Vindkraft => systemkollaps

Vattenfall

Nu skall vi bygga 1.000 nya möllor på havet för att klara elkrisen.

Men de svindlande elpriserna tränger fram i media, även i riksmedia som SR, SVT och TV4 samt Expressen, som idag publicerar en debatt artikel av Jan Blomgren, professor i kärnfysik;

+ – + – + – +

2021-11-29 Expressen:

Vindkraften driver oss mot total systemkollaps

Jag rekommenderar läsning av den samt, framför allt, att du tipsar vänner, ovänner och bekanta om den.

Mer vindkraft löser inte problemen utan gör dem värre. Orsaken är inte “marknadskrafterna” utan de verklighetsfrämmande “gröna” i Sverige, Tyskland och Storbritannien.

Och då menar jag inte i första hand politikerna, eftersom de genomfört de program de värvat röster för. Det yttersta ansvaret ligger på dem som röstat på de gröna “världsförbättrarna”.

Genom hela historien har det alltid funnits världsförbättrare och de har alltid fått fel. De har grundat religiösa sekter, vilket är vad som även kännetecknar dagens “klimatrörelser”. Dessa visar sig helt oemottagliga för fakta och sunt förnuft.

Alltså: Sprid varningen för vindkraft ! !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Vindkraft => systemkollaps

  1. Handlare på finansmarknader vet att åtagande som innebär en prisutveckling som på lite längre sikt riskerar att gå emot ens positioner sällan går att räkna hem på derivat-terminsmarknaden under hög och svårtprognosticerad volatilitet, dvs pga väder och maktpolitik a la Putin.

  2. Ang PPA anges att villkoren inte sällan inte bara handlar om leverans-åtagande under lång tid (kvantitet) men viktigast ur risksynpunkt om fastpris-avtal. Innebär inte det att vindkrafts-bolagen riskerar konkurs pga stora pris-fluktuationer eftersom i synnerhet vindel inte går att lagra? Redan idag har ju konsumenter nekats fastpris-avtal!

  3. Alf
    Tack, artikeln som var mycket informativ visar isf att våra politiker helt ställer sig bakom dessa “carpetbaggars”! Hur kan vi få en mer precis bild av omfattningen samt hur ledningskapaciteten används från t.ex SE 1-2?

    Jag tycker serverhallarna faller under samma “förräderi”.

  4. Ivar

    Frågan är vad våra journalister gör? Antagligen byxrädda för allt som avviker från CO2-narrativet.

    Förr hade vi ivf trovärdiga opolitiska sakkunniga inom riksdag och kanslihus vars uppgift var att leverera sanningar till oförstående politiker. Men dessa har bytts ut mot lojala idé-reformister.

  5. Europeiska och amerikanska riskkapitalbolag och schweiziska banker bygger vindkraftparker i Sverige för att exportera elen.
    “Likt de brittiska kolonisatörerna tvingar investerarna Sverige att exportera el till Europa, helt enkelt därför att de som smäller upp vindkraftverk i Sverige aldrig haft en tanke på att delta i Sveriges energiförsörjning. De måste istället uppfylla villkoren i sina PPA-er. Det vill säga exportera, oavsett den interna situationen i Sverige. De utländska investerarna är i stor utsträckning europeiska och amerikanska riskkapitalbolag och schweiziska banker.”
    https://www.energinyheter.se/index.php/20211117/25258/den-elektriska-kolonilotten

Comments are closed.