Claes Lindskog om januari

expresszeitung

“Klimatrörelserna” visar allt tydligare att deras mål är att “Krossa Kapitalismen” och historielösa ungdomar går med

Det är månadens visuella budskap.

Månadens nyheter i korthet

Månadens nyhet 1:

SVT kör med massor av reportage om hur de av regeringen framtvingade högre drivme-delsskatterna  och elpriserna slår mot lantbrukare, växthusodlare och folk i gemen. Regeringen talar om ersättning för elnotan och vänsterpartiet vill ha drivmedelsbidrag. SvD:s ledare är mitt i prick:

“I vänstersamhället behöver man bidrag för att ha råd med all skatt”.

Månadens nyhet 2:

Så har då regeringen beslutat godkänna planen för slutförvaring. Förnuftet har segrat. Sedan är det ganska helnipprigt att frågan blivit så stor eftersom använt kärnbränsle kan upparbetas t ex i breederreaktorer. MP är missnöjda och pratar om nedsmutsning av vår mat medan allt kärnbränsle utspritt där det grävdes upp inte skulle ge något nettotillskott till strålningen. Samtidigt får regeringen hjärnsläpp och skall ge alla snabbladdare. Regeringen har tydligen råd, vi har det inte!

Månadens nyhet 3:

De gröna vill att all energiproduktion och all konsumtion skall vara fossilfri, vilket innebär att den måste vara el-baserad (alternativen vätgas måste tillverkas av el och biobränsle av skog). Elproduktionen är idag 1/4 av totala energiproduktionen och måste således ökas med en faktor 3 för att all konsumtion skall kunna vara elektrisk och kanske med en faktor 6 för önskad förbättring av tredje världens levnadsstandard. Detta tror man alltså kan åstadkommas med vind, sol och batterilagring; Pilotprojekt (El Hierro i Spanien och Simris i Sverige) för enbart elproduktionen ger även i gynnsamma fall (El Hierro) mycket sämre resultat än projekterat. 

Månadens nyhet 4:

Solfarmer är helt feltänkta och ger stor risk för explosion i den nödvändiga batterilagring-en. Bl a har 23 batterier exploderat, främst i Sydkorea men även i England, Australien och USA. I många länder är litiumbatterier (liksom vindkraftverk) undantagna från lagstiftning-en om farlig industriverksamhet.

Månadens mest galna nyhet 1:

Nytt rekord i ologiskt tänkande (med reservation för ev nya uttalanden från Biden): Nye svenske energiministern säger att de nya höga dieselpriserna är en bra och viktig signal för att det är nu är dags gå över till biobränslen. Det är ju bara det att anledningen till att priset har höjts med 4 kr/liter är den nu krävda inblandningen av dyrt biobränsle. Hallå! Någon hemma i hjärnkontoret?

Månadens mest galna nyhet 2:

UAH-satellitmätningarna verkar nu ha blivit svartlistade av Google för “missvisande inne-håll”. Antagligen sitter någon aktivist i en av Google tillsatt tyckarpanel och retar sig på att uppmätta data inte stämmer med hans världsbild.

Månadens Fake News 1:

Rockströmklonen Victor Galaz häver i SvD ur sig ett veckotidningsartat reportage om kli-matkrisens offer, fullt av överdrifter och felaktigheter (eftersom den verkliga dagssiffran för offren är cirka noll). Men han är ju anställd vid (statsunderstödda) SEI. SvD hade helt kor-rekt satt reportaget under Kultur (där man skriver om allehanda andra fiktioner).

Månadens Fake News 2:

WMO slår larm om kraftigt ökande stormar. De har då grovt felläst statistiken. 2021 var visserligen ett unikt orkanår! Men inte pga det största antalet orkaner globalt utan pga det minsta antalet! Björn Lomberg, WUWT, har informationen. WMOs grova fel beror på att de läst ihop satellitålderns korrekta statistik med tidigare års högst inkompletta data.

