Claes om IPCC:s AR6, WG II

JOSH

Rapporten från IPCC hade missat kontakten med verkligheten

Claes Lindskog om februari

Månadens nyheter i korthet

Månadens nyhet 1:

Nytt klimatrekord slaget 2021: Lägsta antalet döda någonsin i väderrelaterade händelser, 6.100.

Månadens nyhet 2:

Äntligen verkar någon ha drabbats av klarsyn: M, SD, L och KD vill ha en plan för ny kärnkraft. 

Månadens nyhet 3:

Att IPCC:s käpphäst om att koldioxid orsakar global uppvärmning är baserad på felaktiga modeller är ingen sensation, men det är en sensation att det börjar uppmärksammas av världens medier, nu senast Wall Street Journal. Framför allt är det modellernas oförmåga att hantera moln (vars minskning de senaste 20 åren varit en starkt bidragande orsak till temperaturhöjningen). Det är också så att modellerna använda av IPCC blir sämre och sämre att förutsäga verkligheten medan IPCC påstår de blir bättre. De ryska modellerna stämmer däremot mycket bra med verkligheten.

Månadens nyhet 4:

Nya bakslag för grön omställning: Ett fartyg med elbilar står i brand på Atlanten och går inte att släcka. Återigen har batterier för ellagring i Australien fattat eld. Vindkraftverk i Wales har blåst omkull. Ett annat vindkraftverk i Syditalien självdestruerar sedan propellern rusat. En bilfirma i Skåne brann ned medan ägaren laddade sin bil.

Månadens nyhet 5:

Kors i taket: Insändare intagen i SkD (Centerpartistisk) som anser att klimataktivister är kriminella. Han bemöter en insändare från en XR aktivist som tycker man får göra vad som helst bara “syftet är gott” (se Galna nyheter nedan).

Månadens nyhet 6:

Under brinnande Ukrainainvasion när gaspriserna skenar (och alla som kopplat ihop sig med detta pris så som den svenska regeringen drabbas av panik) börjar i varje fall tyska regeringen inse att de satsat borde satsat på kärnkraft i stället för vind och gas. De gröna i Tyskland talar nu öppet om att använda kol och kärnkraft. Galningarna (Rockström och några australiensare) säger tvärtom att nu är det dags att helt lämna fossila bränslen “som ju är så dyra”. Dessa intelligensgiganter frågar sig inte hur detta skall kunna låta sig göras och inte heller varför fossila bränslen är så dyra just nu (eftersom man undvikit, eller som Biden förbjudit, frackning och att leta efter nya källor och lagerhålla olja och gas eftersom man enfaldigt hållit fast vid vind och sol). . .

Månadens mest galna nyhet 1:

Miljöpartiet och dess kloner skördar nya offer inom industrin: Först var det energiindustrin, sedan cementindustrin och nu skogsindustrin. Nya direktiv som skall skydda varenda fågel och ägg i en skog omöjliggör avverkning av skog under långa tider av året och påhejas av Naturskyddsföreningen som inte tycker det räcker. Hur går det då med biobränslena? Sam-ma restriktioner bör ju också gälla vindkraftverk som dödar massor av fåglar. Galenskapen uppmärksammas i en SvD ledare som vill “artskydda människan”.

Månadens mest galna nyhet 2:

FN-chefen säger att “Världsledarna har visat en kriminell brist på ledarskap” och då talar han (liksom John Kerry) INTE om det brinnande Ukrainakriget utan om klimatet och implicerar då att han kan sköta frågan mycket bättre. Hans “balanserade” uttalande om klimatet sedan IPCC släppt senaste rapporten AR6 WG2 är att krisen är en “Mordbrand på vårt enda hem”.

Månadens mest galna nyhet 3:

En Extinction Rebellion-aktivist i Malmö som blivit fälld i domstol tycker hon bör frikännas genom en omdefinition av nödvärn, när hon arresterats vid en protest mot det klimathot som FN klassat som “kod röd för mänskligheten” (vad som nu menas med det). Samma argument kan användas för att frikänna den som mördar en nazist (som väl också FN anser vara samhällsfarlig).

