Den mest galna nyheten

Al Gore hävdar att alla hans förutsägelser har slagit in ! !

Något om hans kunnande och moral ser du i posten: “Fräcke Al Gore saknar både kunskap och heder“.

Här kommer det mångfacetterade månadsbrevet från Claes Lindskog:

+ – + – + – +

Klimatförbättring eller klimatkatastrof?

Vad är sanning och hur mycket tror Du på FN, massmedia och politiker?

Larmrapporterna blir allt fler men har allt mindre stöd i mätningar som säger att den globala temperaturen idag har återhämtat sig sedan 1850 men är fortfarande lägre än under medeltiden. De senaste 20 åren har temperaturen varit i stort konstant, extrem-väder har minskat, havsnivåerna stiger lika sakta som de gjort senaste 8000 åren och jorden är 11% grönare än för 30 år sedan. Ändå blir Gretorna och andra alarmister mer högljudda och pratar om att vi bara har 8 år (!?) kvar att rädda klimatet och kräver fåfänga åtgärder för att förinta industrisamhället, vilket kan kräva miljarder män-niskoliv. Många säger också att en global klimatdiktatur är nödvändig, men ingen säger ett ord om Kinas och Indiens av FN tillåtna kolkraftsutökning t.o.m. 2040!

Månadens nyhet 1: Det dyker upp fler och fler klimatskeptiska och även fler mindre tvärsäkra klimathotstroende artiklar och ledare i svenska tidningar. En f.d. chef-redaktör i SkD har skrivit en krönika med titel ”Varning för klimatpaniken” som jag i stort kunde hålla med om. Han beskriver följderna om industrisamhället monteras ned och då kanske i onödan. Han kritiserar t.o.m. Greta. Ett insändarsvar som citerade ur MP:s Lilla Gröna bemöttes av krönikören i ganska skarpa ordalag.

Månadens mest galna nyhet 1: Al Gore påstår att hans utsagor om klimatet från 2006 alla slagit in.

Månadens mest galna nyhet 2: Island sörjer sin första döda glaciär (dvs den första sedan åren 1000-1300 då alla glaciärer “dog” i den medeltida varma perioden).

Månadens mest galna nyhet 3: I publikationen Nature har man publicerat en lista på 386 forskare som är “Climate Change Contrarians” (ett nytt begrepp identiskt med “klimatförnekare”). Listan har alla namn i klartext vilket nu föranlett stämningar mot tidskriften. Det hela påminner om Nazityskland och i Sverige har ju regeringen satt pengar till ett projekt på Chalmers, som skall kartlägga alla “klimatförnekare”.

Månadens mest galna nyhet 4: “Greta nu halvvägs över Atlanten” följd av “Greta nu iland i New York”. Inget om de besättningsmän som måste flyga över Atlanten för att sköta båten så att Gretas behov av plakatpolitik kan tillgodoses.

Månadens mest galna nyhet 5: “Varmaste septemberstarten på 40 år” (SvD om 1/9).

Månadens Fake News 1: Stora rubriker om värmerekord i juli. När både NASA och EU mha modeller “räknat” ihop satellitmätningar, termometermätningar över land och vattenmätningar, blev resultatet 0,04 grader varmare än “någonsin”. Juli 2019 var INTE varmaste månaden någonsin, inte ens varmaste uppmätta juli någonsin, utan den 4:e varmaste de senaste 40 åren, den tid som det funnits satelliter som kunnat mäta över hela jorden, vilket inte gick att göra tidigare. Dr Roy Spencer framför skarp kritik mot den amatörmässiga hanteringen. Sedan var det dessutom varmare på medeltiden och under romartiden.

Månadens Fake News 2: SVT: “Hus i Alaska hotas av klimatet”. Det är den sedan årtusenden ökande havsnivån man åsyftar.

Månadens Fake News 3: Skräckrubrikerna kommer i parti och minut: “En dag med extremväder med plusgrader på Grönland smälte isen med 11 miljarder ton”! Men vän-ta! Det var simulerade värden. Men vänta igen! Temperaturrekordet visade sig vara fel, det var inte ens plusgrader så smältvattenmängden måste då ha varit….noll! I själva verket har Grönlands is ökat sedan 2012 då ett minimum uppmättes (Obs: Enligt mätningar, inte simuleringar!).

Månadens Fake News 4: FN säger enligt Text-TV: “Det blir 250 miljoner klimatflyk-tingar år 2050 eftersom extremväder har dubblats på 20 år”. FN:s vetenskapliga statistik (från EMDAT) säger att extremväder snarare minskat. 2005 sade FN: “År 2010 kan det finnas 50 miljoner klimatflyktingar”. Var finns de?

Månadens Fake News 5: Rubriker: “Amazonas brinner! Vi klarar oss inte utan Amazonas, världens lungor”! I verkligheten är det naturligtvis inte regnskogen som brinner utan det är anlagda bränder för att utöka och bereda jordbruksmark (kanske inte någon bra idé i sig). Amazonas är ju inte heller “lungor” (sådana producerar koldioxid) men inte heller den viktigaste koldioxidsänkan (om man nu tror detta spelar någon roll). 2019 är inte heller något rekordår för bränder i Amazonasområdet enligt satellitmätningar, det var 2010.

Månadens fundering 1: Hur kan hus av betong vara klimathot medan vindkraftverk (av betong) är “klimatsmarta”?

Månadens fundering 2: Hur skall Northolt tillverka batterier där materialförsörjningen inte kommer från gruvor utan från “återanvändning”? Hur kan man “rampa upp” produktionen med enbart återanvänt material? Låter (som så mycket inom den “gröna” idévärlden) som perpetuum mobile.

Massmedia och andra alarmister säger varje dag att “de globala klimatförändringarna accelererar”, “jorden brinner”, “extremväder blir vanligare” eller “det är redan för sent att börja minska på koldioxidutsläppen”. Mätningar från officiella mätinstitut säger motsatsen: “De globala förändringarna är mycket små och extremväder minskar”. Det finns heller inga mätningar eller andra fakta som säger att klimatet påverkas annat än marginellt av koldioxid utan det förändras mest p.g.a. naturliga orsaker. Övertyga Dig själv genom att gå till bilagan “Klimatöversikt”, där mätdata och argument finns med länkar till de flesta källorna.

Även om Gretorna inte verkar ha en aning om vad som behövs för att “rädda” klima-tet, ger redan den uttalade klimatpolitiken hos alla svenska partier och speciellt hos den nya regeringen, om den fullföljs, allvarliga konsekvenser för allas levnadsstan-dard. Inget parti verkar förstå hur felinformerade de blivit av klimatflumprofeter som Rockström om det obefintliga klimathotet och de felaktiga och kontraproduktiva åtgärder under FN:s diktat som påstås krävas för att skapa ett “fossilfritt” (ibland kallat “förnyelsebart” eller “hållbart”) samhälle.

Claes Lindskog

Bilagor:

  1. Introduktion till klimatfrågorna
  2. Klimatöversikt
  3. Månadens klimatnyheter

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather