Nu går SKAM på EU-land !

Den 6/7 växlade EU:s “taxonomi” gas- och kärnkraft från “ohållbar” till “hållbar”.

Efter förslag från kommissionen godkände parlamentet denna tvärvändning med 328 röster mot 278 och 33 nedlagda.

Tabellen till vänster visar faktisk elproduktion i 21 EU-länder plus Storbritannien, GBR, under första halvåret. Tårtan till höger visar hur den samlade produktionen fördelat sig på olika kraftslag. Innan den 6:e betecknades endast vattenkraft, hydro, samt sol- vind och biokraft som “hållbara”.

De utgjorde 42,3 % av produktionen.

Nu räknas även gas-och kärnkraft som hållbara, de prickade sektorerna. Då olja används mycket lite har hela sektorn “Oil Gas” prickats.

Därmed blir 84,5 % av produktionen “hållbar”.

Den omutbara verkligheten har tvingat drömmarna i Bryssel att tänka om !

Nu går “SKAM” på torra land i EU !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

6 thoughts on “Nu går SKAM på EU-land !

  1. EU anser f.ö vattenkraften inte som hållbar. Man kan göra det då så få länder är beroende av vattenkraft.

    Vad man måste förstå i alla sammanhang är att själva EU-byråkratin är ett jättemonster som växer av egen kraft utan direkt motstånd av politikerna. Expansionen är möjlig då EU obönhörligt går mot en federation (transfereringsunion med successiv beskattningsrätt där byråkratin stadigt växer). Ni minns väl våra moderata (mest) stundentungdomar och junior-politiker m.fl som under jubel stormade Stockholms gator när Sverige via omröstning beslutade att gå med i EU. Det var en seger inte för Sverige utan för nya karriär-möjligheter av kaliber.

    Sedan lång tid är vårt parlament överhopade med byråkratiska alster som dränerar våra folkvalda från att se vad som händer på marken hos vanligt folk. De ser varken skogen eller träden är min åsikt. De är upptagna med knapptryckande parallellt med inläsning av EU-mtrl och dess implementeringar. De har blivit överbetalda mht vad de flesta presterar.

  2. Pragmatik fungerar till slut men omständigheterna var ju tvingande!
    Så visst, makten bibehålls och skammen ska väl tystas genom att “skylla på Putin”. Egentligen borde det var möjligt att som i USA ställa EU-kommissionen (presidenten) inför. domstol. Kriget i Ukraina har även det sitt ursprung i EU via Nato’s medvetna provokationer. Det inser alla som kan lite om utrikespolitikens ramar och regler. Gå ur EU innan det är försent.

  3. OT men ändå inte:

    Nu går skam på EU-land:

    Googla ”Dutch Police Farmers”

    Kommer inte snart i svenska nyhetsmedier nära dig!

  4. ” Vi har lyckats lägga grunden för ett framtida hållbart Sverige” påstod just Per Bolund i Almedalen.
    ”Vi var dom som förhandlade fram Parisavtalet för Världen länder” breder han på.
    Den miljöpartistiska scriptan på SVT klipper in en bild på de jublande flickorna nedanför estraden.
    Undrar om inte Per Bolund tillsammans med SVT fungerar snäppet bättre än Joseph Goebbels?

  5. Tyskarna behöver gas och fransmännen behöver sina kärnkraftverk. Därför blev gas och kärnkraft hållbara. De starkaste bestämmer.
    Fram till 1 juli 2018 var snåla dieselbilar miljöbilar i Sverige. Sedan vände det. Så med MP i regeringen var beslutet om dieselbilar inte hållbart.
    Vi får väl se om en röd-grön regering med MP, V och C är intresserade av kärnkraft efter valet. En blå-gul regering verkar pålitligare.

  6. Det låter väl bra, bara det att det är 10-30 år för sent, varken gas eller KK ligger direkt i närtid, vi kommer att ha ett antal ransoneringsår framför oss, som sannolikt drabbar både privatpersoner och företag i regionen.

    Tror vi att t.ex. vårt MP gör någon avbön för rivandet av stabil och förnuftig energi? Knappast, men jag hoppas att de flyger ut från Riksdagen för tid och evighet! ( en annan förhoppning är att väljarna förstår att det är S som gjort MP’s KK-slakt möjlig, men det händer väl inte…)

Comments are closed.