Månadens mest galna nyhet 4:

Facebook försvarar sin censur av klimathotkritiska rapporter och åsikter med att “97% av världens klimatforskare anser globala uppvärmningen orsakas av människan”. Detta är fel och är ursprungligen ett uttalande av president Obama, som visar sig vara helt utan grund, och är baserat på en grovt förfalskad enkät av ökände John Cook (alarmistisk journalist). 

Månadens Fake News 1:

IPCC har släppt senaste rapporten AR6 WG2. Den nya rapporten är utan nya fakta och berör naturligtvis inte att temperaturen har gått upp med 0,0 (!) grader de senaste 7 åren. En analys visar att nya rapporten fokuserar på det osannolika CO2-scenariet RCP8,5, som det var länge sedan någon trodde på. Den baseras också på tvivelaktiga rapporter och ett stort antal logiska felslut och förespråkar global diktatur kring klimatåtgärder (som ju fungerade så bra i Sovjetunionen och ledde till triumfen i Tjernobyl).  

Månadens citat:

Nyckelorden för framtidens energi borde vara “miljövänligt, tillförlitligt och prisvärt”, inte “fossilfritt, opålitligt och svindyrt”.

 Månadens skämt:

Kommer Ni ihåg att Svenska Kyrkan (i Limhamn) för två år sedan utnämnde Greta till Guds företrädare på jorden?

 Månadens personliga kommentar:

Inget avslöjar journalisternas okunnighet om klimatbluffen så väl som de bilder med bolmande skorstenar (vatten i droppform) som alltid visas tillsammans med artiklar om klimatet. Journalisterna verkar liksom Greta inte kunna skilja på vatten och koldioxid. Det är ännu värre med FN:s generalsekreterare m.fl. som inte kan skilja på koldioxid och luftföroreningar. 

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

20 thoughts on “Claes om IPCC:s AR6, WG II

  1. Hej,
    En kommentar till om Richard Tol: Han liksom Björn Lomborg är ju inte klimatvetare och tror därför på IPCCs premisser (baserad på en gammal amerikansk gissning). Det är konsekvenserna av IPCCs alarmistiska simuleringar som ingen av dessa båda tror på.

  2. Claes F: På vilket sätt för dina psykologiska observationer klimatargumenten framåt?

  3. IPCC (Independent Panel of Climate Cheat) verkar bara blir mer och mer desperata när verkligheten och fakta inte alls uppför sig som klimathotsaktivisterna vill.

  4. Claes L:
    Richard Tol har intressanta invändningar mot Cook mfl:s studie. Kanske har Cook mfl . brustit i öppenhet med sitt underlag. Kanske är delar av underlaget irrelevant, som Tol säger. Men om Tol inte fått tillgång till Cook mfl:s underlag, hur kan han då hävda att mycket av det skulle vara irrelevant? Tol säger själv att “key results cannot be reproduced or tested”.

    Man blir fundersam när Tol lyfter fram en artikel om “TV coverage”. En artikel bland tusental! Var det så svårt att hitta eventuellt felaktigt inkluderade artiklar? Och hur kan han samtidigt påstå att “omkring tre fjärdedelar” av Cook mfl:s abstracts är irrelevanta?

    Värt att notera: Tol accepterar Tyndalls och Arrhenius analyser. Han avviker bara i bedömningen av allvaret i AGW-hypotesen.

  5. Med en aggressiv taktik kan man få större delen av befolkningen bakom sig.
    Kalla de avvikande för namn som Förnekare.
    I dag krävs det också att media hjälper till och tystar kritiken.

    Petter W du är i minoritet -innebär det att du underkastar dig majoriteten?

  6. #Sture
    Jag håller helt med dig i din kritik av det vår ”vän” P.W. uttrycker – men, jag måste ändå påpeka, att hans uttalanden triggar fram fantastiska faktaunderbyggda responser från bloggens övriga skribenter som jag verkligen uppskattar att få tillgång till.
    Exempelvis C.L.’s länk till Richard Tol’s rapport – fullträff.
    Så hur det än är så kan jag nog tycka att P.W. indirekt bidrar till bloggens höga kvalitet.
    Stort Tack för intressant läsning!

