John Kerry om Putins krig: Personifierar global idioti !

USA:s “klimatambassadör” John Kerry gör ett uttalande från Vita Huset

John Kerry cautioned Wednesday that Russia’s war on Ukraine will distract the international community from one of the Biden administra-tion’s top national security priorities: climate change.

(John Kerry varnade på onsdagen för att Rysslands krig mot Ukraina kommer att distrahera det internationella samfundet från en av Biden-administrationens högsta nationella säker-hetsprioriteringar: klimatförändringar.)

(John Kerrys svar på Ukrainas invasion: “Och så hoppas jag att president Putin kommer att hjälpa oss att hålla oss på rätt spår med avseende på vad vi behöver göra för klimatet.”)

Komplett idioti i global skala

Denne “Ambassadör” har den mäktigaste stormaktens uppdrag att förmå alla världens länder att sluta använda kol, olja och gas. Att åta sig ett sådant uppdrag är i sig ett tecken på förblindad verklighetsflykt. Dessutom tror han att världens värsta despot, som lever på export just av kol, olja och naturgas och precis börjat ett oprovocerat krig, skall vara villig att “hjälpa” sin värste konkurrent med att göra sig själv utfattig.

Det är idioti av sådan magnitud att ord saknas.

Hur kan världen ha blivit så galen ? Det är nu de värsta idioterna som sitter och styr !

+ – + – + – +

Post Scriptum

En läsare i USA, som håller med om mitt omdöme om Kerry, skickade en bild av Biden och Putin:

AlQuds

“Uncle Sam” kämpar mot Putin med papper som flyger i vinden

Bilden tycks ha arabiskt ursprung att döma av texten, som jag inte förstår. Den visar tydligt motsatsen mellan “Action”, tanks, kulor och krut, respektive “Snack”, munväder, papper och papper flygande i vinden.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

11 thoughts on “John Kerry om Putins krig: Personifierar global idioti !

  1. Göran och Thorleif Rättssäkerhet. Sverige, politikerna stiftar lagarna, politikerna tillsätter domarna, Partierna tillsätter nämndemännen, ett totalitärt politiskt styrt rättsväsende. Ledarna är Parti valda, eller – röstade någon på Magdalena Andersson? Demokratiskt??? 2014 års Demokratiutredning av Olle Wästberg. Endast 15 procent av svenskarna ansåg att de kunde påverka politiska beslut. Använd gärna ordet ”folkstyre”. Inte Sverige i alla fall. Sverige är en diktatur efter Sovjet modell.

  2. Magma Svenskarnas världsbild har tydligt hämtats från USA propagandan, jag var själv mottagare av det fram till 1970. Jag kan jämföra. Intensiv USA propaganda, på radio, TV och vartenda tidning. CIA betalade till och med Bonniers för det. Min världsbild idag har växt från att arbeta i många olika länder, jag tar mig fram på sex språk, använder fyra dagligen idag. Ukraina har inte valt sin ledare, USA valde. Zelensky är en skådespelare som engagerats för att driva USAs sak politiskt, och där USA har skrivit hans manus, repliker, manuskript och koreografi. Både för att få honom vald till presidentämbetet och för att driva USAs sak mot USAs målsättningar, att kuva Ryssland och Kina. Ukrainas verkliga regering fanns på USAs ambassad. Ryssland agerar inte mot Ukraina befolkning utan mot USAs kontroll, precis som WW2 inte agerade mot Tysklands befolkning utan mot nazisterna.

  3. Göran

    Jag skulle inte vilja påstå att Ryssland är mer demokratiskt än Sverige. Man måste också se till den institutionella stabiliteten och rättssäkerheten.

    Däremot har du helt rätt i att EU-kommissionen (regeringen) har större makt då man inte alltid låter parlamentet ta ställning till nya regler. En hel del förankras dessutom först i ministerrådet med tveksam transparens. Dessutom pågår omfattande lobby-verksamhet direkt mot kommissionens ledamöter (ist för parlamentets) och många ggr utan tillräcklig transparens. Värst är dock att media (3e statsmakten) inte håller sig informerade.

