alltså:
    Mycket skrik för lite ull (som bonden sa när han klippte grisen).

  7. Ivar Andersson, och klimathotet flyttas hela tiden framåt vilket borde leda till kritiskt tänkande och “syna bluffen”.

  8. Kunde inte DN redovisa listan ovan………liksom Svt på nyheterna? Kanske något för arbetsplatsdiskussioner? Nä absolut inte……..det skulle isf givetvis kallas oberoende nyheter och så kan vi inte hade det, eller hur Hr Bonnier och Hr Schibsted.

  9. Eller, om korallöarna växer så tränger de undan vatten så att Malmö måste bygg skyddsvallar.

  10. Leker rubriksättare på Aftonpressen:
    Om havet fortsätter stiga så kommer korallöarna att fylla hela Stilla havet !

  11. Media lever av lösnummerförsäljning och click. Därför måste alla larm nämnas hur osannolika de än är. Klimathotet är enklast för hotet ligger minst 10 år framåt.

Comments are closed.