Greenpeace visar sitt sovjetiska släktskap

Greenpeace vandaliserade det 2.000 år gamla världsarvet Nascalinjerna i Peru i samband med ”klimatmötet” COP 20 i Lima 2014.

Det är bara ett exempel på dess hänsynslösa brott mot gällande lagar och normal anständighet, något som kännetecknar dess totalitära grundsyn.

Dr. Patrick Moore var en av de aktivister som 1971 protesterade mot ett kärnvapentest i Alaska, vilket sedan ledde till grundandet av Greenpeace. Han blev en av dess ”directors”. Men han fann att organisationen tagits över av okunniga politiska aktivister med röda ideal. Han var den ende med naturvetenskaplig utbildning. De var ute efter att skapa sensationer och skrämsel utan respekt för vetenskap och sanning. Det var vad som gav pengar från allmänhet och politik.

Han lämnade 1986, vilket han beskriver i en video.

I god sovjetisk tradition har Greenpeace sedan raderat honom från sin historieskrivning, t.o.m. retuscherat bort honom på fotografierna.

Även i Sverige begår Greenpeace lagbrott för uppmärksamhetens skull. År 2012 klättrade deras aktivister från flera länder över staketen till kärnkraftverken i Forsmark och Ringhals.

Det är betänkligt att svenska media spelar med i laglösheterna och ger Greenpeace stor plats i debatten. Idag får de en helsida i Sydsvenskan.

Rubriken är:

Nu behövs modiga politiker som vågar ta klimatfrågan på allvar.

Sedan följer en hel rad påståenden med obefintlig eller ringa sanningshalt.

Med ”modiga politiker” menas förstås sådana som sätter sig över väljarnas vilja. En politik för planekonomi skall tvingas fram. Den skall vara global, vilket gör den ännu mer destruktiv än den sovjetiska var.

Den  sovjetiska ådran blir tydlig av påståendet att ”99,94 procent av världens samlade klimatforskare”  hävdar att människor är ansvariga för klimatets förändringar. Sådana procentsiffror för människors åsikter förekommer bara i totalitära stater. Man behöver egentligen inte läsa längre i artikeln.

Påståendet är ju absurt. Klimatförändringar har funnits i 4,5 miljarder år.

”Allvaret i den globala uppvärmningen måste erkännas”. Underförstått: Den är farlig.

Men den lilla uppvärmning vi haft har varit välgörande tillsammans med utsläppen.
Det klimat vi har visar inga onormala variationer.

Nollutsläpp fram till 2045 räcker inte ”enligt den senaste klimatvetenskapen”. Men denna är så korrupt att den inte erkänner koldioxidens ”icke-verkan”. I verkligheten är ”fossilfritt” både omöjligt och kontraproduktivt. Det gör oss fattigare.

”Inför en vegonorm” med halverad köttkonsumtion. Politiker skall inte lägga sig i vad jag äter.

Pensionsfonderna är jättestora och därför extremt frestande för alla klåfingriga politiker och aktivister. Här föreslås att de skall förbjudas investera i fossila bränslen. Nästa steg blir att de skall tvingas investera i vindkraft och liknande. Det krävs regelbundet på insändarsidorna.

Till mina vänner ger jag rådet att satsa på kolgruvor. Nu byggs bortåt 3.000 nya stora kolkraftverk. De kommer att behöva mycket kol. Vindkraftverk börjar redan konkursa. Raset blir magnifikt, då subventionerna upphör, vilket troligen sker inom fem år. I Tyskland har det redan börjat.

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Greenpeace visar sitt sovjetiska släktskap

  1. Lite data som förklarar varför Tyskland behöver kol/olja/gas och kärnkraft. Tyskland hade i december 2017 installerat 55000 MW i vindkraft och 43000 MW i solceller, totalt 98000 MW i vind och sol. Som max producerades 43000 MW (43%), som medel 21000 MW (21%) och som minst 1300 MW (1.3%). Maximala förbrukningen var 80000 MW så sol och vind var helt otillräckligt för att förse Tyskland med eleffekt och kol/olja/gas och kärnkraft behövs.

  2. Och det var precis vad Jonas Sjöstedt förespråkade i slutdebatten på fredagskvällen. Ujujuj säger man där jag bor och tar oss för pannan.

  3. Peter Wulff verkar vara ett troll.
    Greenpeace är en vidrig, människohatande organisation som arbetar för att världens politiker ska fatta beslut som kommer att leda till att miljarder människor får en förtida död. Greenpeace har redan sett till att många människor i onödan dör eller får livslånga handikapp. Detta genom att motarbeta det gyllene riset som kan lösa problemet med A-vitaminbrist i länder där ris är stapelföda.
    Poliiker och myndigheter i väst gullar med Greenpeace och ser visst alla dessa olagliga aktioner som små busstreck av egentligen välmenande aktivister. De är inte alls välmenande! Ledarna för Greenpeace borde åtalas för brott mot mänskligheten!

  4. Om pensions- och välståndsfonder tvingas investera i vind- och solkraft, som bara ger energi ibland, lär våra framtida pensioner och framtida vård och omsorg komma att minska i samma takt.

  5. Du tycks ha svårt för att lägga ihop 2 + 2.

    Tyskland kan inte stänga sina kolkraftverk. De behövs, eftersom sol- och vindkraft levererar noll ibland och planerna, än så länge, förutsätter att kärnkraften skall avvecklas.

    Sol- och vindkraft har prioriterad rätt att leverera ut på nätet, viket betyder parasitism på existerande kolkraftverk, som då får sälja så lite att de blir olönsamma. De har därför börjat stänga ner. MEN, de måste finnas där, när det är vindstilla, och då måste de ta över belastningen mycket snabbt. Det är möjligt bara om de håller igång på låg effekt med alla turbiner och generatorer snurrande i full fart.

    Kolkraftverken får sälja sin ström få timmar på året, men måste hålla snurr på maskinerna, vilkt kostar hela året. För att de inte skall lägga ner, skall de få subventioner, så att de alltid kan stå i beredskap. De flesta timmarna får de betalt för att producera ingenting.

    Det gör idiotin total: Med subventioner pressar man in onödig och nyckfull kapacitet på en fungerande marknad. Då blir den nödvändiga och pålitliga kapaciteten i kolkraftverken olönsam, varför man inför subventioner för dessa, så att de kan svara för nödvändig effekt då det inte blåser.

    “Irre Zustände” sa näringminister Sigmar Gabriel. Det kan översättas till “Galenskap”.

    Och det har du fattat baklänges !

  6. Tyskland lär också stänga sina kolkraftverk när subventionerna där upphört. Betr Greenpeace vidltyftiga slutsater på mycket litet underlag. Varför inte sansa sig?

Comments are closed.