  7. Petter och 97 %
    De som mäter den verkliga temperaturen, sattelit mätningarna i USA, dessa två professorer skulle svara ja att människan har en anthrpogen påverkan men helt avvisa Global Warming hoaxen baserad på CO2, CO2 kan ha en liten påverkan i scenariot ökning från 300 ppm till 400 ppm, de konstaterar torrt att IPPC överdriver verkligheten med en faktor 3.

  8. Petter
    Är man klimathotstroende så bekräftar Cook alla dina förväntningar. Så din peer review
    är förväntad men säger ingenting om Cooks studie. Bagdad Bobs efterträdare.

  9. Richard Tol har en sida på Wikipedia:

    https://en.m.wikipedia.org/wiki/Richard_Tol

    En bit ner kan man läsa:

    Tol was a coordinating lead author for the IPCC Fifth Assessment Report Working Group II: Impacts, Adaptation and Vulnerability. Tol said in March 2014 that he had withdrawn from the writing team for the Summary for Policy Makers of the report in September 2013, citing disagreement with the profile of the report which he considered too alarmist and putting too little emphasis on opportunities to adapt to climate changes. On 20 May 2014 Tol wrote, in an article for FoxNews.com, that the IPCC is alarmist because it favors initial scientific papers published on an issue, rather than the follow-up papers, which, he says, tend to “pooh-pooh the initial drama.”

    Också Wiki:

    ”A pooh-pooh is a fallacy in informal logic that consists of dismissing an argument as being unworthy of serious consideration.”

    Alltså en forskare som anser att IPCC är alarmistiska då de favoriserar en initial vetenskaplig rapport men avfärdar eller avstår från att citera uppföljande forskning som totalt sågar den initiala.

    Det är inte friskt! Och vansinnet har fortsatt i åtta år sedan 2014.

    Kan vara värt att nämna att ingen MSM-kanal någonsin skulle publicera en sådan synpunkt. Därav FoxNews.com.

  10. Det är tveksamt om de ryska modellkörningarna kan sägas stämma mycket bra med verkligheten. De stämmer i alla fall bättre än andra klimatmodeller. Bland annat på grund av hanteringen av moln, där ryssarna har förändringar i molnighet som en dämpande återkoppling, medan andra modeller har det som en förstärkande återkoppling.
    Exctintion Rebellion-aktivister vill förstöra mänsklighetens framtid med ett inbillat klimathot som skäl. Det är stor risk att jag kommer att dö i förtid om de får som de vill. Kan jag hävda nödvärn om jag dödar någon av dem?
    Nej, jag känner inte för att döda någon.
    Lögnen om att 97 % av klimatforskarna är överens om att klimatkatastrofen står för dörren, är mycket äldre än Obamas uttalande. Det är en lögn, i alla fall.
    Roger Pielke Jr har visst hunnit läsa AR6 WG2 redan, och han är rätt kritiskt. Bland annat för att utsläppsscenariot RCP8.5 fortfarande används flitigt, fast AR6 WG1 avfärdade det som orealistiskt.

  11. Hej igen,
    John Cooks akademiska meriter beskrivs i Wikipedia som : Australian former cartoonist and web developer, John Cook,[1][2][3] who received a PhD degree in cognitive science in 2016.[4] . En akademisk titel förvisso men ämnet är mycket avlägset från klimatvetenskap eller naturvetenskap överhuvudtaget.

  12. https://www.totaltele.com/512563/WHO-taps-T-Systems-to-build-a-global-Covid-vaccine-app

    På sikt kommer en dylik app (global) få fler och fler funktioner. Klimat-statistik på personlig nivå är ett första steg att kontrollera befolkningen!

    Mina egna erfarenheter av s.k ledningssystem kommer från företagsvärlden från 70-talet där företag som tyska SAP aldrig riktigt slagit igenom med sina system av flera skäl. Liknande försök görs sedan länge inom New Public Management inom t.ex sjukvården men med ganska dåliga resultat pga interaktivitetskraven och mängden in-data som krävs vilket skapar dyra processer.

    Passen blir inkörsporten till individ-kontroll inom all mänsklig interaktion mellan avnämare av skilda slag. Klimat-alarmen används enligt min mening för att luckra upp motståndet mot denna insamlings-teknik och i förlängningen totalitär övervakning och kontroll. Kina är l ledningen. Digital valuta och personligt kredit-värde blir utmärkta instrument liksom koppling till t.ex CO2-belastning.

