Ständig propaganda betald med våra skattepengar ! !

Figur 1. HD/Sydsvenskan ägnar idag ett helt uppslag åt propaganda för klimatpolitiken

Ingressen inleds så här:

Koldioxidbudget är ett klimatpolitiskt grepp som blivit populärt bland städer som vill ta ansvar för Parisavtalet.

Sedan intervjuas Lunds “klimatstrateg” Linda Birkedal, som beskriver Lunds åtgärder. Hon redovisar pliktskyldigast vad hon är anställd för att göra, ex.vis:

P-husen är utrustade med solceller och laddplatser för elbilar.

Den enskilt största minskningen av utsläppen har åstadkommits genom att fjärrvärme-verket Örtofta ställt om från torv till träflis. Lastbilarna som kör bränslet lär dock fortsätta med diesel.

Lite socialism om “Vi som har det gott ställt” ingår vanemässigt.

Inte ovanligt utan tvärtom mycket vanligt

Jag tar inte upp detta uppslag för att det skulle vara ovanligt. NEJ, det är tvärtom ett exempel på den vanliga, metodiska, ständigt upprepade propagandan för frälsningsläran om “utsläppen”.

Betald av våra egna skattepengar, vilket i sig är ett grundlagsbrott, men den svenska grundlagen har gjorts meningslös. Förutom propagandan leder den till att hundratals miljarder slösas på helt meningslös verksamhet. Hur många akademiker i våra kommuner sysslar med de helt meningslösa kalkylerna på fiktiva problem som ex-vis att göra en “koldioxidbudget” och följa upp den ?

EXPRESSEN vill vara värst

Figur 2. Expressen den 28/5

Även här är det den ständiga propagandan jag vill illustrera. Här intervjuas forsknings-chefen på Stockholm Environment Institute, SEI, som huvudsakligen finansieras med skattemedel. SEI leddes under 8 år av Johan Rockström. Beträffande klimatet lär det fortsätta i hans spår inom en helt fiktiv värld av datorsimuleringar och spekulationer om den hemska framtiden. Att kalla sådant för “forskning” är avsiktligt vilseledande.

Nyktert kan det bara betraktas som propaganda för vår tids frälsningslära. Motsvarande verksamhet betalades också förr av skattemedel och bedrevs då i kyrkorna utan anspråk på att baseras på naturvetenskapliga fakta.

Det var hederligare !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “Ständig propaganda betald med våra skattepengar ! !

  1. Hej Petter !

    Det är något du bör ta till dig.
    Hittar du något argument från alarmisterna som inte redan är omsorgsfullt bemött på denna blogg ? ?

  2. Bemöt hellre de argument som era motståndare för fram.

  3. Inför 2015-års klimatmöte i Paris (COP21) deklarerade Kina, Indien och 11 likasinnade utvecklingsländer att de hade för avsikt att motsätta sig legalt bindande överenskommelser som begränsade deras användning av fossila bränslen. Detta resulterade i att den så kallade Parisöverenskommelsen erkände alla länders rätt att själva bestämma i vilken takt och utsträckning de avsåg att begränsa sin användning av fossila bränslen.
    Av Parisöverenskommelsens undertecknare är det 23 länder som lovat betala till fonden. Det är samma länder som måste skydda sig mot (koldioxid) illojal konkurrens från de övriga.

Comments are closed.