Månadens Claes Lindskog !

Gretas FFF skall demonstrera över hela världen den 24 september

Månadens nyhet 1:

IPCC har efter 7 år släppt den del av en ny rapport (AR6), som sammansatts av politiker (alltså inte “forskare”). Den innehåller påhittade fakta, som inte finns i den vetenskapliga delen och f.ö. inget nytt, bara allt mer tvärsäkra uttalanden (enligt receptet: När argumenten tryter, höj rösten).

Man säger att människan är orsak till allt värre extremväder, vilket enbart är ett (som de erkänner själva) tyckande, som vanligt utan faktabakgrund, och som motsägs både av förra rapporten, av all klimatvetenskap och av att dödsfall p.g.a. väder bevisligen minskat med en faktor 250 de senaste 100 åren. Man säger att havsnivåerna accelererar, vilket är bevisligen fel.

FN-chefen bräker med och Greta och MP skriar om åtgärder i högan sky. IPCC verkar inte ha tagit till sig interna kritiken från klimatforskare, som ifrågasätter IPCC:s modeller, som aldrig verifierats och som ger en faktor 2-3 för hög temperaturhöjning. Klimatforskare pekar på ett antal ologiska och ogrundade slutsatser.

En genomgång visar att FN kom med samma hot för 30 år sedan: “Vi har tio år på oss”. Trots att rapporten inte innehåller något nytt har alla svenska media ryckts med utan att göra någon analys eller avslöja några fel.

SvD som tidigare verkade nyktra till, har fyllts av tyckanden från helt okunniga personer, som t.ex. Rockströmclownen Victor Galaz. “Satans bråttom” säger en annan tyckare i SvD.

I SVT:s rubrik om rapporten står: “Det har inte varit så här varmt på 100 000 år”, vilket är en direkt lögn (SVT behåller på sin hemsida denna lögn dag efter dag) men kan vara SVT: s slarviga läsning (eller att de tror på hockeyklubban M Mann) eftersom IPCC faktiskt erkänner värmeperioden för 6500 år sedan när England hade noshörningar och Sverige sköldpaddor.

Månadens nyhet 2:

Elbilar och litiumbatterier får allt mer problem. Både Chevrolet och BMW har nyligen  återkallat elbilar p.g.a. farliga elfel som säkert går att åtgärda. Dock ger litiumbatterier en fundamental risk för spontana bränder med explosivt förlopp som tar dagar att släcka. Sådana batterier får sedan årtionden bara luftfraktas i specialtransporter. Nyligen förbjöds elbilar i två tyska städer sedan stadsbussar spontant exploderat. För fyra veckor sedan brann ett gigantiskt Tesla-batteri i Australien. Även i Sverige är elbilar förbjudna i vissa garage.

Månadens nyhet 3:

Lena Andersson i SvD utmanar klimatnissarna igen genom att peka på att samvariation inte betyder orsakssammanhang. Det börjar verka som det börjar röra på sig, speciellt nu när Biden verkar ha gjort bort sig i Afghanistan, vilket gjort att han rasat i opinionssiffrorna (och blivit kallad “imbecill” av Tony Blair). Han verkar få svårt att få igenom sitt stora infrastruktur- och klimatprogram. Han verkar ogillas t.o.m. av vänstern medan klimatgurun (vicepresident) Harris verkar ha försvunnit helt.

Månadens mest galna nyhet 1:

En observation i Gretaklass: Anne Lööf är oroad över haven. Hon hade varit på Teneriffa och låg och solade på stranden från morgon till kväll. När hon skulle återvända till hotellet såg hon till sin förfäran att havet hade stigit under dagen (okänd källa, som dock kan vara fake).

Månadens mest galna nyhet 2:

Enligt en “analys” av SvT:s klimatjournalist var det klimatförändringarna som gav makten åt talibanerna i Afghanistan.

Månadens mest galna nyhet 3:

Naturskyddsföreningen  säger till kärnkraftsindustrin (som i åratal väntat på tillstånd för fortsatt lagring av kärnavfall, vilket blockerats av miljöpartiet och som är en förutsättning för att något av vår levnadsstandard skall kunna räddas från vindkraftverkens förgörande inverkan på vår energiförsörjning): “Kärnkraftindustrin kan inte använda alarmistiska budskap för att framtvinga ett beslut”. Man undrar vem som för fram alarmistiska budskap. Regeringen godkände 21-08-26 fortsatt begränsad lagring med bråk inom S som resultat och Bolund blev KU-anmäld för hanteringen. Man vill verkligen uppmana alla att lämna Naturskyddsföreningen (och ekofascistiska XR, WWF och Greenpeace)!

Månadens mest galna nyhet 4:

Gretas “Fridays for Future” skall demonstrera över hela världen den 24 september med en global appell (som vanligt utan några som helst konkreta idéer) och placerar sig i det vänsterextrema hörnet på den politiska kartan:

The time to join the masses and follow the lead of the environmental defenders and workers has been long overdue. Reparations to MAPA (Most Affected People and Areas = för Google okänd förkortning)  must be paid for the historic injustices of the richest elite, drastic emission cuts in the Global North, vaccine equity, cancellation of debt, and climate finance are only the beginning of these. Together we will fight for a just future where no one is left behind. The historical victories of collective action have proven the need for the youth to stand united with the multisectoral, intergenerational struggle for a better future for all; a future where people and planet are prioritized”.

