Sträng vinter i Japan o USA

Electroverse

Figur 1. Tokyo fick 10 cm snö på Trettondagen, nytt rekord

Runt hela norra halvklotet rapporteras ovanligt strängt vinterväder med låga temperaturer och mycket snö, samt strömavbrott för hundratusentals eller en miljon abonnenter.

Electroverse

Figur 2. Snörekord för december, i Hikone mest sedan 1893

Detta vinterväder gör givetvis stoppet i leveranserna av kol från Indonesien extra kännbart.

USA: Snörekord med strömavbrott

På Trettondagen snöade det i Washington DC och hela vägen upp längs kusten förbi New York. I Buffalo nära Niagara Falls fick man 38 cm på en dag, dubbelt så mycket som det gamla rekordet från 1974.

Nästan 18 cm föll i Nashville, Tennessee, som räknas till sydstaterna. I Kentucky, granne till Tennessee, noterades hundratals bilkrockar med 75 fordon inblandade i en av dem.

I staten Washington sattes många dygnsekord öster om bergskedjan Cascades, ex.vis Wenatchee 60 cm och Leavenworth 78 cm. På en dag !

I Virginia söder om Washington DC blev 100.000 abonnenter utan ström, vilket varade mer än ett dygn för 70.000.

Ovädret väntas fortsätta och nå så långt söderut som Texas.

Tropical Tidbits

Figur 3. Prognos av den 7/1 för snödjupet den 22/1.

De röda fältet över Texas avser snödjup mellan 20 och 25 cm.

En miljon strömlösa årets första dagar

Vintern började redan innan nyåret och stängde effektivt ner flera städer längs östkusten. Ovädret slog också ut strömmen till en miljon hem, mestadels i Virginia, men också i Maryland, North Carolina och Tennessee (liksom i Kalifornien och Washington State på västkusten). Och, tragiskt nog, resulterade i minst 5 dödsfall, men det antalet förväntas stiga.

Extremt vinterväder på många håll

Extrem kyla och extrema snödjup rapporteras från många länder: Syd-Korea, Kina, Indien, Pakistan, Turkiet, Schweiz, Österrike, Lappland och Kanada.

Det är så allmänt förekommande att vi kan se det som en bekräftelse på att den kalla perioden nu börjat.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “Sträng vinter i Japan o USA

  1. Här i Brasilien hade vi flera köldrekort under 2021, men det yppades det väl knappast något om i svensk alarmismmedia. Min stad Fortaleza som ligger på Nordostkusten hade vid ett tillfälle 20, 3 grader, en regnig dag. Lägsta uppmätta temperaturen sedan mätningarna började för ca 100 år sedan. normalt är det 25-30 grader på dagarna.

    I staterna Santa Catarina och Rio Grande do Sul var det snöstormar på flera platser och rekordtemperaturen minus 7,8 grader noterades.

    Vem kan tro att detta är Brasilien ? 🙂

  2. I en klimathysterikers värld är allt som avviker mer en en grad från normalen ett tecken på den annalkande klimatapokalypsen! Att alla “profetior” om framtida klimat varit totalt felaktiga hindrar inte en riktig klimathysteriker för att ta nya tag! Apokalypsen är alltid tio år bort om inte DU börjar leva i en jordkula med stampat jordgolv! Att leva primitivt är dock ingen riktig klimathysteriker beredd att göra det den uppoffringen åligger alla andra!

  3. @Göran

    Man undrar i så fall vilka klimatåtgärder som avses. Co2 halten fortsätter stiga med ca: 2ppm/år. Eftersom Co2 som enligt deras teori driver uppvärmningen så blir det motsägelsefullt.

  4. Att det blir mer snö är ett resultat av klimatåtgärderna, enligt klimathotsbluffarna. Ja, de kan vända och vrida på klimatet hur de vill och alltid få det till sin agenda.

