Bondfångeriet “vindkraft” !

SR

Figur 1. Vindkraftverken, VKV, tar grannarnas livs besparingar

  • Janne och Anna Doggsen får inget banklån – vindkraften sätter stopp.
  • Planerna på vindkraft stoppar dem från att få ett lån, tre banker säger nej.
  • Bankerna hänvisar till att fastigheten inte har något värde, den är osäljbar.

Observera att detta gäller redan INNAN snurrorna står på plats !

+ – + – + – +

Kamp mot förödelsen av närmiljön

Det pågår en brutal vindkraftsexploatering i vårt avlånga land. Från Överkalix och Pajala i norr och till sydkusten i söder kämpar folk mot förödelsen av närmiljön. Vindsnurrorna tenderar att bli högre och högre, 270 – 300 m höga monster kommer att totalt förstöra landskapsbilden och sprida sitt infra-buller allt längre.

Det handlar om rovfågelbestånd som hotas, det handlar om förstört friluftsliv och en hotad biologisk mångfald. Det kommer rapporter om att folk mår dåligt av sorgen att förlora sina kära omgivningar.

Men det ohörbara bullret av infraljudet gör att folk faktiskt blir sjuka. Det är belagt från många håll. Det är en större katastrof än vad myndigheter och politiker vill erkänna. De som drabbas så, finner att de rånas på allt de äger. De kan inte bo kvar i det hus som är deras livs besparingar, men det har blivit osäljbart, värdelöst. De får inga pengar för det till att satsa i ett annat hus med lugn och ro. De måste välja mellan att hamna på “bar backe” eller bo kvar, där de blir sjuka. Resten av livet !

Vilka politiker tar sig an deras välfärd ?

Hela konceptet vindkraft är ju rent bondfångeri: Först skräms allmänheten med en katastrof som inte finns, Den Globala Uppvärmningen. Det pågår ingen sådan.

Sedan lovar man att den skall undvikas genom att stänga väl fungerande kärnkraftverk med pålitliga leveranser av el, och ersätta dem med vindkraftverk, som levererar el bara när det blåser lagom. Därmed blir utbredda strömavbrott något vi måste räkna med, lyset slocknar och värmen flyr. Hissar stannar. Sjukhus och industrier måste stänga. Det svenska samhället är inte rustat för sådana U-landsförhållanden.

Sverige behöver stabil baskraft som levererar året om, dygnet runt oavsett väderläge!

Torbjörn Eriksson

Fria Vindar

+ – + – + – +

2022-07-20, NSD, Norrländska Socialdemokraten, Torbjörn Eriksson:

Stoppa den brutala vindkraftsexploateringen

+ – + – + – +

2022-07-21, Folkbladet, Västerbottens Folkblad, Torbjörn Eriksson:

Stoppa den brutala vindkraftsexploateringen

+ – + – + – +

2022-07-22, PT, Piteå-Tidningen, Torbjörn Eriksson:

Stoppa den brutala vindkraftsexploateringen

+ – + – + – +

2022-07-25, DD, Dala-Demokraten, Torbjörn Eriksson:

Stoppa den brutala vindkraftsexploateringen

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

21 thoughts on “Bondfångeriet “vindkraft” !

  1. Överallt finns en fördröjningen mellan förändring i tillförd energi och förändring i temperatur. En fördröjning som följer av värmelärans formler. Och då finns det folk som inbillar sig att fördröjningen inte skulle gälla för solens påverkan på klimatet. Och att den är löst formulerad, när det egentligen handlar om grundläggande fysik. Fast det är förvisso problem med att räkna på det just när det gäller klimat.

  2. Lars K: Enligt UAHs mätningar ligger temperaturen fortfarande över genomsnittet för 1991-2020. Solteorin är alltså inte stärkt, och fördröjningsteorin är för löst formulerad för att vara vetenskapligt prövbar.

    Det religiösa tilltalet fördunklar sakargumenteringen.

  3. Solens påverkan på vädret sker med fördröjning. Det är inte som varmast under året vid midsommar, utan ungefär en månad senare. En klar sommardag är det inte varmaste vid middagstid, utan ett par timmar in på eftermiddagen.
    Solens påverkan på klimatet har däremot ingen fördröjning, hävdar de klimathotsreligiösa. Om solaktiviteten går ned, skulle den globala temperaturen genast börja sjunka. Om det vore solaktivitet som styrde klimatet. Menar de klimathotsreligiösa. Med vilken trovärdighet?
    För övrigt så har den globala temperaturen börjat att minska nu. Vilket ju stämmer med att solaktivitet styr klimatet. Med fördröjning, naturligtvis, som alltid när det gäller energiflödens påverkan på temperaturer. Det är bara i de klimathotsreligiösas fantasivärld som det inte finns någon fördröjning. Och det bara när det gäller alternativen till att det är växthusgasutsläppen som är orsaken till klimatförändringar. För när det gäller just denna hypotetiska påverkan, ligger en massa uppvärmning “i rörledningen”, enligt de klimathotsreligiösa, alltså med fördröjning.

  4. Det är inte bara människor som blir sjuka av vindkraftverken utan även djur blir sjuka av dem. Även växter verkar inte gilla vindkraftverk.

    Har ni märk hur klimatbluffarna hatar naturen, som de påstår sig värna. De skövlar gärna natur för vindkraftverk och de bekämpar värme och koldioxid som naturen älskar.

