Fossilfritt = DOMEDAGEN !

Figur 1. Till COP28 i Dubai kom närmare 80.000 officiella delegater, aktivister och journalister från världens alla länder

De allra flesta argumenterade för att “fossila” bränslen skulle fasas ut till år 2050. EU, som representerade även Sverige hade klara mål:

+ – + – + – +

EU:s prioriteringar för COP28

Vid klimatförhandlingarna på COP28 ska EU arbeta för att höja ambitionsnivån och öka takten ännu mer, bland annat genom att

  • fasa ut fossila bränslen, öka kapaciteten för förnybar energi och förbättra energieffektiviteten

+ – + – + – +

Mötet slutade med jubel för en överenskommelse: “Självbedrägeriet på COP28”

Tanken på en “fossilfri” framtid har fått stort engagemang i breda folkgrupper och många olika NGO:s runt om i världen.

Figur 2. “Just Stop Oil” är bara en av de NGO:s som mobiliserar okunniga aktivister för att forcera fram en total utfasning av “fossila” bränslen.

Allt detta är resultatet av en samfälld propaganda från etablerade media i alla västländer:

Figur 3. Los Angeles Times hotar med “Domedagen” om vi inte når ‘En värld utan fossila bränslen’

Dess rubrik får representera alla ledande media i västländerna inklusive Sverige. De är alla så förblindade att de inte ens tillåter insändare, som ifrågasätter koldioxidens verkan på klimatet.

Enligt planerna i många länder skall NetZero nås senast år 2050. Gårdagens post: “Fantasi om framtid med Sol och Vind” visar hur fullständigt orealistiskt det är.

Det avser ändå bara användningen som bränslen för uppvärmning och el.

Nästan allt man kan köpa innehåller petrokemiska produkter

Men i debatten bortser de flesta från att olja och naturgas utgör basen i den petrokemi, som ingår i nästan all utrustning omkring oss. Denna användning refereras i en video på sex minuter från the PRAGER University:

Figur 4. Petrokemiska produkter ingår i tandkräm, tvättmedel, för-packningar, mediciner och vitaminer, data-skärmar och mobil-telefoner

Nästan allt vi köper innehåller plast som kommer från olja och naturgas. Riktigt stora volymer blir asfalt till vägar och parkeringsplatser.

Helt dramatisk har användningen inom jordbruket blivit.

Figur 5. Skörden av majs från en hektar 1920, två ton, respektive idag, elva ton

Denna utveckling har gjorts möjlig med användningen av konstgödsel och bekämpnings-medel som tillverkats från naturgas och olja. Samt en myckenhet el, som i de flesta länder kommit från kraftverk, där man eldat med kol, olja eller gas.

FAO uppger att skördarna av spannmål trefaldigats sedan 1950, se: “Falska media informerar inte väljarna objektivt”.

DOMEDAGEN kommer om vi gör som dom vill

Hela den moderna civilisationen faller samman utan kol, olja och naturgas. För övrigt är de två senare huvudsakligen “förnybara”, så beteckningen “fossil” är inte korrekt, vilket bekräftar den djupa ignorans som utmärker de flesta debattörer.

Den allvarliga frågan är alltså:

Vill aktivisterna verkligen leva som förfäderna gjorde år 1800 ?

OCH

Skall vi andra acceptera att våra ledare kör oss baklänges i historien ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Fossilfritt = DOMEDAGEN !

  1. De där “förnybara” energislagen kan helt enkelt inte ersätta något annat. Försök att göra det, blir bara dyrare och tvingar fram till exempel gaskraftverk som reglerkraft/backup. Eller kanske kolkraft.

  2. EU: “förbättra energieffektiviteten”

    Skojar de!! 🙂

  3. Ingen av de ledande klimatalarmisterna har själva den minsta tanke på att leva som de lär? Nej, det är fortsatt extravagant lyxliv som gäller för dem det är alla andra som ska späka sig för att eliten ska behålla sin “livsstil”. Och visst levde eliten ett lyxliv 1800 också och det är så att många av dagens elit längtar tillbaka till en värld där pöbeln visste sin plats i slummen. Dessutom så blir det mer plats på vägar och i luftrummet för de få som kommer att ha råd med bilar och flyg, det har man också räknat ut. Livet blir så mycket behagligare om det inte är en massa drägg i vägen när överheten ska ta ut svängarna!

  4. När världen var nästan fossilfri (100 år sedan) levde 2 miljarder människor på Tellus. Idag är vi 8 miljarder. Dessutom är svälten mindre. Vad är problemet?

  5. Goebbels är aktuell på två sätt: dels hade han rätt om att om man upprepar en stor lögn tillräckligt många gånger blir den en “sanning”. Dels är dagens alarmister med WEF i spetsen minst lika onda som Herr Goebbels!

Comments are closed.