Milano, Greta: Bla Bla Bla + Bolund: klimatfinansiering

I Milano talar Greta på mötet med “Youth4Climate” på inbjudan av premiärminister Mario Draghi

Nu mobiliseras som aldrig förr, eftersom COP26 i november ju är “allra sista chansen” för oss att “rädda världen”. Staten Italien hade bjudit in 400 aktivistiska ungdomar till jippot “Youth4Climate” i veckan. Den 28/9 läste Greta lusen av världens stora ledare och översatte deras uttalanden-löften till “Bla-Bla-Bla”, vilket utlöste stort jubel bland alla ungdomarna.

Mötet skall överlämna ungdomarnas krav på “action” till delegaterna i Glasgow.

Stort folk var också med och talade allvar. Jag klipper några rader av Elin Fjellman ur HD:

I Milano leder Sveriges klimatminister Per Bolund diskussioner om ett annat ämne som är en överlevnadsfråga för Parisavtalet: klimatfinansiering. Ska världens fattiga länder kunna hantera klimatkrisen måste de rika länderna infria sina löften om ekonomiskt bistånd – och helst växla upp. Enligt det gällande löftet från 2009 ska bidraget uppgå till 100 miljarder dollar om året. Men vid det senaste mätåret 2019 stannade summan vid 79 miljarder.

Och sen kom året med pandemi, nedstängningar, extra bidrag och budgetunderskott. . .

Ja, Isabella Lövin satsade fyra extra miljarder, kronor förstås, så det blir åtta totalt från Sverige. Hur mycket kommer andra länder att satsa extra, när allas ekonomi går på syltor efter pandemin ? Lägg till att det ändå inte alls kan räcka.

Sydafrika förklarar att det behövs minst $750 miljarder för att de skall börja med omställningen till “grön” el.

Och de tänker inte börja förrän de fått pengarna ! ! !

Vad de än säger i Glasgow, kommer Kina att fortsätta bygga stora kolkraftverk . . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

20 thoughts on “Milano, Greta: Bla Bla Bla + Bolund: klimatfinansiering

  1. Det har aldrig, åtminstone inte sedan mätningarna startade, uppmätts så låga temperaturer på Antarktis som i år. Hur förklarar klimathotets förespråkare detta?

    Jag anar att man kommer hitta på någon krystad förklaring om att det beror på den globala uppvärmningen (som underförstått beror på människans användande av fossil energi) men börjar inte det argumentet vara väldigt uttjatat och ihåligt. Det kan heller inte bero på pandemins minskade aktiviteter då ju co2-halten fortsatt öka.

  2. Petter !

    Du kan inte svepande referera till “IPCC:S teori och fakta” utan att ange precis vad du refererar till.

    En “teori” bevisar inget och kan inte motivera “omfattande åtgärder”.

    IPCC har bara ett värdelöst cirkelbevis som grund för sina krav på åtgärder. Läs posten lite grundligare ! Det är inget “problem” att avslöja “klimatkrisen” som en gigantisk bluff.

    Dina personliga funderingar hör inte hemma här.

  3. Christian H: Ja, vi kan behöva vara öppna för olika klimatteorier. Problemet är att IPCCs teori och fakta pekar på behov av snara omfattande åtgärder. Då krävs starkare sakargument än dem jag sett för att inte agera.

  4. Bla bla bla-kommer att läxa upp politiker via sin rörelse fredagar för framtiden.
    De går ut med stor annons i media och vill utbilda våra politiker med en föreläsning baserad på Al Gores föreläsningar senare i oktober.
    Förd den som inte kan vänta: Bla bla bla!

  5. Intressant i sammanhanget är ju varifrån klimathysterikerna tror att den naturliga CO2-halten har sitt ursprung? Kan det varit våra förfäder som eldade på så in i vassen med sina brasor månne? Dårskapen har fått ett ansikte i klimathysterin…

  6. Gudrun Schyman har gett sig in i det här med klimatalarmism nu. Inte så konstigt egentligen. Hon ser väl möjligheten till planekonomi. Äntligen nån slags revolution och det anas gammal hederlig kommunism dessutom.

  7. #Adepten

    Det var en mycket intressant länk du bifogade med viktiga rön rörande hur vulkaner smälter is i Antarktis och Arktis och att de släpper ut stora mängder koldioxid och metan. Intressant att notera är också att el Niñjo och la Niñjo uppges ha sina orsaker emanerade från tektoniska variationer utanför Nya Guinea och att även istider kan ha sin orsak i hur kontinentalplattorna kolliderar. Det finns alltså andra förklaringsmodeller till hur polarisar smälts, hur växthusgaser släpps ut, hur el Niñjo uppstår, hur istider uppstår än de vanligt vedertagna. Alarmisternas besatthet av växthusgaser som “klimatnödlägets” enda orsakborde nu få sig en ordentlig törn. Denna länk borde läsas av många.

