Fel i Svalbard av Bjerström

Figur 1. I SVT får okunniga Erika Bjerström återigen sprida helt falska nyheter om klimatet

I tidiga Rapport 25/5 stod Erika Bjerström och spred falska nyheter för femtielfte gången, denna gång i ett reportage om Svalbard, d.v.s. Spetsbergen. Där det påstods vara något nytt att snön smälter på våren. Det har faktiskt mycket länge varit plusgrader på somrarna på Svalbard.

Sedan kördes de gamla nyheterna om att Arktis värms upp snabbt. Ja, just gamla nyheterna, för Arktis slutade att bli varmare för ungefär 15 år sedan. En paus som kan vara tillfällig, men det är i alla fall fel att nu påstå att Arktis snabbt blir varmare.

Det påstods också att Arktis värms upp snabbare än vad forskarna har trott. Vilka oseriösa forskare då, kan man undra? Varför ska de tro saker, när de kan kolla på data från verkligheten? Data som visar att deras tro är fel? Och hur skulle forskare ha kunnat tro fel, när ett annat budskap brukar vara att vetenskapen är avgjord/fastslagen?

HadCRUT

Figur 2. Månadsmedeltemperaturer för perioden 2000-2021 för Arktis (67:e breddgraden och norrut), enligt den kända tempe-raturserien HadCRUT5. Data från Climate Explorer.

De klimathotsreligiösa säger ständigt emot varandra och sig själva. Det blir så när man har en livssyn som bygger på offentliga lögner.

Lars Kamél

+ – + – + – +

Skillnaden på diktatur och demokrati

I kriget i Ukraina bevittnar vi nu hur diktatorn Putin via sina media systematiskt sprider falska uppgifter: Ukraina styrs av nazister, folket vill bli befriade och den lilla “militära operationen” går som på räls enligt planen. Sanningarna är de rent motsatta. Kriget går uselt för de ryska styrkor, som är totalt överlägsna enligt de konventionella sätten att räkna. Men deras motivation håller inte:

Varför skall unge Ivan ta risken att dödas i ett Ukraina, som han alltid betraktat som en vänskapligt sinnad nation ? Kanske har han t.o.m. släkt och vänner där.

Den meste nazisten är ju Putin själv: Invaderar ett fredligt grannland precis som Hitler.

Det riktigt kusliga är att svensk Public Service, d.v.s. SR och SVT är lika förljugna som Putins media beträffande flera teman, där lögnerna om klimatet är särskilt tydliga och lätta att avslöja. Det finns så mycket fakta som motsäger bilden från PS.

Skapandet av PS var avsett att tillförsäkra medborgarna “allsidiga” och “opartiska” nyheter samt verklig yttrandefrihet om dessa. Företagen har utvecklat rena motsatsen till dessa krav. Yttrandefriheten förtrycks på ett sätt som anstår diktaturer. De har förskingrat sitt existensberättigande ! !

Erika Bjerström lever och arbetar i denna förljugna miljö, varför hon troligen tror på allt hon säger. Ansvaret för vanställningen av fakta ligger på nivåerna ovanför henne. En så okunnig person skall inte skickas ut på så kvalificerade uppdrag.

Förljugenheten inom PS är så total på alla nivåer inklusive de allra högsta, att någon nykter reformering knappast är möjlig. Förljugenheten genomsyrar nästan alla mediaföretag idag, varför journalistkåren måste ges andra uppgifter.

Företagen inom PS måste helt enkelt läggas ner, så att de tekniska resurserna kan ställas till förfogande för nya, av varandra oberoende, företag, som drivs av folk utanför dagens mediasektor.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “Fel i Svalbard av Bjerström

  1. Dessutom får vi skattebetalare det tveksamma nöjet att bekosta vår egen indoktrinering, som skrämmer våra barn och leder till vårt samhälles sammanbrott. Personligen kommer jag aldrig mer lägga en röst på S (C, MP, V, L) utan enbart på partier som inser vårt välstånds beroende av kärnkraft. Det står för mig och alla får bestämma själv, men jag har otroligt svårt att se hur man kan vara så blind så man lägger en röst på ett parti som anser sig tvungna att stå inför Greta och stammande förklara varför man inte nått målen. Helt sjukt!

    Oavsett om jag accepterar klimathot eller inte är det helt irrelevant. Priset för att påverka temperaturen med hundradelar eller tiondelar om 30 år är för högt helt enkelt.