Månadens Fake news 3:

En serie kvasirapporter från SVT:

  1. “Klimatet” förstör risskörden i Thailand om 80 år säger bluffinstitutet SEI (grundat av allas vår Rockfnykis) till SVT. En bonde håller med. Detta skall jämföras med kata-strofen i samma område för 150 år sedan då 50 miljoner människor dog pga “väder”:
  2. Planeten har nått “kemikaliegränsen”:
  3. (Och fånigast) Snyftreportage om mannen som installerat solpaneler men “ändå” fick högre elräkning denna vinter. Både mannen och reportern framstår som okunniga idioter.
  4. “olyckan Fukushima som krävde 18.000 dödsoffer”. Dvs tsunamin krävde 18.000 dödsoffer, den förstörda kärnreaktorn krävde 0 dödsoffer. SVT har senare sagt att det var en tsunami men inte förtydligat hur dödsoffren uppstod.
  5. Vinteridrotten kommer att förlora en månad om 70 år. Hur var det Pär Holmgren MP sade 2006 om att det 2022 inte skulle finnas något Vasalopp?
  6. Det blir dyrt att installera laddstationer om inte någon subventionerar, rapporte-rar SVT förvånat. Såklart!

Månadens personliga kommentar:

Det är lätt för politiker att ägna sig åt plakatpolitik som att förbjuda fossildrivna bilar eftersom de inte har en susning om konsekvenserna och inte heller personligen behöver bry sig:

  • Bara välbeställda får råd med bil;
  • Elbrist pga kraftigt ökat eluttag;
  • Mycket sämre tillgänglighet för blåljusfordon och militära fordon;
  • Oförändrade koldioxidutsläpp eftersom batteritillverkning ger stora utsläpp;
  • Ökade miljöproblem genom gruvdrift och deponeringskrav av avfall; och till sist: 
  • Minskade inkomster till staten (om man inte inför beskattning av elbilar på samma nivå som för fossildrivna fordon idag).

Mänskligheten aldrig haft det bättre än nu och för att få pengar och uppmärksamhet, för FN och kvasiforskare fram lögnaktiga klimatfakta, som förstärks av propaganda från alarmister och media. Detta och frånvaron av debatt i de flesta media, har resulterat i att politiker och andra tror att klimatet är vår tids ödesfråga som har försämrats sedan 1800-talet. De vet inte att förändringarna varit marginella jämfört med historiska variationer och att temperatur- och koldioxidökningen har bidragit till förbättringar för allt liv på jorden.

FN vill öppet ha diktatorisk makt för att “göra något åt klimatet” och politiker och andra, som inte  begriper att de föreslagna “lösningarna” inte fungerar tekniskt eller påverkar klimatet, jamar med, trots att förslagen har grava konsekvenser för människor, miljö, demo-krati och ekonomi.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on “Claes Lindskog om januari

  1. Det är knappast någon slump att klimatförändringar dök upp som ett påstått hot samtidigt som Sovjetimperiet låg i sina dödsryckningar. Kommunister insåg att den sovjetiska modellen inte alls fungerade. Det gick inte längre att propagera för införandet av ett sådant system i alla länder. Hur skulle de då kunna angripa kapitalismen för att försöka få den avskaffad? Jo, genom att hävda att den orsakar katastrofala klimatförändringar! De slutade att kalla sig kommunister och började kalla sig klimataktivister, men är ändå i själ och hjärta kommunister.

  2. Ingen ska inbilla mig att det kommer att bli billigare att äga en elbil i framtiden. Dagens bränsleskatter kommer givetvis att ersättas av kilometerskatter som blir lika höga som dagens skatter. Det kommer garanterat nån form av batteriavfallsavgifter, återvinningsavgifter och andra skatter, för är det något en politiker är expert på, så är det att hitta på nya skatter…
    Dessutom har vi redan sett vad som kan hända med det rena elpriset…
    Att ha en elbil blir ingen sparbössa, det är bara naivt att tro det.

