Flera kalla år i rad avslöjar klimatbluffen från COP26 !

Atle Mo

Kallt väder har drabbat många olika områden de senaste åren

Vijay Jayaraj är forskningsassistent vid “the CO₂-Coalition”. Han har fått en kolumn publicerad på flera håll medan COP26 pågick. Dess konklusion är så klargörande, att den är värd att översättas.

+ – + – + – +

När stats- och regeringschefer möts i Glasgow för COP26 den här veckan, visar verkliga data som kallt väder och ökande havsis att de inbillade klimatkriserna är falska.

Invånare i Delhi, till exempel, rustar sig för ännu en kall vinter, sedan landets meteorologiska institut förutspått temperaturer under de normala för november. Faktum är att en rad exceptionellt kalla vintrar i den indiska huvudstaden har motsagt medias ständiga förut-sägelser om global uppvärmning – en dikotomi som upprepas regionalt runt om i världen.

När jag flyttade till Delhi 2019, möttes jag av en vinter som var kallare än dess typiskt kyliga vädret för den säsongen. Personer med lägre inkomster hade ingen uppvärmning i sina hem. En del eldade ved och skräp i en hög på gatan.

Jag antog att kylan var en anomali, men kylan fortsatte och hårda vintertemperaturer kom tillbaka 2020, och ser ut att komma tillbaka även 2021. Vintern 2020 – 2021 registrerade några av de lägsta temperaturerna och slog till och med 100-årsrekord för kyla. I år (2021 – 2022) blir det tredje kalla året i rad för staden med 30 miljoner invånare.

Indiska meteorologiska institutet har varnat att de flesta av landets 1,3 miljarder invånare kommer att uppleva kalla vinterförhållanden på grund av väderfenomenet La Niña i Stilla havet. Den svåra kylan är inte exklusiv för Delhi. Många platser, inklusive områden av klimatologisk betydelse som Antarktis, har haft kalla eller normala vintrar de senaste åren.

Antarktis var ovanligt kallt 2021. Det kommer som en stor överraskning för klimatalarmister som profeterar om mer värme vid polerna, vilket kommer att orsaka en aldrig tidigare skådad höjning av havets nivå över hela världen. Men deras förutsägelser har mött den brutala verkligheten av kallare förhållanden än normalt.

CNN rapporterade, “För hela den antarktiska kontinenten var vintern 2021 den näst kallaste någonsin, med temperaturen för juni, juli och augusti 3,4 grader Celsius (6,1 grader Fahren-heit) lägre än genomsnittet 1981 till 2010 på -62,9 grader Celsius (-81,2 grader Fahrenheit).

I Arktis har utbredningen av havsis sedan mitten av augusti varit högre än 2020 och 2012. Detta upprepar det faktum att uppvärmningen och isläggningen inte följer den alarmis-tiska berättelsen, som i ett decennium förutspått ett isfritt Arktis.

Grönland fortsätter att visa god tillväxt av istäcket 2021 – 2022 efter att ha registrerat historiskt hög tillväxt under några perioder i somras. Data från Japan Meteorological Associa-tion visar att under de senaste två decennierna har temperaturerna på Island och Grönland i september inte visar någon uppvärmning .

Även andra länder på norra halvklotet har haft sin andel av rekordkyla under de senaste tre åren. Faktum är att en svår kallfront i november förväntas sänka temperaturerna dramatiskt över stora delar av USA.

Electroverse rapporterar, “Ett meridionalt jetströmsflöde är på väg att störta iskall polär kyla över majoriteten av Nordamerika under de kommande två veckorna – i alla utom sex av USA:s stater.”

Trots att världen i allt högre grad riskerar extremt kallt väder och polerna inte visar några tecken på ovanlig avsmältning, har den gröna lobbyn och politikerna lyckats föra fram sin domedagsagenda om klimatet med hjälp av naiva media. Men någon gång kommer verkligheten med värmeräkningar, ökande havsis och andra data att höja ögonbrynen hos ett tillräckligt antal av massorna, för att förvisa förutsägelser om en klimatapokalyps till soptunnan för avslöjade bluffar.

Dårskapen hos deltagarna i COP26 utspelar sig inför miljarders ögon.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “Flera kalla år i rad avslöjar klimatbluffen från COP26 !

Comments are closed.