    Det är en stor skam att DN, SVD, SR, SVT ingår i en alarmistisk, korkad undergångssekt som tillsammans leder oss in i fattigdom och allmän samhällelig kollaps; Skolan, Försvaret, polisen, upplösande av våra grundlagsskyddade rättigheter etc. Skandal och idioti med en klimatminister som inte vet hur många reaktorer som stängts ned av hennes haveri till parti…

    Det är så man vill kräkas!

    Blä!

  2. @Petter Wulff.
    Nämn en “forskare” som du åsyftar på..

  3. Blacken: Du anklagar en mängd forskare för påhittade observationer. Ska det tas på allvar behöver anklagelsen stödjas på något.

  4. @Benny.
    Och vad har ditt inlägg för relevans i detta forum? Annat än att vara putinförespråkare?
    Vill enträget be eder att flytta eder agenda till ett för eder mera passande forum! Tack på förhand.

    Ps: Ivan har fått rejält med däng av Ukrainas väpnade styrkor.

  5. Bilden som TV visat med vit räv på kalmark och sotiga isberg får mig
    att tro att sotet i isberget ökar uppvärmning av sol.
    På marken har av samma anledning snön försvunnit och marken blir
    så varm att den värmer luft även nattetid.

  6. Nu är det väl ändå så att det är Ryssland som vinner kriget i Ukraina (tycka vad man vill om det, men oberoende källor konfirmerar detta) och att det är fulmedia som ljuger, precis som med klimatet, Covid och mycket annat. Att välja tro på MSM:s skönmålning i fallet Ukraina och förkasta deras andra lögner låter inte speciellt trovärdigt! MSM är regim-propaganda och ska behandlas som sådan, inget annat.

  7. @Petter Wulff.
    Vad finnes det att vidare “nyanserat” diskutera om? temperaturen på Jorden har alltid fluktuerat upp och ner, bitvis snabbt, drastiskt och rejält, vi är i en fas av Jordens liv som har möjliggjort för liv att uppstå.
    Men den delen av Jordens “livscykel” är väldigt kort.

    Vi är dömda att till slut utplånas av Solen som så småningom kommer att expandera och sluka Jorden. Eller om Solen plötsligt skulle på något sätt slockna eller förstöras av någon skum rymdtjofräsgrunkemoj. då vi skulle frysa ihjäl ganska snabbt.

    Och detta kommer att ske oavsett ifall jag kör en Cheva Blazer med automatlåda “424” med en fullroddad Rochester M4MC på, eller om jag skulle framför en batteribil som har fått sin ström av någon kamel som dom har tränat att fisa i en påse, är helt egalt.

    När ska du och dina gelikar förstå att CO2 inte kan påverka klimatet speciellt mycket, det är vad forskningen säger dvs den som återger sanna observationer, inte påhittade.

  8. Petter W
    Kan du bidra till en mer nyanserad diskussion?

  9. Diagrammet visar att Arktis blivit varmare sedan millenieskiftet, så det borde finnas utrymme för en mer nyanserad diskussion.

  10. Alla forskare är nog inte förvånade över den snabba växlingen i Svalbards klimat.
    I alla fall inte de pålästa:https://archive.org/details/glaciervariation00ahlm

    Hans G son Ahlmann var där och gjorde vetenskap på 1900 talets första hälft.
    Han såg hur klimatet förändrades men förstod inte att de var SUVar som var orsaken 😉

    SVT har en bra träffbild på sina alarm-Bjerströmskan är förträfflig kontra indikator.
    Isläget i Arktis är anmärkningsvärt normalt!

  11. Att vår skattefinansierade “klimatkorrespondent” är en total ignorant är vi nog alla överens om, problemet är att hon får sprida sitt alarmistiska budskap och kampanj i statstelevisionens namn.

    Det fungerar, eftersom de som är satta att “granska” opartiskheten, är ett fullkomligt skämt, det är där första stöten mot förändring måste sättas in, men av vem?

  12. Bäste Lars, som en gammal sanning att begrunda, en historia från 1900-talets andra hälft:
    “Ivan Ivanovich hade fått besök av sin gode vän från väst, Ian McDonald. Under en strikt guidad tur i Moskva kunde Ivan förtälja: ”Bäste Tavarich, Du anar inte hur bra vi har det här i vårt stora imperium. Vi har två tidningar att läsa dagligen: Pravda och Izvestia, Pravda betyder sanning och Izvestia betyder nyheter. Nu är det väldigt tryggt, I Pravda står aldrig sanningen och i Izvestia aldrig några nyheter, så det är lugnt!”

Comments are closed.