MP:s Andréa Bromhed med påhittad diagnos, olika grader av dumhet och oseriösa skällsord

MP:s ledning lever i en barnslig sagovärld, från vilken de ständigt sprider felaktiga uppgifter om klimatet, vilket förvillar okunniga partikamrater som Andréa Bromhed.

2018-10-02

Andréa Bromhed:  Så förnekas klimatförändringarna

Det är samma manus som i posten: Den studien är rent nonsens

+ – + – + – +

2018-10-03

Tre av varandra oberoende inlägg publiceras, något som understryker hur insikten om bluffen med “klimathotet” nu sprids.

Klimatförnekelse är en påhittad diagnos
Vi försöker sprida en mer nyanserad bild – inte förneka att klimat existerar, skriver Lars Kamél i en replik till Andréa Bromhed (MP).

Jag kan berätta för Andrea Bromhed, att det inte finns någon form alls av klimatförnekelse, för ingen förnekar att klimat existerar. Den forskning som har inletts på Chalmers rör en påhittad diagnos. Tala om slöseri med skattemedel!

Som medlem av nätverken Klimatsans, Clexit Sverige och Stockholmsinitiativet, kan jag också meddela att vi inte ägnar oss att förneka klimat eller klimatförändringar.

Vi försöker i stället sprida en mer nyanserad och allsidig bild av vad fakta och klimatvetenskap säger. Svenska medier väljer vanligen att fokusera på osannolika alarmistscenarier. Och på att sprida myter, som att det har varit en allmän ökning av extremväder.

Statistiken, samlad i databasen EM-DAT, visar att de flesta typer av extremväder har en nedåtgående trend och alltså har blivit lite ovanligare. Vilket också DN-medarbetaren Anders Bolling har funnit.

Slutligen konstaterar jag att den som har sakargument och fakta på sin sida, inte ägnar sig åt förolämpningar som att kalla människor med andra åsikter “klimatförnekare”.

Lars Kamél

nätverken Klimatsans, Clexit Sverige och Stockholmsinitiativet

Kevin Benn redogör för sin definition av en klimatförnekare i en replik till Andréa Bromhed (MP).

Andrea Bromhed (MP) sorterar och etiketterar de olika grader av dumhet som hennes parti och andra politisk-korrekt-tänkande institutioner tvingas stå ut med. Man får gissa på hennes definition av detta brott mot planeten/mänskligheten: en klimatförnekare anser att människans bidrag av koldioxid (ca 4 %) till atmosfärens totala mängd koldioxid (ca 0,04 %) dvs 0,000016 % inte kommer att driva vårt klimat mot ett livshotande tillstånd inom våra barnbarns livstid.
Om Trump och nationalister och annat pack tycker så, då måste det vara fel.

Min definition av en klimatförnekare är: en person eller organisation som förnekar/förtränger/förvränger/förlöjligar och gärna förbjuder seriös klimatforskning.

MP ingår i högsta grad bland sådana!

Kevin Benn

+ – + – + – +

“Klimatförnekelse” är ett oseriöst skällsord

Det så kallade klimathotet är en bluff, skriver Sture Åström, Nätverket Klimatsans, i en replik till Andréa Bromhed (MP).

Andréa Bromhed anklagar Klimatsans för ”organiserad klimatförnekelse” den 2/10. Hon visar:

1. Fundamental okunnighet om fakta.

2. Bristande seriositet.

3. Oanständig vuxenmobbning.

Andréa Bromhed litar på en partiledning, som dock ofta spritt felaktiga uppgifter, exempelvis om polarisarna. De växer nu.

Vi höll en vetenskaplig klimatkonferens med 15 ledande forskare från 5 länder dels 2016, dels i februari i år. Lövin var inbjuden, men skickade inte ens en medarbetare. Hon lider av ”faktaförnekelse”.

Solens verkan på klimatet är känd sedan 1801. Den aviserar nu kallare klimat.

Mätningar på grannplaneterna visar att koldioxid inte påverkar marktemperaturen, googla “koldioxidens verkan klimatet”.

Klimathotet är en bluff. Det gör den studie om klimatförnekelse, som Bromhed berömmer, till rent nonsens.

Nätverket Klimatsans

Sture Åström

sekreterare

+ – + – + – +

Några ytterligare funderingar

I regeringsställning har partiet påverkat myndigheter till grundlagsstridig verksamhet i totalitär riktning. Ett exempel är det aktuella projektet om “klimatförnekare” vid Chalmers, som finansieras av skattepengar från Energimyndigheten, något som så självklart är ett grundlagsbrott, att det inte står i grundlagen. Normal anständighet skulle ha stoppat det projektet.

