Klimatet skall stabiliseras enligt tyska rådet WBGU !

Tyska “vetenskapliga” rådet WBGU spanar in framtiden bortom horisonten

(Notera att världen befinner sig i “Övergången”. Till något helt nytt. Just det: Något nytt.)

WBGU, Wissenschftliger Beirat der Bundesregierung Globale Umweltveränderungen:

Regeringens vetenskapliga råd för omvärldsförändringar

I rådet är många av Tysklands institutioner för forskning representerade, men de ledande tycks komma från PIK, das Potsdam Institut für Klimafolgenforschung (Potsdam institutet för forskning om klimatförändringarnas följder).

Namnet är uträknat för att poängtera att man inte forskar om klimatet och dess drivkrafter utan om förändringarnas följder, d.v.s. enbart om framtiden: spekulationer, datorsimule-ringar och gissningar om framtiden baserade på IPCC:s scenarier och “klimatmodeller”. Så slipper man traggla med verklighetens nyckfullhet, som gör att man ibland kan beslås med felaktiga tolkningar. Talar man bara om framtiden kan ju ingen påstå att man gjort fel. . .

PIK är en av de viktigaste medverkande i IPCC, där Ottmar Edenhofer vice VD på PIK, länge varit ordförande för en av arbetsgrupperna.

Om jag minns rätt arbetar där fler än 400 personer med Johan Rockström som chef sedan något år, då han efterträtt Hans Joachim Schellnhuber. Denne har varit mycket aktiv och blivit rådgivare till Påven. Han har utmärkt sig för spekulationer om nödvändigheten att i framtiden se gräshoppor, larver och maskar som livsmedel.

WBGU Policy Paper: Beyond Climate Neutrality

(Bortom klimatneutralitet) Jag översätter några stycken:

WBGU presenterade idag ett policydokument med titeln ‘Beyond Climate Neutrality’ för Anja Karliczek, federala utbildningsministern och Jochen Flasbarth, statssekreterare vid det federala miljöministeriet. I det rekommenderar WBGU att göra nationella långsiktiga strategier till ett centralt ämne vid klimatkonferensen i Glasgow, för att ge vägledning för den aktuella klimatpolitiken. Hittills har länderna endast varit tvungna att lämna in kortsik-tiga “nationellt bestämda bidrag” (Nationally Determined Conributions, NDC) för att mildra klimatförändringarna. Dessa måste bli mycket mer ambitiösa och börja främja politik som bidrar till att uppnå målen i Parisavtalet.

Enligt WBGU: s uppfattning måste därför länderna också vara skyldiga att formulera och kommunicera långsiktiga strategier som går utöver klimatneutralitet och sträva efter global klimatstabilisering, med riktlinjer för att stärka NDC och bilda en grund för en internationellt samordnad hållbarhetspolitik. Denna uppfattning fick ett värdefullt uppsving genom ett beslut avkunnat den 24 mars 2021 av Tysklands federala författnings-domstol, som pålade tyska lagstiftare en konstitutionell skyldighet att formulera långsiktiga strategier för att minska koldioxidutsläppen efter 2030.

Långsiktiga strategier bör innehålla tre separata prioriteringar för detta ändamål:

  1. de bör först föreskriva en snabb och fullständig avveckling av användningen av fossila bränslen,
  2. för det andra syfta till bevarande, återställande och hållbart utnyttjande av ekosystem, och
  3. för det tredje göra strategiska förberedelser för att fånga in koldioxid från atmosfären och avlägsna den till slutförvar.

Strategierna bör syfta till förbättringar av även andra hållbarhetsdimensioner, såsom hälsa och fattigdomsminskning.

Slutligen är det oerhört viktigt att ta hänsyn till de internationella effekterna av de åtgärder som fastställs i nationella långsiktiga strategier, till exempel konsekvenserna av planerad import av grönt väte. Dessutom bör länderna i Glasgow åta sig att med sina långsiktiga klimatpolitiska strategier harmonisera sina Covid-19-program, för att övervinna konsekvenserna av pandemin.

+ – + – + – +

Global klimatstabilisering med internationell samordning även av Covid-19-program

Om man tänker efter bara lite, visar WBGU en religiös barnatro på koldioxidens makt att styra klimatet. Det finns inga mätningar som visar att koldioxid har någon verkan alls på klimatet. Däremot visar flera mätserier att någon verkan INTE kunnat mätas.

Vad som är mycket väl bevisat är koldioxidens positiva verkan på skördarna. Minskar man halten i luften, minskar skördarna och fler får svälta. Den frågan berör WBGU inte alls.

Koldioxiden skulle ha så stor makt att mänskligheten med den kan “stabilisera klimatet”. Och det måste förstås göras samordnat mellan alla länder ! Helt logiskt, om man som “Planetskötare” vill rädda Planeten från den stora klimatkatastrofen. Det är bara det att denna varit på väg i 40 år, men ännu inte visat sig.

När man ändå styr hela planeten skall självklart den verkliga olyckan Covid-19 bekämpas med internationell “harmonisering”, vilket då egentligen betyder: samordning, d.v.s. planerad och styrd av en central, global makt.

Allt detta är argument för the New World Order, NWO, d.v.s. global planekonomi, kommunismens drömda mål.

Skattebetald politisk propaganda

Såväl WBGU som PIK har officiell status och är huvudsakligen finansierade med skatte-pengar. Det är så självklart att skattepengar inte får användas till propaganda för någon viss politik, att det inte står i Sveriges grundlag och troligen inte heller i Tysklands.

Men “röda” och “gröna” politiker har använt anslagen avsedda för forskning till att korrumpera hela akademier, som ägnar sig åt att producera vad de benämner “veten-skapens krav” på politiken. Men det är inte “riktig vetenskap”. Det är “pseudovetenskap” eller “låsse-vetenskap som lånar sin jargong från riktig vetenskap.

Det måste betraktas som grundlagsbrott i både Tyskland och Sverige, men “etablisse-manget” är så indoktrinerat, försvuret till den “Politiskt Korrekta” synen, att något beivrande inte är möjligt idag.

Små okunniga barn

Ja, bilden på en av deras rapporter är onekligen en lämplig illustration: De står som små okunniga barn och spanar in den framtid de inte kan se, eftersom den ligger bortom horisonten.

Men det är den de fabulerar om !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Klimatet skall stabiliseras enligt tyska rådet WBGU !

  1. Hur skulle klimatet kunna vara stabilt när jordens rotationshastighet ökar och minskar; jordaxeln tippar fram och tillbaka; månen påverkar havens rörelser; planeterna runt solen påverkar jorden i förhållande till var de befinner sig; kosmisk strålning påverkar jorden; jordens omloppsbana runt solen förändras ständigt; solens infallsvinkel mot jorden förändras ständigt i förhållande till omloppsbanan; solens aktivitet; magnetiska stormar osv.?

    Förr sade man: Det blev en kall vinter i år; det blev en varm vinter i år; det blev en varm sommar i år; det blev en regnig somnar i år…

    Ida säger man: Det är kris…, trots att allt i princip är som förr.

  2. Ett stabilt klimat skulle verkligen vara något nytt, för det har aldrig varit stabilt tidigare i Jordens historia. Jag begriper inte hur någon kan inbilla sig att mänskligheten ska kunna stabilisera ett klimat som aldrig har varit stabilt. Det skulle kräva en teknik som är långt mer avancerad än vad vi har idag.

  3. Rockström är en nyttig idiot som har hittat ett sätt att försörja sig på. Ibland undrar man om han tror själv på sin asagor som aldrig inträffar?

Comments are closed.