NZZ: Gröna värst hycklare

Greta seglade istället för att flyga till FN-mötet i New York

Därmed skulle gruppen bakom henne signalera “inga utsläpp”. Men i verkligheten orsakade resan mer än femfaldiga utsläpp jämfört med en flygresa, eftersom båtens besättning måste bytas ut, d.v.s. flygas hem, och en ny flygas ut. Dessutom var båten avsedd för Jorden-runt-tävlingar och utförd av de dyraste och mest utsläppsbelastade materialen i tekniken, värre än dem i ett flygplan.

+ – + – + – +

Alla partier hycklar om klimatskydd, men de Gröna är de värsta hycklarna.

Klimatpolitiken är full av livslögner: Alla vill ha mer klimatskydd, men få vill betala mer för det. De gröna är de största hycklarna i denna fråga, skriver NZZ-chefredaktören Eric Gujer i “The Other View”: För dem är skillnaden mellan den grundläggande politiska hållningen i klimatpolitiken och tydligheten i de föreslagna lösningarna särskilt stor.

+ – + – + – +

Ett medialt genombrott

Detta är en hoppfull sensation: Chefredaktören för landets största tidning (tror jag) talar klartext om det systematiska bedrägeriet i klimatpolitiken. Det kan han göra nu sedan Schweiz’ väljare visat att de förstått dubbelmoralen.

NZZ har ett internationellt anseende som få andra medier. När dess chefredaktör “talar ur skägget” torde det noteras i många av världens hörn.

Detta blir särskilt intressant för den stora organisationen “FN”, där knappast någon kan anses som annat än hycklare. Sedan har vi de svenska media. . .

NZZ:s artikel borde få återverkningar även i vårt land.

+ – + -+ – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “NZZ: Gröna värst hycklare

  1. Greta och hennes “chefer” hycklar hela vägen till banken

  2. Vi har under många år följt nyhetsrapporteringen via tysk tv. Från att ha varit relativt saklig och balanserad har den nu rapporteringen blivit rent hysterisk. Det finns ingen hejd på hur politikerna vill ”skygga” klimatet. I en av de senaste nyhetssändningarna avslutade programledaren med att säga: ”Lantbrukarna borde kanske vara mer innovativa”. Därefter visade man en bild på hur odlad mark täckts med solpaneler. Det är dessa individer som vill begränsa livets gas.
    SVT har vi dömt ut för länge sedan, så frågan är om det finns någon neutral nyhetsrapportering i Europa.

  3. Att målen är högre än orken att nå dem, är knappast något specifikt för klimatpolitiken. Anklagelser om hyckleri borde kräva någon form av belägg för illvilja.

Comments are closed.