  5. @Ivar Andersson.
    Det däringa med det var så kallt 1658, att Karl X kunde blada på isen över Stora och Lilla Bält är ju “Fake news” begriper du väl..

  6. Lars K
    Det finns skäl till att den klimathotsreligiösa sekten har ändrat vokabulären från AGW till klimatförändringar. AGW påstår att mer människoorsakade koldioxid utsläpp höjde temperaturen. När verkligheten uppvisade kyla och köldrekord var man tvungen att övergå till klimatförändringar för att inte förlora ansiktet. Klimatförändringarna orsakar värme, kyla, mer nederbörd, torka och enligt Bolund förskjutit jordaxeln. Förr var det lika varmt året om på alla platser på jorden. Trots det marscherade Karl X:s armé över Stora och Lilla Bält vintern 1658

  7. De klimathotsreligiösa endera ignorerar mycket snö och kyla. Eller så ser de sådant som ett bevis på att växthusgasutsläppen har fått vädret att hamna i olag.
    EU:s klimatdesinformationsinstitut Copernicus försöker nu skrämma folk med att sommaren i Europa var den varmaste som någonsin har uppmätts och att fjolåret var det femte varmaste globalt.
    Varmaste sommaren om man tar med okorrigerade mätningar från växande urbana värmeöar, då.
    Femte varmaste (bara) för att den globala uppvärmningen har tagit paus eller slutat för den här gången. Men den sistnämnda lilla detaljen nämns inte.

  8. #L
    Temperaturer sjunker med tydlig markering från 2016. Det beror på cykliska samband med Solar Magnetic Output. Vi har att förvänta en temperaturnedgång under åtminstone ett par årtionden framåt.
    Arktisk kyla utbreder sig meanderande över norra hemisfären omväxlande med varmare luftströmmar från sydligare nejder. Meanderingen är en funktion den sammandragande heliosfären, solen elektromagnetiska fält. Det finns därutöver två ytterligare påverkande faktorer f.n.
    1. De magnetiska polernas migration, som på gått sedan mitten av 1850-talet och stegvis accelerande. Den norra polen är uppdelad i två delar en försvagande över norra Kanada och en förstärkande på väg mot norra Ryssland. Jordens magnetosfär försvagas fortlöpande, vilket är en förutsättning för de magnetiska polernas förflyttning. Detta ger större spelrum för kosmisk instrålning vilket påverkar molnigheten enligt Svensmark er al. Samtidigt med den allmänna försvagningen av jordens magnetfält flyttar dess styrka i förväg i förhållande till den magnetiska polens förflyttning. Det betyder att maximalfältet f.n. finns över delar av mellersta/östra Ryssland mot Mongoliet och norra Kina/Japan. Ett mindre kraftigt maximalfält finns över Alaska/Kanada. På den södra hemisfären sker motsvarande polförflyttning norrut/österut över Antarktis. Den motsvarande maximala magnetfältet drar iväg över Australien. Vissa fysikaliska förhållanden pekar på att kyla orienterar sig mot där magnetfältet har maximalstyrka. Därför är det naturligt med den starka kylan i samband med meanderingen ovan över de områden som Stures artikel ovan anger. Plus att Australien haft köldproblem lång in i sommarsäsongen.
    2. Havsströmmen ENSO har nu för andra året i följd en La Niña period, avkylningsdito. Det påverkar temperaturer globalt med främst två områden; kustområden norra Kina/Sibirien & Japan samt nordvästra Kanada.

    Mer är att vänta av extremväder framöver således.

  9. Konstigt, när vi fortfarande går mot varmare klimat enl. vad man kan läsa. Enl. andra rapporter så har värmen stoppats upp sedan 2015. Vad gäller??

  10. Med i efterhand “justerade” mätvärden försöker alarmister få oss att tro att sommaren 2021 var “rekordvarm”. Som “bevis” anför de diverse väderhändelser. Men dessa visar snarare på större temperaturskillnader. Påstått varmare klimat borde tvärtom minska skillnaderna.

Comments are closed.