Claes Lindskog kollar mars

“Klimat-tsaren” Kerry oroar sig för att Putin missar “klimatet”

Månadens visuella budskap !

Ett ytterligare exempel på Biden-administrationens verklighetsflykt, total idioti.

Claes Lindskog granskar mars och finner mer än vanligt

Månadens nyheter i korthet

Månadens nyhet 1:

Under brinnande krig ägnar sig FN åt väsentligheterna: Utom att slå på trumman för ytterligare en delrapport från IPCC om hur eländigt det är med klimatet och FN-chefen beklagar att folk mest tänker på invasionen av Ukraina, har man ägnat stort nummer att få fram ett bindande avtal om plast. WWF är till sig i trasorna: Historiskt vägskäl!

Nåja, det är långt kvar och det här med “bindande” förresten:

Det sk Parisavtalet är inget avtal och är inte bindande och ändå backar Indien och Kina från det. När det gäller plast svarar tredje världen för kanske 95% av allt avfall i världsha-ven. Visst vill alla bli av med plastutsläppen, men ingen skall tro att Indien och Sydameri-ka, för att nämna några av de värsta syndarna, kommer att minska utsläppen bara pga ett avtal. De har inte råd. Sedan gör plast en enorm nytta också medan vi här hemma har en meningslös plastpåseskatt för att stoppa de kanske 100 plastpåsar som blåser ut i havet i Sverige varje år.

Månadens nyhet 2:

Ännu en månad senare (2022-04-01) under fortsatt krig ältar FN-chefen klimatvisan.

Månadens nyhet 3:

Sri Lanka har försökt att gå över till 100 % ekoodling med katastrofalt resultat.

Månadens nyhet 4:

Den gröna omställningen håller på att rasa samman. Den akuta orsaken är Putin, men den reella är att omställningen är onödig och tekniskt och ekonomiskt omöjlig. Olja finns hur mycket som helst av, bara Biden slutar med sin strutspolitik. IEA (International Energy Agency, ett mellanstatligt rådgivande organ i energifrågor) har en annan “lösning”:

Världsvida ekonomiskt förlamande ransoneringar av olja och gas.

Månadens nyhet 5:

I Australien har ägarna till en vindkraftpark av domstol tvingats betala grannarna ett stort skadestånd och stänga av delar av den pga för hög ljudnivå. Domen ses som en möjlig spik i kistan för vindkraft i Australien.

Månadens mest galna nyhet 1:

Regeringen håller på att ta fram förslag till ännu mer drakoniska miljölagar där man för säkerhets skull inte skiljer på begreppen klimat och miljö. Läxan från Skogsstyrelsens förslag till biotopskydd där varje individ och varje ägg av fågel skulle skyddas och som nu måste skrivas om, avskräcker tydligen inte.

Månadens mest galna nyhet 2:

Hyckleriet slår nya rekord: Naturskyddsföreningen fiskar i grumligt vatten när de skickar ut ett upprop mot att använda den ryska oljan och i stället utifrån ett resonemang med fatala logiska grodor hävdar att hela Europa nu måste gå över till “fossilfritt”. Detta är fysiskt och ekonomiskt omöjligt (utom för dem som inte kan eller vill räkna). 

Inte ens tyska “gröna” regeringen verkar tro på detta längre och har ju dessutom redan stängt av den ryska gas, som Naturskyddsföreningens upprop vill stoppa. Det är ju Natur-skyddsföreningen, tillsammans med klåparna i Regeringen och Miljöpartiet och medlöpar-na i Centerpartiet, som försatt oss i dagens sits, där Sverige inte har en egen vettig energi-försörjning, utan är hopkopplat med europeiska elnätet och dess fatala beroende av rysk gas, allt som en del i det desperata tyska försöket att gå över till de opålitliga energislagen vind och sol och göra sig av med kärnkraften. Då finns bara gas för den nödvändiga regleringen.

Sedan har Biden gjort sitt till för att driva upp priset med sitt dumma oljeutvinningsstopp.

Utan hopkopplingen med Europa hade vi inte haft ens ett indirekt beroende av den ryska oljan. Det enda vi kan göra är att göra om elområdena, kapa ledningarna till den europe-iska elen, riva vindkraftverken och starta upp vår kärnkraft igen.

Månadens mest galna nyhet 3:

Och den stackars förvirrade Bjerströmskan på SVT skriver att “det tog ett krig för att snabb-ladda klimatomställningen”.

Det var vad Rockström. ärkebiskopen  och andra babblade om: Vad man borde göra efter Covid-pandemin: Det var bara att starta upp med fossilfritt när samhället kom igång igen (från noll som de förutsatte).

Denna gång har de förvillade för sig att de höga fossilpriserna på något sätt innebär slutet för fossila bränslen, inte att priserna är en följd av den enorma efterfrågan. Rock-strömklonen Viktor Galaz har i SvD ett liknande luddigt resonemang. Samtidigt försöker regeringen skylla de höga priserna på Putin, när det är de själva som bidrar mest med skatter (med hjälp av Biden som tror på trollformler om grön övergång och glömmer tillgång och efterfrågan).

