Har CO₂ börjat vända nu ? ? Den ultimata sensationen !

Figur 1. De officiella mätresultaten av halten CO₂ i atmosfären

Mätningarna görs på 3.400 meters höjd på vulkanen Mauna Loa, Hawaii:

  • Rött: Månatliga medelvärden
  • Svart: Detsamma efter korrektion för den genomsnittliga variationen av säsongerna.

Figur 2. Detsamma för de senaste fem åren.

Halten i luften har ganska konstant stigit med 2,4 ppm per år.

Figur 3. Det senaste årets dagliga, svarta, och veckovisa, röda, medelvärden

Det årliga toppvärdet inträffade i fjol i maj liksom de flesta åren. Det märkliga med dessa data är att årets topp tycks vara passerad redan i februari. Data därefter indikerar att en sänkning är på gång. Om denna bekräftas i kommande mätningar betyder det att halten i luften minskar trots att “människans” utsläpp nu är högre än någonsin.

Slutet för IPCC:s hypotes

Det skulle i så fall betyda slutet för IPCC:s hypotes om koldioxidens dominerande verkan på klimatet. Trots ökade utsläpp minskar halten i atmosfären. Denna bestäms av andra processer, troligen havens temperatur.

Den enkla slutsatsen blir: All “KLIMATPOLITIK” är meningslös ! !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

16 thoughts on “Har CO₂ börjat vända nu ? ? Den ultimata sensationen !

  1. Klimat har blivit ett modeord som vissa använder lite som dom vill. Enligt Wikipedia så är klimat definierat som:
    “Med klimat menas de genomsnittliga fysiska förhållandena i atmosfären, temperatur, luftfuktighet, lufttryck, vind, nederbörd, atmosfäriska partiklar och flera olika meteorologiska element på en given ort eller region över längre tidsperioder. Det är dock inte enbart glidande medelvärden som studeras, utan även variansen av dessa samt omfattning och frekvens av extremvärden som analyseras. Medan meteorologer som arbetar med att göra väderprognoser studerar tidsspann på timmar, dagar och veckor, arbetar en klimatolog med mätserier under flera årtionden. Internationellt används ofta perioder på 30 år, under den tiden har cykliska variationer i årstider och tillfälliga variationer mellan åren jämnats ut”

    Inte ett ord om koldioxid, viket IPCC och dess följare försöker föra in i klimatdefinitionen som varande den avgörande parametern.

    Vi har ingen “klimatkris” eller “klimatnödläge”, och koldioxiden har ingen vetenskaplig påverkan på detta. Låt oss ignorera denna hitte-på-vetenskap. Den uppfanns av FN:s till största delen obildade s.k. klimatpanel som består av överbetalda klimattyckare från 195 olika länder, totalt över 1000 delegater som inte forskar utan sätter upp ett vansinnigt påstående och försöker hitta på sätt att rättfärdiga detta.

  2. PW håller klimathotssektens fana hög, som vanligt utan några vetenskapliga fakta.
    Den absolut största skillnaden mot tidigare är att årets toppnotering för CO2 tycks ha inträffat i februari istället för normalt i början/mitten av maj. Någon klimathotsaktivist hävdade att det beror på att våren kommit tidigare i år på norra halvklotet, vilket är helt falskt! Det är tvärtom! Den 23:e mars är årets värde nästan 1 ppm (418 ppm) lägre än vid samma tidpunkt föregående år. Detta har jag inte sett på de 6 åren jag har haft koll.

  3. Sture: Det märkliga är att koldioxidkurvan har varit så stabil genom åren. Dess månadsmedelvärden har aldrig fladdrat till. Värdet 421 ppm är, som du säger, ett endagsvärde.

  4. Den 23:e mars minus 0,91 ppm jämfört med samma dag 2021!
    Kräv tillbaka 15 miljarder från FN:s gröna fond satsa på Sverige istället!
    Lägg ner Klimatpolitiska rådet, Fossilfritt Sverige m.m., m.m.

  5. Jag antar att CO2-earth successivt räknar fram ett medelvärde för varje månad. Man påstår att CO2 under februari 2022 ökat 2,53 från året innan och minskat under mars 2022 med 0,64 ppm (23 dagar in i månaden). Jag tror att det är det kalla vädret som håller tillbaka växtligheten. Det kalla vädret på Teneriffa skyller vi på molnigheten som började tillta redan 2016. Skall man skylla på någon så är det på Solen.

  6. Dessa mätvärden är inte kvalitetssäkrade med den globala CO2 koncentrationen.
    CO2 koncentrationen på olika mätplatser varierar liksom temperaturen. Med andra ord går det inte att dra några säkra slutsatser.
    Emellertid har den globala temperaturökningen avstannat sedan 2015 till skillnad från CO2 ökningen i atmosfären. Men eftersom temperaturvariationerna påverkar CO2 koncentrationen på lång sikt kan vi kanske se en CO2 minskning om några år om den negativa trenden av temperaturen håller i sig.

  7. Tydligen värmerekord på Arktis och Antarktisk enligt TV nyheterna. Illustrerat av pingviner och en fågel som åt av ett pingvin kadaver.

    Men vad var förväntat.

    Jag har sagt det tidigare. Det kan behövas en prischock innan människor inser att det här är bara svammel och förhoppningsvis inser att de missleds av okunniga ledare.

  8. Bra fråga.

    Länkarna är nu inlagda i posten under röd text.

  9. Petter F och Petter W

    I figur 2 är det sista mätvärdet feb 2022.
    I figur 3 ser man att feb 22 är högst och att dagarna i mars trendar nedåt med allt lägre värden.
    Oerhört spännande att se hur resten av mars kommer se ut! Kan vara ett trendbrott som kan analyseras

  10. Jag fattar ingenting av alla jävla kurvor. En sak är jag dock säker på, nämligen att klimathysteriker och Putin är det värsta som kan hända moder jord.

  11. Petter Wulff !

    Du ser i syne. Diagrammets senaste mätning är strax under 418 ppm. Mitt i februari fanns en dag med 421 ppm liksom i april i fjol.
    Du tycks ha glömt att mätningarna görs på en aktiv vulkan, som släpper ut koldioxid ibland. När det blåser åt fel håll får mätningarna extra höga värden.

    De tillfällena skall du alltså bortse från. Om du tänker efter!

  12. Kurvans senaste värde ser ut att vara det högsta uppmätta. Med andra ord den vanliga situationen.

  13. Visserligen är det inget bevis men jag kan konstatera att genom att titta på temperaturerna i Medelhavet har jag kunnat följa att det är ovanligt låga temperaturer vid 5 cm över havsytan där i år. Jag följer detta sporadiskt gen om att titta på Ventusky.
    Det går ju också att använda Ventusky och gå bakåt i tiden.

    Utanför Aten är det 1 -2 grader kallare i år än föregående år!

    Jag kan också konstatera att Sydpolen är redan minus 63 grader minus och Grönland ståtar med minus 50 grader allt enligt Ventusky.

Comments are closed.