Ett annat exempel är institutionen “Fossilfritt Sverige”, helt skattebetalt som en del av Regeringskansliet, med uppgift att driva på politiken, för att anslå skattemedel till olika hejdlöst dyra utvecklingsprojekt, som dessutom är sanslöst vettlösa, ex.vis tillverkning av stål med vätgas istället för kol.

Statlig propaganda för viss politik hör hemma i fascistiska regimer.

I SvD den 1/9 föreslår Isabella Lövin en “global kriskommission” för en kris , som är inbillad, och skriver:

Ska vi klara klimatkrisen kommer det aldrig att räcka vad regeringar vågar gå fram med i den inhemska debatten. . . Ländernas frivilliga åtaganden bör vara utgångspunkt, men målet måste vara att nå ”nödvändiga åtaganden”.

Global makt skall alltså tvinga ovilliga länder till åtlydnad.

Miljöpartiets “grundsyn” är alltså tydligt totalitär. 

+ – + – + – +

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “MP:s Andréa Bromhed med påhittad diagnos, olika grader av dumhet och oseriösa skällsord

  1. Vadå ovanligt långt norrut? Oden har har varit på Nordpolen åtta gånger tidigare. I år, 2018, fick de ge upp 4 km från Nordpolen på grund av isförhållandena.

    Följande år har Oden besökt Nordpolen: 1991, 1996, 2001, 2004, 2005, 2009, 2012 och 2016.

  2. Vad har konsensus med saken att göra? En forskare eller flera hävdar att människan har bidrag med 4 % vilket är baserat på att människan förbränner petroleum som avger CO2-NN (NN = antal isotoper) och sedan mäter man hur mycket som finns av just CO2-NN och hur stor del av det som utgör den totala mängden av 110 ppm som är den ökning som skett de senaste 100 åren och då finner man att det är 4 %.

    Nu får andra forskare gräva sig ned i påståendet ovan och undersöka om det kan stämma eller inte eller om det är något fel i det. Men, konsensus? Ska vi rösta om det?

  3. En fråga till Kevin Benn:
    Att människans bidrag av koldioxid skulle vara ca 4% av totalen, är detta något som det råder konsensus om, eller finns här olika uppfattningar?
    Per K

  4. Isbrytaren Oden har haft en tuff resa denna sommar med ett betydligt svårare isläge än tidigare år. Kanada har fått rekordtidig snö som överraskat med stora trafikproblem. North Dakota, USA har fått smaka snö innan höstskörden är bärgad.
    Jordskalv och tsunamis i Indonesien har nu fått sällskap av ett vulkanutbrott i regionen. Etablissemanget framför allt i Sverige gör sig allt mer till åtlöje. Allt pekar på att vädret blir allt kyligare och de närmaste tre åren blir en indikator på vart vi är på väg. Solen är enligt solforskarna på väg ner i ett Grand Solar Minimum som kan komma att ge oss en ny liten istid eller ännu värre inkörsporten till en ny 100 000 års istid. Om så blir fallet är det vi i de nordligare länderna som blir klimatflyktingar.

  5. Det är bråttom nu att få alla klimatförändringsprojekt etablerade och utsugning av så mycket pengar som möjligt från folket. Detta på grund av att temperaturen på jorden kyls av lite. Denna avkylning kan således användas i klimatbluffsindustrin genom att påstå att det är tack vara alla klimatåtgärder som vi ser en avkylning. Nästa steg är påstå att ännu mer åtgärder och pengar behövs för att hålla jorden i ett avkylt tillstånd. Kommer det någonsin att ta slut?

  6. Den här typen av utspel är iscensatt för att skrämma de som börjat tvivla på CO2 skammen att inte ta steget över till klimatrealisterna. Etablissemanget vet mycket väl att allt fler börjar undra och ifrågasätta klimatskrämseln. Så för att skapa obehag över att kliva över så ger man klimatrealisterna diverse epitet. Som exempelvis klimatförnekare, det klingar lika med förintelseförnekare vilket ger associationer med fascism och nazism. Undermedvetet kopplas de här begreppen ihop med varandra för att skapa avståndstagande.

    Men låt dem hållas, inom en inte allt för avlägsen framtid kommer folket ändå att vakna. Solen är på väg ner i viloläge och när det väl etablerats fullständigt inom ungefär 10 till 20 år då lär inga fula epitet hjälpa. Verkligheten kommer att tala för sig självt med sjunkande temperaturer och betydligt svalare somrar. En försmak av det fick vi sommaren 2017 som inte var mycket att hurra för. Satellitmätningarna ger vid handen att genomsnittstemperaturen nu sjunkit till 0,14C sedan 1979.

    Alla mätningar och observationer är entydiga, vi går mot kyligare tider.

Comments are closed.