Uppläxning av alla Gretor !

I Australien talar TV-kanalen skyNEWS klartext om klimatet

Programledaren talar ut:

Till alla skolbarn som strejkar mot “klimatförändringarna” vill jag säga:

Ni är den första generationen som kräver luftkonditionering i alla klassrum. Ni vill ha gen TV. Och alla i klassen har en dator. Ni spenderar hela kvällarna med mobiler eller plattor. Ni går eller cyklar inte till skolan. Ni åker dit i bil. Ni är de största förbrukarna av prylar någonsin. Och ni skaffar nya dyra prylar för att följa trenderna.

Tänk om du bara kunde slå av luftkonditioneringen eller cykla till skolan, stänga mobilen och läsa en bok. Inget av detta kommer att hända, därför att du är en självisk, dåligt uppfostrad, godhets-signalerande liten skit inspirerad av dem omkring dig. Du hävdar att ni har ett “ädelt ändamål” medan ni badar i västvärldens lyx med en aldrig tidigare uppnådd kvalitet på livet.

Vakna upp, väx upp och håll käften !

+ – + – + – +

Föräldrarna då ?

Jag tycker nog att Greta är ett offer för aktivistiska, oförstående föräldrar. Det är de som förtjänar den hårdaste kritiken. Och föräldrarna till alla andra gretor.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Uppläxning av alla Gretor !

  1. Jag kan inte förstå alla uppmaningar att skolbarnen inte ska skolka. Det är in skolan de lär sig en massa dumheter.

  2. Man kan ju undra varför SkyNews Australia förefaller ha en väldigt vettig syn både på klimathysterin och de mindre lyckade nedlåsningarna pga av den sk Corona-pandemin.
    Nån som har koll ?

  3. Lars, det var ju många som gjorde orosanmälningar till socialen under hennes “skolstrejk” men ingen av socialtanterna vågade lyfta ett finger när journalistdrevet för Gretas agenda drog igång!

  4. I tider där normer som skapat välstånd, snabbt löses upp av krafter som “tycker”, är det inte konstigt att “Gretor” uppstår. Kampen, mellan de som “tycker”, och de som grundar sin inställning på verklighet/förnuft, är en kamp om varför vi lever i en välfärd idag, och de som vill tycka/tycker att den är given. Inget land kan räkna välfärd på samma sätt som en medborgare kan, staten måste ha in samma medel varje år, men medborgare kan på egen hand optimera sin välfärd, i demokratier, så här långt. Men det leder till en allt mer urholkad välfärd, de flesta som ställs inför fakta förstår, men såklart inte alla…….vi blir hela tiden “kollektivt” fattigare….

  5. Hon är inte bara ett offer för hänsynslösa föräldrar. Många andra vuxna har också varit inblandade. Sociala myndigheter borde har ingripit för länge sedan och fört henne till ett fosterhem. Men när aktivister har “rätt” åsikter och värdegrund, ser myndigheterna mellan fingrarna.

  6. Jo, det verkar inte vara så många i de fattiga länderna som skolstrejkar för klimatet.

  7. Greta är ett föredöme för alla okunniga lata ungdomar som skolkar från skolan.

Comments are closed.