    Passet blir en dörröppnare får något mycket mycket värre på sikt. Gör motstånd innan det är för sent.

  13. Bäste Petter !

    Utrymmet för kommentarer här är avsett för seriöst intresserade debattörer, som med sitt kunnande och sunda förnuft kan TILLFÖRA fakta. Här behövs inte de ständiga upprepningar av de Politiskt Korrekta fabler, som media översvämmas av och som du så troskyldigt upprepar.

    Du tycks missa den information som relaterar till verkligheten och fakta. Du annonserar din bristande seriositet, när du inte ens orkat kolla “Cook” här på bloggen eller på Google.

    Då skulle du finna att Cooks “studie” blivit granskad och totalt nedsablad åtminstone ett dussin varv. Den visar att han saknar logisk förmåga och sinne för proportioner. Hans 97 % visar sig bara vara värda 0,3 %. Han visar att han inte förstår vad “vetenskap” är, varför han då förlänats “akademiska meriter” vid det universitet, där fusk och bedrägeri om Stora Barriärrevet i decennier avslöjats av, kunniga hederliga forskare, som försett oss med fotografiska bevis för fusket.

    Jag ber dig därför att flytta din aktivitet till en annan blogg !

  14. Nyheten nr 4 i uppräkningen gäller stödet för teorin om mänskliga utsläpp som klimatfaktor (AGW). Lindskog missar att Cook har akademiska meriter. Den studie han och ett antal medförfattare publicerade 2013 visar 97% stöd för AGW. Det gäller till dess en kvalificerad invändning händelsevis skulle dyka upp.

  15. WHO med sina korrupta ledar-element håller nu på att smida initiativ till ett globalt vaccinpass (kan komma att kallas ngt annat men innefatta vaccinering). Det är mycket troligt att Klimat-agendans nästa fas snart kommer att sättas i verket via WEF med början hos 5 Eyes-länderna där WEF skryter med att man infiltrerat parlamenten. Canada, USA, UK, NZ och AUS (Anglosaxerna). Tyskland kan komma att följa nu när Mutti stigit av (tydligt iom Ukraina-kriget). Italien har WEF via bankoligarkin(Draghi) och Frankrike via Macron.

    New World Order (ja man skryter tom om det ibland) genomförs med C-19 och snart propå om ett nytt digitalt pass för resandet (CO2 m.m). Räkna med fler “pandemier” nu när Pfizer’s i stort sett verkningslösa “vaccin” underminerar (mer och mer forskning styrker detta) folks immunförsvar inkl ökar risken för långsiktiga skador. En dramatisk ökning av avlidna i arbetsför ålder rapporteras från försäkringsbolag i USA och Tyskland t.ex. Men MSM håller tyst

    Klimatskeptiker som hittills mest arbetat med vetenskaplig opinionsbildning måste snart inse realiteterna att politiken styrs odemokratiskt från en liten grupp människor med parlamentarisk förankring där vetenskapen inte är styrande utan helt andra mål som jag inte ska gå in på här och nu.

  16. Jag är själv förvånad över att det går att driva bluffen vidare och att inte ens klimatskeptiker reagerar på att vi redan i korta perioder varit nere i, och med stor sannolikhet kommer att gå in i en längre tidsrymd med negativ utveckling i klimatutvecklingen om inget drastiskt sker med stigande temperatur överstigande 90-talets uppgång, dvs medelvärdet för 30 år kommer att slutta utför alltmer, både globalt och regionalt.
    Växthusgaser saknar därmed klimatpåverkan i vetenskaplig mening och enligt vetenskaplig definition också i detta glasklara och viktiga perspektiv all vetenskap borde kunna enas om, om det nu blir som utvecklingen pekar på:

    https://alvarnyren.wixsite.com/aidtrade/post/mina-klimatmodeller-21

  17. “FN-chefen säger att “Världsledarna har visat en kriminell brist på ledarskap””
    FN:s generalsekreterare António Guterres från Portugal har tydligen granskat sitt eget ledarskap och tror att alla ledare är som han själv.

Comments are closed.