Den rödgröna drömmen krackelerar i mötet med verkligheten

Per Bolund ser trött ut, när han uttalar sig från COP26 i Glasgow

Resultatet av det jättestora mötet blev ytterligare en deklaration fylld med snömos.

2021-11-17 Kristianstadsbladet: SSU Skåne

Vår gröna dröm för framtiden är röd

Replik:

2021-11-25 Kristianstadsbladet: Jan Norlin:

Den rödgröna drömmen krackelerar mot verkligheten

Replik på SSU:s debattartikel ”Vår gröna dröm för framtiden är röd”, publicerad den 17 november.

COP 26 räddar inte världen från framtida klimatkriser. Keeling-kurvan ökar med antalet COP- konferenser och medförde inget avbrott under pandemin när utsläppen minskade! Kanske finns det naturliga förklaringar till en en stigande kurva som inte beror på människan, det vill säga naturlig termisk avgasning.

Den ökade befolkningen i världen svarar för utökade utsläpp enbart genom utandningsluften och sitt leverne.

Asien styr världens framtid. Idag står Asien för 58 procent av alla CO2-utsläpp. Det kan jämföras med USA som står för 14% av alla utsläpp och EU som står för 7 procent . I USA och EU minskar också utsläppen sedan länge medan de ökar snabbt i Asien.

Västvärldens många aktivister gillar att påpeka att klimatkrisen beror på historiska försyndelser. Ackumulerar man alla utsläpp från 1750-2020 så har Asien nu släppt ut mer CO2 än både Europa och Nordamerika. Så det historiska skuldbeläggandet håller inte längre!

Idag har vi en katastrofal energipolitik, helt beroende på en religiös tro på god och ond energi och på att klimat inte kan ha några naturliga variationer.

Samtidigt visar man från regeringen en uppenbar nonchalans mot Sveriges befolkning genom att försöka skuldbelägga varenda medborgare som försöker få vardagen att gå ihop genom att påstå att vi är syndiga när vi försöker hålla värme i bostaden och att vi utanför Stockholm som saknar fungerande kollektivtrafik och möjlighet att köpa en Tesla inte tar cykeln till jobbet om vi har futtiga sju mil till jobbet … medan Bolund anser sitt nojjiga uppdrag så viktigt att han måste ta flyget till Skottland samtidigt som media vänder sig till en aktivist för att få expertutlåtande ….

Nej, hjälp till att sopa ut denna katastrofala politik ur regeringskansliet och satsa lite mer på sjukvård och pensioner – istället för att lägga miljoner på symbolpolitik som Carbon Capture och liknade trams.

Det måste finnas ekonomiska, hållbara, säkra alternativ som är försvarbara, innan man tar beslut om att avveckla fossila bränslen! De rödgröna vill återgå till en levnadsstandard som fanns i slutet 1800-talet.

När den unga generationen inte kan använda sina datorer, ladda sina mobiler eller transportera sig till sina aktivistmöten, så kanske de inser att något är fel i deras tankevärld.

Deras energi skulle kunna användas till att förbättra våra förbränningsmotorer ytterligare från miljöskadliga utsläpp, där biprodukterna blir vattenånga och Co2!

För övrigt bör utbyggnaden av VKV stoppas pga av användningen av cement och olja samt deras stora påverkan på miljön och djurliv.

Jan Norlin

Åhus

+ – + – + – +

Till dig som läser :

Skriv en insändare du också !

Det är de mångas aktivitet som så småningom gör intryck på de journalister som silar bidragen till insändarsidorna. Och dessa är vår främsta kontakt med “vanligt folk”. De vi måste nå för att förnuftet skall få plats i debatten.

Även om ditt manus inte kommer i tryck, så lämnar det ett intryck på redaktionen, så att ett kommande manus kan accepteras.

Redaktionerna måste fås att förstå att deras systematiska undertryckande av kritik mot klimatpolitiken innebär en censur som anstår en fascistisk stat och inte hör hemma i en demokrati.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Den rödgröna drömmen krackelerar i mötet med verkligheten

  1. Det är klart att Bolund ser trött ut. Klimatmötena går framför allt ut på att träffas, äta och dricka gott och sitta uppe länge på kvällarna. De sista kvällarna inte för att dricka alkohol, utan för att åtminstone enas om några saker, så att de många demonstrerande aktivisterna utanför inte kallar mötet för “fiasko”.

  2. VKV är stoppade!
    Knappt 1000 MW (endast 10% av deras kapacitet) när elen behövs och är som dyrast.
    “vi måste bygga fler” VKV säger de rödgröna SVMPC (om de nu finns kvar?)

  3. Jag utgår från att Förkortningen VKV som nämns i artikeln betyder vindkraftverk. Värmekraftverk förkortas på samma sätt men dessa bör absolut få byggas.

Comments are closed.