  4. Kommer ingen ihåg att USA iscensatte en statskupp i Ukraina och ersatte en folkvald rysslandsvänlig president med en president som inte gillar Ryssland?

    Knappast går det allt kalla Rysslands invasion för oprovocerad. Det har pågått en hel del provokationer mot Ryssland under flera år. Bara för att SVT och annat PK-media inte rapportera om den så existera de inte.

    Dessutom är Ryssland mer demokratiskt än Sverige. I Ryssland bestäms deras lagar i deras riksdag, men lagar i Sverige bestäms av främmande makt – EU.

    Hur man än ser på saken, så har USA och västvärldens ledare fått det krig de har önskat sig. Det var bara valet av Donald Trump som sköt upp det hela i fyra år.

  5. #Karl W
    Jag vet inte var du hämtat din världsbild – visst har USA och Biden sin agenda precis som Putin har sin … men du verkar helt bortse från att det är Putin som agerar med sin krigsmakt mot en befolkning som själva vill välja sina ledare – sedan må den ledaren ha en annan bakgrund än en en politisk broilerfabrik som annars är gängse.
    Det finns en gammal sanning, och det är att ”alla länder har en krigsmakt – antingen sin egen eller någon annans” – i det här fallet visar energin i det Ukrainska motståndet mot en övermäktig angripare med all tydlighet att Putins inblandning i Ukrainsk politik är oönskad även av Ukrainas befolkning.

  6. Bilden
    Det är arabiska
    På skylten till vänster står det Ukraina
    Texten upp till höger betyder ungefär Den ryska lösningen.
    Texten på papperet betyder ungefär. Instruktioner

  7. John Kerry har genom sitt osannolikt verklighetsfrämmande uttalande satt bilden av sig själv som en symbol för total brist på medmänsklighet.
    Ukrainas befolkning står nu under press av en despot med världens näst största krigsmakt i sin hand – och det som tycks bekymra Kerry är om Putins stridsvagnar möjligen ökar koldioxidhalten i atmosfären.
    Om nu PW rättfärdigar honom med att han håller sig till sitt fackområde må så va – jag undviker att kommentera eftersom det förmodligen skulle tvinga bloggens moderator att moderera mig …
    Jag hörde däremot nyss i kvällens nyheter att Tysklands nye förbundskansler gjort att hedervärt ställningstagande – 1000 (defensiva) pansarvärnsrobotar och luftvärn till ett Ukraina med en befolkning som har anledning att känna sig stolta över sin vilja att stå upp för folkrätten, mot förtrycket och för rätten att själva råda över sin framtid.

  8. PW
    ”Putin har beordrat invasion av en demokratisk grannstat. Kerry uttalar sig om det som är hans ansvarsområde”.

    Kan hålla med dig om din första mening. Men sen brister det i analysen. Med den befattning Kerry har borde han ha en helhetssyn. Kerry brister tydligt i detta och uttalar enbart en naiv förhoppning att Putin skall beakta klimateffekten (om den finns) på det krig han startat.

    Påminner om den, (tror hen var liberal) som uttalade sig kritiskt mot ett (tror det kom från m) att sänka drivmedelsskatterna med 0,50 kr/liter, med motiveringen att det skulle medföra en klimatkatastrof.

    En del (egentligen en stor majoritet) av våra och även andra länders politiker verkar numera helt sakna verklighetsuppfattning och sinne för proportioner. Min och andras uppfattning av detta inte innebär ett personangrepp utan är ett ställningstagande mot en förvriden verklighetsuppfattning och bristande sinne för proportioner.

  9. Trassla inte till analysen. Putin har beordrat invasion av en demokratisk grannstat. Kerry uttalar sig om det som är hans ansvarsområde. Är personangrepp det enda som finns i argumentlådan vad gäller klimatet?

  10. John Kerry saknar sunt för och därför utsågs han till USA:s “klimatambassadör”.

Comments are closed.