Indien satsar på kolkraften

Indien satsar på en snabb utbyggnad av kolkraften

2024-02-06, Petterssons Blogg:

Indien ökar kolanvändandet enormt

Indien är världens folkrikaste land med drygt 1,4 miljarder invånare och världens sjätte största ekonomi och den fjärde största mätt i köpkraft”Under de kommande 18 månaderna kommer cirka 19.600 MW (megawatt) kolkraftskapacitet sannolikt att tas i drift,” sade energiministeriet i ett uttalande till Reuters på torsdagen. En svensk Ring-halsreaktor producerar runt 1000 MW, så Indien ÖKAR sin produktion av kolkraftsel med 20 svenska kärnkraftsreaktorer på 1,5 år.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

8 thoughts on “Indien satsar på kolkraften

  1. Även Sverige måste producera el från kol, olja eller gas för att fylla ut luckan efter nedlagd kärnkraft. Först när/om vi får ny kärnkraft kan vi minska och kanske avsluta behovet av kolbaserad kraft. Hur mycket vind- och solkraft vi än bygger, blåser det inte mer eller är mer solsken för det, och lagring lär heller inte räcka på långa vägar. Tack för det. S+MP+V+C!.

    Men vi – och världen – kan aldrig frigöra oss från kol, olja och gas som primär energikälla. Det är den verklighet vi lever i. Kol är Livets bas – och koldioxid dess gas.

  2. Tack Indien för er klokskap och för ökningen av Jordens bristvara, CO2!

  3. Inga problem! Det är lugnt!

    Indiens premiärminister Modi lovade att Indien skall vara klimatneutralt 2070.
    Det lovade han vid klimattoppmötet i Glasgow för inte så länge sedan!

  4. Då får ni äta en köttbulle mindre för att kompensera era klimatavtryck. Johan Rockström har sagt att antal köttbullar har betydelse.

  5. Då kol ger ca 50 ggr större co2 utsläpp än Sveriges elmix så är bara denna ökning 50 ggr större än Sveriges totala utsläpp.

  6. Indien har sunt förnuft och sätter befolkningens väl och ve före IPCC och klimathysterikerna.

Comments are closed.