“Den gröna sagan är över” har man insett i Australien

Saltbushclub

Steve Hunter’s fantasi: John Kerrys idé om “klimatsmart” krig

Australien är en federation av sex självstyrande delstater och några “territorier” som bl.a. omfattar några ö-grupper i Söderhavet. Debatten om klimatet har varit intensiv med lika ambitiösa klimatmål som Kalifornien i några delstater, ex.vis South Australia med upp-repade Black-Outs som resultat. I Queensland däremot värnar man sin viktigaste näring: Gruvbrytning av kol med värdemässigt störst export i världen 2020.

I Australien finns en TV-kanal som öppet kritiserar fake news och klimatskrämsel, vilket säkert varit viktigt för invalet av en klimatrealist i parlamentet. Klimatrealismen försvaras hängivet av Viv Forbes, Executive Director för the Saltbush Club, som driver klimatfrågan och håller kontakt med oss andra skeptiker i världen. Han kommenterar dagens läge på ett sätt som jag tror intresserar flera:

Power not Poverty

Även den gröna supporterklubben i byråkratin och media kan ana förändringen. Det plötsliga slutet signalerades av rullande kolonner av ryska stridsvagnar, snabbt följt av stigande priser på olja, gas, kol, vete och korn.

I decennier har världsförbättrare och giriga industrimän sjungit de gröna sångerna – prisat vind-/solenergi, dyrkat vätgas och elbilar och fördömt kol, olja, gas och kärnkraft. Deras domedagskör togs upp av twittrande tonåringar och trendiga vuxna i de gröna lummiga förorterna – de flesta av dem i bekväma länstols-jobb inom media, byråkrati, akademi och stora trendiga företag.

John Kerry (en rik klimatbesatt amerikansk aristokrat) oroar sig för att Ukrainakriget “kan ha en djupgående negativ inverkan på klimatet”. Han är mer oroad över fördelaktiga utsläpp av livsnödvändig CO₂ än för dödliga kulor, missiler och svält.

Ryssland, Kina och Indien har fokuserat på att utveckla och använda sina bästa energi-resurser, men Australien (efter Råttfångaren från Hameln i Europa) har en tvåpartspolitik för att fortsätta sprida klimatviruset och subventionera dyra gröna leksaker som importe-ras från Kina.

Men äntligen dyker förnuftet upp – Nigel Farage (den brittiska Brexiteer) har klämtat på fulltids-klockan för klimatalarmismen med sin nya slogan mot galenskapen med netto noll, Net Zero :

“Vote Power not Poverty”.

“Rösta för el inte för fattigdom”.

Det skulle bara behövas en sen snöstorm i Berlin, ett matupplopp i Kairo eller en blackout i New York för att sätta igång den gröna utförslöpan.

Världen håller på att bli en kall, hungrig och farlig plats. Mat produceras inte i gröna skogar, el genereras inte i stora batterier, grönt väte är en nettokonsument av energi, och vi kommer inte att utkämpa nästa krig med batteridrivna stridsvagnar, vinddrivna fregatter eller med flygplan som bränner bio-diesel.

För bara två år sedan lovade Biden: “Vi kommer att göra oss av med fossila bränslen”.

Det är dags att dra ut gröna drömmare och klimatalarmister i den verkliga världen där mat, bränslen, metaller, elektricitet och defensiva vapen produceras. Detta måste börja med att städa bort den gröna hästgödseln från “Net Zero”-stallen.

Putins stridsvagnar och missiler har startat denna process. Européerna står nu inför den bleka sanningen att kol, olja, kärnkraft och gas tillhandahåller det mesta av energin för deras hem, fabriker, industrier, transporter och jordbruk. Utan el dör storstäderna. Vi behöver mer fossil kraft, mer kärnkraft och mindre av otillförlitlig el från sol och vind.

Världen har förändrats. Vi har inte längre råd med “netto negativ energi” eller “Building Back Worse”.

Viv Forbes

Queensland, Australien

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

7 thoughts on ““Den gröna sagan är över” har man insett i Australien

  1. Botwid: Nej, detta är inte en svensk idé; den är global. Och nej, du förföljs inte för din åsikt.

  2. Apropå 97 %: För 350 år sedan var 97 % övertygade om att häxor orsakade missväxt …

  3. Botwid
    Du tror inte att bättre sällskap och utbildning hjälper?

  4. En stat har inlett ett krig. Emellertid informerar myndigheterna där sina medborgare att det inte alls pågår något krig. De statliga myndigheterna i Sverige informera sina medborgare om att en spårgas som är nödvändig för att upprätthålla livet på Jorden i själva verket är ett hot för hela Planeten. I den stat som inledde kriget liksom i Sverige förföljer man medborgare som har en avvikande uppfattning. Är det inte dags att byta ut våra ledare?

  5. Det skulle behövas ett vaccin mot klimathotspandemin. 97% av den klimathotstroende sekten tror att koldioxid är giftigt. I verkligheten behövs koldioxid för att fotosyntesen ska fungera så att vi slipper svälta ihjäl.

  6. Jag tror att allt fler långsamt börjar inse konsekvenserna av den politik som förts och förs av ledande partier. Nu när pengarna tar slut tidigare i månaden och det går ganska bra att härleda det till ökade elpriser, drivmedelspriser och matpriser kommer pendeln att svänga. Problemet är att allt hänger ihop, allt detta kommer att leda till ökade priser på andra varor och redan är inflationen högre än vad många trott för ett tag sedan, och sedan kommer räntorna efter. Inflationen i USA är högst på 40 år och Sverige är inte långt efter.

    De gröna säger att vi “måste” göra en grön omställning och många har följt med på det tåget för att det har inte märkts för vanliga löntagare, men om man tappar välstånd UTAN att faktiskt ser en försämring av klimatet på hemmaplan förlorar man viljan till uppoffringar.

    Jag skulle vilja jämföra med hur svenskar (och många i Europa) ser på flyktingar. Flyktingar från närområdet accepteras till högre grad än flyktingar från ett okänt område och det är samma sak med klimatförändringarna som de gröna försöker övertyga oss finns. Sker det inget lokalt så minskas offerviljan.

    Därför är det så viktigt att få genomslag i media, precis som i Australien. Det finns ingen tydlig kanal i Sverige och många ser klimatrealister som extremer från högerkanten, vilket inte är sant.

    Det som är mest förvånande är att styrande parti (med stödpartier) fortfarande har majoritet – tror svenskarna på politikernas prat om att det här är övergående och att bidragsförslagen är av engångskaraktär. Tyvärr tror jag att det här bara är början, priserna kommer att fortsätta att öka och vindkraften är inte rätt medicin mot den. Tyvärr har Sverige förlorat snart 10 år – skulle Vattenfall och andra elproducenter gått vidare med renoveringarna och planerna på nybyggnation av kärnkraft skulle elsystemet vara mycket mer stabilt och framförallt skulle det finnas ett ljus i tunneln.

    Övrig elmarknad – framförallt i Tyskland – kan vi inte göra något åt, men nuvarande upplägg med elhandel kan inte fortgå, förutsättningarna för det har ändrats och här måste förslag upp på bordet som gör elhandeln mer rättvis.

Comments are closed.