Gefle Dagblad öppnar för anden “Sanning” i flaskan

När anden är ute, kan han ta makten över människornas sinnen

2021-11-06 Gefle Dagblad, nätupplagan:

Verkligheten har blivit den rakt motsatta

Toppmötet i Glasgow diskuterar den katastrofala framtid som klimatpanelen IPCC räknat fram. Men de har räknat på fel problem!

“Alla Helgons Dag” är en så stor helg att tidningarna inte kommer ut på papper. Men många är ute på nätet, bl.a. Gefle Dagblad. Där gör de mig äran att publicera min insändartext från den 2/11 med en korrekt rubrik, som borde attrahera många läsare.

Manuset har gått till två dussin lokaltidningar, som i allmänhet följer rikspressens blockad av tvivel på “klimatkrisen”. Det skall bli intressant att se om någon av dem nu vågar följa efter med denna stora sensation:

COP26 diskuterar ett “icke-problem”.

Det finns ingen större sensation ! Dess allvar börjar kanske gå upp även för frälsta journalister, när elpriset femfaldigas och faran för svält står uppenbar.

Och Medel-Svensson börjar förstå att allt beror på Miljöpartiets helt verklighetsfrämmande politik. När ställer någon “riktig journalist” numera 18-åriga Greta mot väggen med frågan:

Vad visar att koldioxid påverkar klimatet överhuvudtaget ?

Världen blev ju bättre och bättre ända tills “gröna” politiker började göra vettlösa ingrepp i energiproduktionen. Mer koldioxid har övertygande visat sig vara BRA för mänskligheten ! !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

15 thoughts on “Gefle Dagblad öppnar för anden “Sanning” i flaskan

  1. Adepten
    Vårt universum expanderar inte, det oscillerar med över tid viss utvidgning, följt av kontraktion. Det följer fluktuationer i nollpunktsenergin.

  2. @Göran Åkesson
    Jag är ingen forskare på området, har bara läst vad andra skrivit om mörk materia och mörk energi. Där framgår att elektromagnetisk kraft och gravitation inte räcker till för att förklara galaxers rotationshastighet och tilltagande flykthastigheter i ett expanderande kosmos.
    Har själv dragit slutsatsen att vi vet bra lite om hur kosmos samvarierar med Jorden.
    Knut Lundmark var den första som publicerade sitt resultat 1930. Fritz Zwicky beskrev sin upptäckt 1933. 40 år senare publicerade Vera Rubin sina mätningar av galaxernas rotationshastigheter.
    https://en.wikipedia.org/wiki/Dark_matter

    @Karl Erik R
    Tack för ett snabbt svar 🙂

  3. Adepten
    Mörk materia och mörk energi: dessa är matematiska konstruktioner, som inte kan verifieras som verkliga. De har kalkylerats utifrån Einsteins gravitationsekvationer, som ett resultat av att galaxer snurrar med högre hastighet än som är möjlig m.u.p. från att gravitation skulle kunna hålla ihop dessa. Den einsteiska gravitationsmodellen för Universum är felaktig. Galaxer hålls ihop med hjälp av elektromagnetisk kraft, som är en upp till 10^39 ggr starkare kraft än gravitation. En fysikaliskt korrekt modell är att vårt universum till >99 % består av plasma och hålls ihop av nollpunktenergi. För detta behövs ingen kvantfysik utan det räcker med Stokastisk Elektrodynamik, som är en kombination av klassisk fysik och nollpunktsfysik.

  4. @Petter Wulff
    ”Arrhenius mätte hur månljuset absorberades sfa månens höjd över horisonten.”
    Förlåt en dum fråga, vad betyder sfa?

    Knut Ångström, publicerade experimentella resultat som visade att absorption av infraröd strålning av CO2 i atmosfären redan då var ”mättad” så att det inte kunde göra någon skillnad att lägga till mer. Detta kullkastade teorin om att CO2 ökar den globala uppvärmningen.

