Ett svek mot folket – hotet är en religiös tro

En liten helikopter bekämpar en stor brand, msb

2018-08-11

Socialdemokraternas klimat- och energipolitik – ett svek mot svenska folket

Sommarens skogsbränder kan ej skyllas på klimatförändringar utan beror snarast på bristande prioriteringar av sittande regeringar och ett dåligt brandförsvar samt extrem torka.

Många forskare anser att koldioxidens inverkan är kraftigt överdriven. Parisavtalets möjligheter att påverka klimatet med energiomställning är en utopi med perspektivet världens energibalans de närmaste decennierna.

Faktum kvarstår dock att ingen har kunnat validera att FN:s klimatmodeller stämmer. De är enbart hypoteser. Väderballonger som skickats upp genom åren hittar heller inga tecken på hotspot’s som orsakas av växthusgaser. Dessutom visar isborrkärnorna från Grönland och Antarktis (Vostok) att de historiska CO2-nivåerna följt temperaturen med en fördröjning på 800 till 1200 år, inte tvärtom som Al Gore hävdar. Inget av de fem institut som levererar global temperaturdata – HadCRUT, GISS, NCDC, RSS eller UAH – har under de senaste 20 åren registrerat någon nämnvärd uppvärmning. Även IPCC medger pausen i uppvärmningen i sin senaste rapport.

Klimatförändringar kommer att inträffa även i framtiden, men människan kan inte påverka dem via våra utsläpp av CO2. Det viktiga är att lägga pengar och kraft på att lära sig hantera den verklighet vi lever i, inte söka parera för en inbillad verklighet.

Demokratin försvagas med politiska mål som är ouppnåeliga. Särskilt om man flyttar besluten längre bort från människorna för att man misstror vår förmåga att förstå. Det är ganska lätt för anhängare av gamla religioner att bli anhängare också av nya, kvasivetenskapliga religioner, visar bland annat Svenska Kyrkan och Påven. Tron på ett akut och allvarligt klimathot, som måste lösas med omedelbara och omfattande åtgärder, är en religiös tro, utan vetenskapligt stöd.

Vindkraft ger nyckfullt endera för lite el eller för mycket, aldrig pålitligt ”lagom”. När det gäller vindkraft, drabbas våra politiker av ”beröringsångest”. De vågar inte höra på beskrivningar av faktiska förhållanden, t ex att det kan vara vindstilla samtidigt i hela Europa. Varje mölla måste således ha back-up av ”pålitlig” el till sin fulla kapacitet. Men politikerna blundar för idiotin i denna dyra fördubbling av kapaciteten. Självklart får det följden att elpriserna blir höga. Tyskland och Danmark med högst andel sol och vind har de högsta elpriserna i Europa. Sverige är på god väg att ta ledningen i elprisligan med höjda elpriser. Det märkliga är inte SAPs brist på insikt utan att även övriga partiledare verkar fullständigt okunniga om verkliga förhållanden. De svenska utsläppen är globalt sett försumbara trots vår omfattande industriella verksamhet. Att fortsätta reducera svenska växthusgasutsläpp kan förvisso göras men är självklart inte en svensk huvuduppgift. Vad man sysslar med är inget annat än symbolpolitik. All information finns numera lätt tillgänglig på Internet att läsa för alla. För de läskunniga förstås. Detta borde göras före valet.

Jan Norlin

Åhus

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Ett svek mot folket – hotet är en religiös tro

  1. Helt otroligt att alla utnämnt CO2, en helt giftfri skyddsgas och livsnödvändig för allt växtliv till huvudfiende nr 1 ! Troligen därför man i detta land förstört utbildningen i skolan medvetet annars skulle en stor del av folket knappast ens röra kolsyrat vatten.
    Att tro att CO2 halten, som enligt larminstitutet på Hawaii stadigt skenat uppåt utan ens hack när Saddam tuttade på hela Irak

  2. Klockren kommentar.
    ALLT handlar om att kontrollera befolkningen. MP är en avart av vänster där makten över andra är målet. Lyssna på Fridolin i Agenda, där avmaskerar han sig och vill inte att vi skall ha någon demokrati norr om Uppsala. Bor Du i Umeå som riksdagsman kan cykla hela veckan runt och ändå inte ens vara i Riksdagen.
    Och vi ska ha ledartröjan på oss enligt Annie, hon är så löjeväckande att mina kinesiska vänner tror jag fabulerar. De tro på fullt allvar att hon är komiker och
    Fridolin förståndshandikappad. En av de kvinnliga diplomaterna undrade om ingen kan upplysa den ouppfostrade snorvalpen om att man har en ren skjorta varje dag för att inte skilta ner kavajen ! någon som fortfarande tror att någon utomlands vill följa dessa…mindre vetande.