    I övrigt måste jag hylla Lars Kaméls fyndiga kommentar om att:”Bla, bla, bla är en utmärkt sammanfattning av de klimathotsreligiösas argument.”

  8. The Economist har nog dessvärre ingen riktig koll! Om man ser på läget i Nya Zeeland och Australien så ser det ju inte så ljust ut med demokratin! I Sverige har vi 7-klövern som satt demokratin ur spel som exempel! Och på klimatområdet verkar ju demokratin avskaffats helt till förmån för alarmismen och den “gröna” omställningen ska prackas på folket som helt saknar något inflytande i frågan. Bara en sådan sak som att lägga Taiwan före Schweiz visar väl på okunskapen hos Economist.

  9. Otroligt att nån går på det där tramset. Kommer tänka på Nigeriabrev. Många vill tro att de gör en god gärning. Och ingen är godare än Bolund. Han är så god med våra pengar att han nog blir helgonförklarad av påven.

  10. Bla, bla, bla är en utmärkt sammanfattning av de klimathotsreligiösas argument.

  11. The Economist rankar följande i topp: Norge, Island, Sverige, Nya Zeeland, Kanada, Finland, Danmark, Irland, Australien, Nederländerna, Taiwan, Schweiz,,,,

    Beslutande folkomröstningar i Schweiz värderas inte särskilt högt. Diskutabelt!

    Varken Frankrike eller USA hamnar bland de 23 fullvärdiga.

  12. Benny. Det är inte jag som anser utan tidningen The Economist som årligen rankar 167 länder med poäng 0-10 för följande kriterier:
    Valprocess/pluralism
    Fungerande stat
    Politisk medverkan
    Politisk kultur
    Medborgerliga rättigheter.

    Med dessa kriterier anses 23 länder vara fullvärdiga demokratie, 52 vara demokratier med brister, 35 vsras hybridregimer och 57 vara auktoritära. Ej rankade är 36 småstater, vilket ger summa 203 länder. Det är 10 fler än de 193 som anges som medlemmar i FN resp. IPCC.

    Både kriterier och värdering kan förstås diskuteras. Västliga medias ensidighet märks t. ex. inte.

  13. Här kommer en mycket intressant länk https://www.youtube.com/watch?v=GX1e_uU5u3A
    Som visar hur geologiska krafter påverkar hav, polarregioner och atmosfären och i förlängningen även klimatet på Jorden. Dessa krafter har dessutom inget antropogent ursprung utan är rent ”naturliga” som samvarierar med planetära och kosmiska skeenden.

  14. Tege, vilka är det du anser vara fullvärdiga demokratier? Jag känner bara till ett land där befolkningen har lite större inflytande och det är Schweiz! Sverige som exempel är väl lika mycket partidiktatur som Kina även om vi numera begåvats med låtsasopposition från SD. Den här “klimatfinansieringen” är ju bara ytterligare ett sätt att sno skattebetalarnas återstående slantar och flytta dem till korrupta politikers, byråkraters och diverse skumma organisationers fickor!

  15. Klimatmötena kan sammanfattas kort och kärnfullt:

    Politiska huggsexor om finansiering och fördelning av utlovande 100 miljarder USD per år med påstått klimathot som svepskäl.

    Av FN:s och IPCC:s 193 medlemsländer är bara ett 20-tal fullvärdiga demokratier. Nära två tredjedelar är delvis eller helt auktoritära eller rena diktaturer – med ökande tendens. Men alla har en röst var, från jättediktaturen Kina till små auktoritära östater.

  16. Att man använder barn och ungdomar som känslomässiga slagträn i debatten säger väl allt som behöver sägas. Hade man haft argumenten på sin sida skulle man aldrig behövt ta till sådana här uråldriga propagandanummer. Det är fascinerande men samtidigt tragiskt att folk fortfarande går på detta trick. Dessutom är det ju i grund och botten synd om dessa barn, som utan att ha klart för sig vad det egentligen handlar om låter sig luras. Föräldrarna borde skämmas som dels utsätter dem för detta men även skrämmer dem med att det inte finns en framtid.

  17. Det var skytteltrafik från hotade söderhavsöar till dessa konferenser.
    Den har avtagit , kanske som ett resultat av att deras problem med stigande havsnivåer och krympande landområde, inte visats vara så överhängande.
    Öarnas landyta ökar.

  18. “Sydafrika förklarar att det behövs minst $750 miljarder för att de skall börja med omställningen till “grön” el.
    Och de tänker inte börja förrän de fått pengarna ! ! !”
    Nu får den klimathotsreligiösa sekten visa att de menar allvar och hosta upp 750 miljarder USD. Annars förlorar de ansiktet.

Comments are closed.