Floskler, floskler och åter floskler utan en enda konkret handlingslinje!

Månadens Fake News 1:

Senaste lögnen: Bidens U.S. Fish and Wildlife Service vill ha kejsarpingvinen klassad som utrotningshotad “eftersom havsisen försvinner runt Antarktis”. Detta påstås trots att havsisen sedan 1979 varit helt stabil , temperaturen i Antarktis sjunker och antalet kejsarpingviner (och andra pingviner) ökar (10% sedan 2009)

Månadens Fake News 2:

“Grönland förlorar 8,5 miljarder ton is på en dag”, skriar SvT, men har under hela juni och juli förträngt att avsmältningen varit ovanligt liten i år (och de senaste åren).

Månadens Fake News 3:

Nya studier påstår att extrema regn blir 1,2 till 9 ggr vanligare i framtiden. Studien baseras på simuleringar (vad annars) och är gjord av en organisation med “syfte att skapa uppmärksamhet för klimatförändringar”. En studie som ger ett spann från oförändrat till 9 ggr är inte någon trovärdigt vetenskaplig studie. IPCC:s senaste rapport säger att en ökning är mindre trolig och statistik från de senaste 30 åren visar ingen ökning.

Sedan verkar också översvämningarna 1953 med 3000 döda i Europa vara helt glömda.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “Månadens Claes Lindskog !

  1. Nu far Petter Wulff med osanning igen! Som jag skrivit tidigare så växte glaciärerna i Arktis på 1980-talet jämfört med 1970-talet så det hela är en återgång till det som rådde mellan ca 1930 och slutet av 1970-talet. Ismassan minskar inte alls på Antarktis för övrigt! Svängningen man kan observera är att ismassan kommer att öka vid polerna igen!

  2. Sture: Arktis havsis har varierat med någon miljon kvadrat-km upp eller ner men har sedan 1980-talet minskat tre ggr så mycket. Grönlandsisen följer samma mönster (sedan satellitmätningar började 2002). Antarktis ismassa minskar också utan några större svängningar i sikte.

  3. Påståendet om talibanerna är bara för befängt för att komma från en “seriös” journalist.
    Hur kan hon påstå nåt sådant utan att få mothugg?

  4. Hur varmt var det när inlandsisen smälte bort för 11000 år sedan?

  5. Hej Petter !

    Du är nog ganska ensam om att inte förstå skillnaden mellan obestämd form: “klimatforskare”, d.v.s. någon eller några klimatforskare och bestämd form: “klimatforskarna” d.v.s. alla klimatforskare eller alla i en grupp man tidigare talat om.

    Hela grafen med “hockeyklubban” är just ett exempel på “påhittade fakta”. Den Medeltida värmeperioden är raderad. Det bekräftar påståendet om lögnen 100.000 år.

    För istäckena på Antarktis och Grönland gäller att deras massa svänger upp och ner, samt att alla mätningar är behäftade med stora felmarginaler. Ingen pågående process inger någon oro.

  6. Att IPCCs senaste Summary For Policymakers skulle innehålla “påhittade fakta, som inte finns i den vetenskapliga delen” är både oroande (att man hittat på) och lugnande (att det uttrycker en tillit till den vetenskapliga delen).

    När det talas om “kritiken från klimatforskare” kan det missförstås. Man kan fås att tro att alla klimatforskare skulle vara kritiska till IPCC, vilket ju är ganska befängt.

    Att det inte varit så varmt på 100 000 år är faktiskt “more likely than not” (AR6, kap 2-6). Vill man hävda att det skulle vara “en direkt lögn”, så räcker det inte med att hänvisa till en temperaturbedömning, som gjordes 1950 (som Ivar A gör).

    Angående Fake News 1 och 2:
    Isen i Antarktis har minskat stadigt under de två decennier satellitmätningar gjorts. Grönlandsisen visar också en stadig minskning — i genomsnitt 277 Gton/år (enligt Nasa). Det blir drygt 0,75 miljarder ton is per dygn. SvT tycks alltså ha angivit en tiopotens för mycket där.

  7. När jag ser TV-dokumentärer om kejsarpingviner, verkar det snarare som mycket havsis är ett problem för dem. Hanarna ruvar äggen, och tar hand om ungarna, medan honorna ger sig iväg många mil över isen för att samla föda att så småningom ta med sig tillbaka (i magarna naturligtvis, för var skulle de annars bära den?). De borde gynnas om istäcket minskar, så att avståndet till öppet hav minskar.
    Fast nu minskar inte istäcket där, som sagt.

  8. Jag visste att det skulle komma, påståendet att den ”globala uppvärmningen” gör att det blir kallt. Rubriken i Expressen idag är ”Arktisk uppvärmning orsakar extremkyla”. Man kopplar den dödlig kylan till ”klimatkrisen”. Undrar om att peta sig i näsan har en direkt koppling till “klimatkrisen”?

Comments are closed.