  3. “Vi har aldrig haft det bättre än nu……”
    Ja men vi får inte glömma bort att ekonomierna har varit drivna mycket länge av en extrem skuldökning baserad på en icke-marknadsmässig penningpolitik för att hålla ekonomi- och tillgångsvärden under armarna.

    Samtidigt börjar förtroendet för regeringarna krackelera. Kraftig inflationsökning och ett Europa som fortfarande använder nominella negativa räntor visar hur skört allt är.

    Kina har nyligen gått förbi USA som världens största ekonomi. Det mogna gamla väst förlorar på bred front alltmer mot Asien. WEF visar Schwab’s agenda där hans adepter likt J Trudeau
    visar att målet är diktatorisk ledning där man tillsammans med IMF och flera ledande politiker tror att man kan detaljstyra ekonomiernas situation genom mandat. Men Kina och väst är inte jämförbara då Kina helt enkelt har en annan tillväxt-potential vilket beror på kostnadsläget i grunden (komparativa fördelar).

    Tyvärr visar även Sverige att de helt meningslösa vaccinpassen ändå önskas införas via EU/WEF helt enkelt som bas för detaljstyrning. Obligatorisk vaccinering varje år ser ut som en möjlighet trots att vaccinen är ett misslyckande i sig. Vår SM är definitivt med på Schwab et al’ agenda där klimatpolitiken hela tiden utgjort en medveten strategi för att fortsätta mot en allt tydligare global maktordning.

    https://www.armstrongeconomics.com/international-news/canada/trudeau-dreams-of-dictatorship/

  4. Argumenten för att den gröna omställningen är en komplott för att störta kapitalismen är svaga. Mot kan invändas:
    – OPEC 1973 panikslog västvärldens regeringar då de insåg att oljeberoendet var ett kraftfullt vapen för utpressning. Ransoneringar infördes och rykten spreds att oljan snart skulle ta slut. Starka krafter i väst gjorde sig hörda för att skaffa sig kontroll över oljekällorna i Mellan Östern. Med den enda kraft man känner till, våld. Som har skapat kaos med terror och organisationer som IS som följd. Att bli av med oljeberoendet var och är en fredligare variant. Den gröna omställningen backas upp av samtliga västländers regeringar och propagandakanaler. Att alla skulle vara kommunistsympatisörer faller på sin egen orimlighet.
    – Omställningen backas också upp av de allra rikaste i världen som Rockefeller, Gates och Soros. Är de verkligen kommunistinfiltratörer?
    – Kapitalismens gyllene epok efter andra världskriget har medfört en enorm kapitalackumulation. På 70-talet tog guldåren slut och behovet av nyinvesteringar i kapitalkrävande industrier minskade samtidigt som mängden kapital ökade. Privatiseringar av statliga och lönsamma verksamheter, avregleringar av bankerna med en låneexplosion som följd löste endast kapitalets behov av avkastning temporärt. Det behövs en nystart med krav på nya stora investeringar. Vindkraftverk, elbilar, batterifabriker. Med mera. En ny gyllene epok för kapitalismen.

    Det är kapitalismens överlevnad som driver omställningen. Inte förvirrade ungdomar som saknar kunskap utan drivs rent känslomässigt. Av hot om mänsklighetens snara död.

  5. #Rolle : Det kan vara ett bra sätt att komma åt gängkriminella och deras knarkhandel. Om man dessutom kunde samköra tax-inkomst med t ex bilinnehav kunde ytterligare skurkar fällas.

  6. Enligt en kamrat så kan Skattemyndigheten i Sverige f.o.m. 1 jan 2022 begära ut bankkontosaldon från privatpersoner och t.ex kräva att man redovisar sina Swish transaktioner. Läskigt@!

Comments are closed.