  3. Tror man på klimathotet är man klimathotstroende eller klimathotsreligiös. Jesus under och uppståndelse har ingen sett men de religiösa tror på sagan. De klimathotsreligiösa tror på att koldioxiden styr allting. Vad är bäst dagens klimat eller istidens klimat?

  4. Jag förmodar att var och en räknar med att när man har en generator igång så ska den leverera en en viss effekt konstant. Tittar man på ett vindkraftverk och då kan man ta det i Simris, går det att se att den levererade effekten varierar något vansinnigt mycket rent ut sagt. Jag har titta på deras hemsida (https://www.eon.se/om-e-on/innovation/lokala-energisystem/direkt-fran-simris.html) och sett hur det bara på någon minut kan svänga från full effekt till nästan ingenting. Bara när jag har skrivit denna text har det fluktuerat 150 kW.

  5. Eon visar vägen varför vi inte kan förlita oss på vind och solenergi.

    I den lilla byn Simris i Skåne har Eon skapat, som dom basunerar ut, Ett lokalt energisystem som skall vara bortkopplat från nätet och vara självförsörjande på El med hjälp av solfångare, vindkraft, batteri och ett dieseldrivet kraftverk. Projektet sjösattes i oktober 2017. Projektet kostade 35 miljoner SKr varav skattebetalarna mera än hälften.

    Detta projekt är ett levande bevis på att lokala energisystem med vind och sol inte fungerer. Inte ens under sommarperioden har man lyckats att försörja byn Simris med el under hela dygnet. Stöd från från fasta elnätet har varit den viktigaste energikällan under större delen av tiden. Dessutom har under perioder med överskott från sol och vind man varit tvungen att ansluta till elnätet. Den så kallade ödriften , där man kopplas bort från fasta elnätet, som man lanserar fungerar inte i praktiken mer än mycket korta perioder.

    En fråga som jag ställer är varför Eon ängnar sin tid, kraft och pengar till den här typen av experiment. Det man presenterar är en omöjlig lösning på el energiproblematiken Det borde vara klart för var och en som arbetat med både sol och vindenergi. Ekvationen går helt enkelt inte ihop.
    Min misstanke är att Eon avser att öka sina fasta avgifter för eldistrubution och skylla de kostnader som en utbyggnad av sol och vindenergi innebär för nätdistributionen av el. Det borde stå klart och entydigt för Eon att vi inte kan förse Sverige med sol och vind energi. Men har man höjt fasta kostnaden för eldistribution så har det inte vad jag kan komma ihåg, dessa kostnader sänkts någon gång för oss förbrukare.

    I Östergötland har Eon utan någon konkurens redan höjt fasta elkostnaden för distribution till den högsta i landet. Varför? Jo man skyller på ökade kostnader för utbyggnad av elnätet. Samtidigt som man slösar med sina pengar på återbetalning av elen från lokala sol och vindkraftverk.

    Är det detta som kallas hållbar energiförsörjning?

  6. Jättebra att någon tidning publicerar en motbild till alarmismen! Den smala svenska åsiktskorridoren behöver öppnas upp. Forskningen på området göras öppen “science is never settled”. Man lär sig bara något nytt när man falsifierar vad man redan tror sig veta.
    Det var bristen på öppenhet och oviljan att seriöst och systematiskt utsätta CO2-hypotesen för falsifiering som fick mig att börja titta närmare på kunskapsläget i klimatfrågan. Det visade sig att Al Gore inte hade en siffra rätt. Rockström vägrade ställa upp mot kritiker och inte svarar hans institut heller på de frågor jag ställt om vilka falsifieringstester man gjort. Så länge medierna jamsar med och forskningspengarna strömmar in för deras apokalyptiska spekulationer så kommer han inte att bry sig om kritikerna. Han har lyckats frälsa tillräckligt många anhängare till AGW-religionen!

Comments are closed.