  5. Det var mycket mer vattenånga att passera. Som du vet har den mångfaldigt större verkan än koldioxid.

  6. Lars K, Adepten: Arrhenius mätte hur månljuset absorberades sfa månens höjd över horisonten. Låg måne= mycket CO2 att passera > dämpad månstrålning.

    Positiv återkoppling mellan temperatur och CO2.

  7. Om man studerar temperaturserierna och ser att de följer svängningarna för de största företagen på börsen, eller att CO2 ökningen korrelerar med befolkningsökningen. Det kan man väl kalla för en samvariation, .

    Uteblivna regn som leder till torka och felslagna skördar. Men är missväxt och felslagna skördar i Afrika klimatrelaterade som i sin tur är beroende på den globala ökningen av CO2 eller temperatur? IPCC har kommit fram till det med hjälp av vetenskapen sägs det. Men om dessa felslagna skördar är orsaken till svält, våldsamheter och krig kan man se det som en kausalitet av den globala ökningen av CO2 eller temperatur? När svälten, våldsamheterna och krigen i själva verket beror på människans oförmåga att hantera sin situation med förebyggande åtgärder.

    Vi vet mycket om våra planeter, vulkaner, oceaner, atmosfären och molnen eftersom de är baserade på klassisk fysik vilket utgör ca 5 % av det som omger oss. De övriga 95 % som omger oss som består av mörk materia(ca 25%) och mörk energi(ca 70%) vet vi än så länge ingenting om. Vi vet bara att det måste finnas för att våra kvantmekaniska teorier ska stämma. Det kanske är de 95 procenten som är orsaken eller kausaliteten som styr vårt klimat?

    När det gäller månens inverkan så förstår jag inte vad PW menar annat än att månens dragningskraft påverkar oceanerna och tidvattencykeln.

  8. Då och då har global medeltemperatur och koldioxidhalt samvarierat. Fast inte riktigt, för först har temperaturen ändrats, och sedan, med en fördröjning på upp till 1000 år, har koldioxidhalten ändrats.
    Tyndall konstaterade att vattenångan är den dominerande växthusgasen, och att utan den skulle alla nätter överallt vara frostnätter, så att högre liv skulle vara omöjligt.
    Vad är månljusets dämpning? Det enda jag vet att månljus har använts till när det gäller klimat, är för att bestämma Jordens albedo. Månens mörka sida lyses nämligen upp av det solljus som reflekteras från jordytan och från moln i Jordens atmosfär. Mäta hur ljus Månens mörka sida är, ger därmed ett värde på Jordens albedo. Vilket i sin tur är viktigt för att veta hur mycket solstrålningen kan värma jordytan.

  9. Al Gore hävdade också samvariation, men förväxlade kurvorna. Gör du det också PW?Först förändras temperaturen, sedan följer CO2 efter! Dvs, CO2 är en beroende variabel. För att travestera en gammal presidentvalsslogan:; “It is the sea, stupid!”
    Studieråd: Gasfysik och teorin om öppna system. Men du är inte ensam, PW i din okunskap. Alla alarmister verkar tro att atmosfären är ett slutet system. Om vi tillför CO2 eller tar bort genom sekvestering så kommer balansen mellan hav och atmosfär att återställas.

  10. #pw Samvariation är ej det samma som kausalitet. Börskurser har ökat efter WWII. Varför togs inte detta upp som en tänkbar förklaring till GW? Månljuset var intressant. Har du någon referens om det och dess betydelse?

  11. Bra Petter !

    Att du räknar upp vad alarmister tror på. Inget av detta visar att koldioxid har någon som helst inverkan på klimatet.

    Du får läsa våra poster noggrannare och, framför allt, försöka komma ihåg vad där står.

  12. Nu är du där igen och begränsar vad som är historiskt.

  13. Vad visar att koldioxid påvekar klimatet? Historisk samvariation med temperatur, Tyndalls experiment, månljusets dämpning sfa månens höjd över horisonten. Borde räcka.

Comments are closed.