Månadens mest galna nyhet 4:

Typisk SVT-rubrik “Sverige kan bli världsledande med nya klimatmål”, precis som om nya sådana är viktigt och som om de gamla målen var meningsfulla. MP och Centern är exta-tiska. SVT babblar i en annan artikel vidare om “omslagspunkter” i Amazonas. Sverige börjar alltmer bli klimatdårarnas paradis där partiernas “eniga” önskning om nya mål får ses som en besvärjelse.

Månadens mest galna nyhet 5:

Samtidigt som regering (och massmedia) slår på trumman för havsvindkraftverk och blundar för det konstgjort höga elpriset, fortsätter man sätta pengar på galenskaper som Hybrit, grönt stål, vätgaslagring och batterifabriker (och för den delen även elbilar) som var och en kräver mycket mer el än vi någonsin kan få med vinden.

En provanläggning med vätgasgenerering planeras som skall klara hushållselförsörjningen till ett tiotal fastigheter. Kostnaden? 12,5 M per hushåll! 

Månadens mest galna nyhet 6:

Mitt under brinnande krig väljer Rädda Barnen (i varje fall den amerikanska grenen) att vägra ta emot “fossila” pengar, detta trots att fossila bränslen ju står för 85 % av världens energiproduktion. Dags att välja en annan organisation för Dina donationer?

Månadens mest galna nyhet 7

Emma Frans i SvD verkar ha tagit IEA:s rekommendationer om en snabb grön omställning på allvar. Hur fullständigt galna rekommendationerna är (ex.vis förbud mot privatbilism på söndagar) kommenteras på många ställen.

Månadens mest galna nyhet 8:

Granskningsnämnden har friat SVT från anmälningarna mot Bjerströmskans program där heder och ära togs från alla “klimatförnekare”. Samma dag har SVT en skrämselartikel med infantil logik om att “skogarna i Skåne kommer att dö”. I så fall borde alla skogar söder om oss redan vara döda. 

Definition av skillnaden mellan galna nyheter och fake news?

Min provisoriska definition är: Fake news är en nyhet där en uppgift inte stämmer med vad som mätts eller ett uttalande med vad som sagts medan en galen nyhet är när någon säger något galet eller agerar ologiskt utifrån en korrekt beskriven situation.

Månadens citat:

Apropå regeringens nya planer: Som konsumenter skall vi betala extra för utbyggnad av ny och mer vindkraft och sedan betala extra för att de inte skall producera el-energi.

Kan det bli tokigare?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Claes Lindskog kollar mars

  1. Importera slavar behövs väl knappast, när någon miljon eller fler mena-migranter ska ( borde) stå till arbetsmarknadens förfogande för att få lyfta sina bidrag. Många av dem har dessutom säkert någon erfarenhet av jordbruk från hemländerna, kan man förmoda….( inte för att jag förordar “manuellt” jordbruk, utan för principen att de som bor i landet ska göra “rätt” för sig, det ingår i våra gener…..)

  2. Ett eko-jordbruk kräver mekanisk ogräsbekämpning. Mekanisk ogräsbekämpning sker idag med hjälp av traktorer som drivs med dieselolja som inte är hållbar. I väntan på eldrivna traktorer får regeringen skriva ut en armé av lantarbetare eller importera slavar. Brist på sunt förnuft från ordbajsarna.

  3. #PW : Om du sett programmet och läst kritiken och skriver, som du gör, undrar jag vilka krav du har på kritik. Att granskningsnämnden friar säger allt om granskningsnämnden och inget om kritiken. DDR!

  4. Björn! Det är precis tvärtom. Petter W. har inte tagit del av någon kritik mot programmet. Bara Elsa Widding har ägnat mer än en timme muntlig kritik mot programmet, samt lämnat in ett genmäle på sådär 20 sidor om jag inte minns fel.

  5. Petter Wulff,
    du som uppenbart ägnat mycket tid åt att läsa igenom all kritik som riktades mot SVT-programmet, kan inte du lyfta fram ett antal kritiska inlägg som inte är genomtänkta.
    Du smiter väl inte undan som du brukar göra? Det räcker med fem exempel!

  6. Programmet med Bjerström blev friat efter ett omfattande och nyanserat resonemang. Det hade varit fint om kritiken mot programmet varit lika genomtänkt.

  7. Visst är det en lekstuga utan förnuft – men det värsta är ju att det inte är en lek –
    Ordet galenskap är bra.

  8. Det krassa verkligheten tar till slut kål på drömmarna om en “grön” omställning i närtid, kärnkraften blir kompromissen att försöka frigöra sig från olja/kol/gas-beroende, det finns inga alternativ idag eller under överskådlig tid. Folket kommer inte att acceptera en ransonering av energi, svårare är det nog egentligen inte…..

Comments are closed.