230 läkartidningar i samlat upprop om klimatet inför FN:s generalförsamling 9/9

Figur 1. Läkartidningens hemsida annonserar det koordinerade uppropet

Det är alltså en mycket bred aktion över större delen av världen. “Alla” vill vara med. Men jag ser inget klart besked om att någon svensk tidning deltagit. Här några sammansatta klipp från en annan hemsida:

Figur 2. Några klipp ur hemsidan för Dagens Medicin

Man väljer en bild som skall associera torka och öken med uppvärmningen. Sanningen är att varmare atmosfär bär med sig mer fukt, så att nederbörden ökar i torra områden. Öknarna har krympt, så att Jorden blivit 13 % grönare, vilket motsvarar två gånger Australien i areal.

Man bankar på alla de vanliga trummorna men lägger till en del om hälsoeffekter:

Med referenser till vetenskapliga källor skriver de bland annat att dödligheten bland personer 65 år och äldre som är kopplad till temperaturökningar har stigit mer än 50 procent de senaste 20 åren. Temperaturökningen har också ökat förekomsten av uttorkning, försämrad njurfunktion, tropiska infektioner med mera.

Jag utgår från att man inte nämner att uppvärmningen beräknas ha sparat dubbelt så många liv från döden av kyla. Märkligt nog tycks texten inte ligga ute på nätet.

Kusligt med sådan bred samordning

Kan någon sådan koordinering uppstå utan en central “generalstab”, som utvecklar planer för att “vinna kriget” för den “goda saken”. Där man konstaterat att läkare har hög trovärdighet ute i samhället, vilket måste utnyttjas. Och som har kontakter till de organisationer som kan verkställa planerna.

En generalstab som är så cynisk att den tycker att det räcker att läkartidningarnas JOURNALISTER skriver under, trots att det ganska säkert finns många läkare, som inte alls tror på klimatbluffen och anser den i högsta grad omoralisk.

Var finns denna generalstab ? ?

Skall vi acceptera att en sådan finns i det fördolda ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “230 läkartidningar i samlat upprop om klimatet inför FN:s generalförsamling 9/9

  1. De mest korrupta inom ett yrke är läkare. Det är bara en handfull läkare som verkligen är intresserade av att lösa en patients grundläggande problem. Resten skriver bara ut piller för att dämpa symtomen och struntar fullständigt i orsaken till problemen.

  2. Lars, klimathysterikerna själva vill naturligtvis inte leva på 1800-talsnivå utan det är alla andra som ska leva så! Al Gore tänker verkligen inte sänka sin standard…

  3. Undertecknarna av uppropet visar bara de förnekar fakta och vetenskap. Vilket är typiskt för klimathotsreligiösa.
    I en varmare värld visar fakta exempelvis på mer än en fördubbling av medellivslängden på 100 år. Samtidigt har dödsfallen i extremväder sjunkit, trots en ökande befolkning. Risken för en individ att dö i extremväder är nu mindre än 1 % jämfört med vad den var för 100 år sedan.
    Fattigdom och hunger har minskat i världen. Allt färre mödrar dör i barnsäng. Allt färre barn dör före fem års ålder.
    Denna utveckling tycker alltså undertecknarna är dålig, ett tecken på att global uppvärmning leder till hälsoproblem, och vill vända utvecklingen? På vilket sätt skulle världen före år 1800 ha varit en bra plats att leva på för de flesta människor? Ja, inte ens samhällseliten klarade sig. Åtskilliga barn till kungar och drottningar dog även de innan de hade blivit vuxna.
    Den som vill avveckla de fossila bränslena, vill helt enkelt ha en återgång till världen före år 1800. Hur långt före är oklart. Vad som är klart, är att det skulle vara en katastrof för mänskligheten!

  4. Ja det är journalister som har skrivit det och det är inte läkare som har gjort det. Det syns direkt att det är fake news.

  5. Tack
    Ja jag tycker verkligen det borde uppmärksammas mer, att eftersom jordens befolkning mer än fördubblats sedan 1960 och fortfarande ökar, så innebär det att om man minskar eller på något vis hejdar tillskottet av koldioxid så kommer det utlösa en svältkatastrof.

    Man behöver inte vara klimatforskare för att förstå att om man minskar växtlighetens förutsättningar så kommer den samtidigt att minska. Det vet alla vi som odlar i växthus. Därför blir jag också väldigt konfunderad över vad som egentligen pågår. Detta faktum kan omöjligen vara okänt för vare sig medias ”klimatexperter” eller IPCC.

  6. Roger Wesslander
    Det är nog bara i Sverige som man så oförbkommerst ser ned på kunnighet och livserfarenhet. Vi klimatoptimister bör inte falla i den fällan! Hedra Din fader och moder!

  7. Hej Ulrika
    Uppskattar din tidigare kommentar (tror det var den 8 sep) angående PWs inlägg. Hoppas du vill fortsätta med kloka inlägg på denna sida. Hoppas också att du kan få fler “medsystrar” att komma med kommentarer i klimatfrågan, det behövs verkligen. Det känns ibland som detta forum är ett forum “för gamla manliga stollar” som jag, med fler som uttrycker vårt tvivel för rådande “konsensus” i denna fråga.

  8. Jag såg två strålningar från solen som har skickat ett träd som har runnit från träd en sorts vätska för att vi skulle andas av det och jag försökte att filma men det syns noll. Men jag fick en aha upplevelse att träd och växter ger mycket koldioxid för att vi ska leve. Att jag såg att månen har mycket att dra strålningarna att samla ihop att ge tillbaka till jorden.

  9. Ulrika
    Du måste lära Dig rätt vokabulär. Det heter ‘brun energi’, eftersom minskad mängd koldioxid endast resulterar i ökande arealer av ökenartade och fotosyntesutarmad växtlighet.

  10. Läkemedelsbranschen ger sig in i leken. Som av en händelse är det oftast samma ägarstrukturer bakom de stora och inflytelserika läkemedelsbolagen som när det gäller grön energi.

  11. Hej Lasse !

    Det är inte LÄKARE som skrivit under uppropet. Det är tidningarnas JOURNALISTER ! !

  12. Gissar att dessa lekare är omedvetna om den roll som fossila källor givit oss.
    Konstgödsel som ett av alla exempel.
    Nordkorea är väl deras ideal, där ser man hur energisituationen inkl konstgödseln drabbade dem när gränsen stängdes efter Sovjets fall.
    I dagarna hade NordKorea en nedtonad militärparad där de hyllade framsteg inom landet. Tydligen fick deras egna se hur konstgödselindustrin hyllades.
    Vi kan knappas föreställa oss en sådan misär som de får utstå.
    NordKorea är ett föredöme när det gäller CO2 utsläpp!

Comments are closed.