  5. Björn

    Ni på kanarieöarna har god erfarenhet av att avsalta havsvatten antar jag. Export av vatten till områden utan tillgång till havsvatten bör bli en global ansvarsfråga. Inte ett privat monopoliserande.

    Går vi in i en köldperiod lär torka bli ett problem. M Armstrong räknar med att vattenbristen i världen 2050 är det största hotet, inte kylan.

  6. Göran Åkesson

    Du har nog helt rätt. Ett bedrägeri kring vindkraften i den högre skolan och vi vanliga betalar

  7. @Petter Wulff.
    Du vet ju att vi har haft ca 3-4 grader varmare förr typ under senmedeltid, och under stenålder var det medelhavsklimat här uppe i Svedala. Det hittas bokskogar i Norrland och sköldpaddor i mellansverige vid utgrävningar. Kan det också bero på CO2 halter?

  8. ‘Ebberöds Bank’ skulle kunna vara en för de svenska elavnämarna lämplig metafor:
    • Vindfläktskraft tog fart med elcertifikaten. Producenten tillförsäkrades en extra inkomst per MWh ‘förnybar elproduktion’. Den betalas av elkonsumenten via elleverantören, som måste köpa motsvarande 15% av antal levererade 1000 MWh, alltså 150 elcertifikat per 1000 MWh. Prisutvecklingen per elcertifikat har sjunkit sedan införseln 1 maj 2003. För juni 2022 var priset 8,61 SEK per certifikat. De har hittills kostat elanvändarna i Sverige ca 50 miljarder kronor.
    • Vindfläktsägarna är i huvudsak utländska företag, företrädesvis kinesiska. De svarar för ca 80% av installerad effekt. Av elanvändarnas pengar har ca 40 miljarder SEK således hittills ökat plånboken hos utländska ägare. Dessa har inget ansvar för den nödvändiga komplementinvesteringen avseende frekvensstabiliserande reglerkraft. I takt med ökade investeringar överanvändes främst nuvarande vattenkraftsturbiner för detta ändamål till avsevärda underhålls- och utbytesinvesteringar. De har heller inget ansvar för utbyggnad av elnäten i syfte att medge ökande distribution. Speciellt gäller detta nätanslutningar/transformatorer för framtida havsbaserade vinkfläktsparker. Detta lägges direkt på elanvändarnas skattesedel och nuvarande och framtida elfakturor. Elnätsägare som EON har under det senaste året t.ex. snabbt därför behöva öka elöverföringsavgiften. Den uppgår f.n. till ca 24 öre per KWh. På denna tar staten ut en avgift, som ökar statens budgetinkomster plus moms.
    • Vindfläkten har priotitet och går främst till export. Som konsekvens av EU-samordningen måste elanvändare i område 3 & 4 i Sverige genom existsterande prismekanismer betala ökade marginalpriser på EU-kontinenten p.g.a felslagen elproduktionspolitik, likt den i Sverige.
    • I denna Ebberöds Bank måste dessutom den vanlige, private elanvändaren betala för Tech-företagens elskattesubvention. Elskatten uppgår f.n. till 45 öre per KWh, som dessa företag i princip inte behöver betala. Konsumenterna betalar den ökande kostnaden för att dessa företag använder ca 2 f.d. kärnkraftverks årliga produktion, samtidigt som Sverige sedan 2017 lagt ner/avvecklat 4st kärnkraftverk i förtid.
    • Till yttermera visso blir enskilda personer/hushåll blottställda på sätt som anges i inlägget utan att exploatörer behöver ansvara för sina åtgärder. Inte heller staten tar något ansvar i detta hänseende.

    ● Och allt detta utan fysikalisk grund. Ökande koldioxidhalt har inget med vare sig atmosfärens eller jordytans ev. temperaturökning att göra!

  9. Petter Wulff
    Vi kan bara gissa vädret några dagar framåt. Eftersom det nu är sommar och nära 60 grader i Sahara väntar vi på att vinden vänder så att den varma luften strömmar in över oss på Kanarieöarna.
    Om tre dagar kanske? Bygger på gissningar hos Ventusky.com.
    https://youtu.be/VFYudMh4X68
    Det som styr temperaturen på Kanarieöarna är främst att öarna ligger ute i havet. Vindar och molnighet kommer därnäst. Den magnetiska solaktiviteten har säkert inflytande på just molnigheten. Fråga är om CO2 har någon påverkan alls.

  10. PW

    Man har manipulerat statistik som fått temp kurvan att bli brantare. T.ex genom att “sudda ut” värme-toppen 1920-1950 och höja botten av 70-talskylan. USA vars statistik var tämligen rikstäckande redan vid början av förra århundrandet lär inte uppvisa någon positiv regr kurva (på betydligt färre termometrar). Det är synd att jag förlorat alla data från dessa mätningar.

    Ja det har blivit varmare även på senare tid. Särskilt på nordliga breddgrader. Att ljuga om hur många år vi har på oss är bara ett särpolitiskt trick för att skrämma folk till förändring men till vilket pris? Vi ser det nu idag och det kommer att bli mycket värre. Samma sak med viruset!

    Att skrämmas med ett virus som världens mest erkända epidemiolog (m.m) återkommande har redovisat motsvarar en ganska normal influensa. “Vaccinet” är giftet (innehåller 3 rna-sekvenser från dels djurvirus, t.ex apa, dels HIV) och det utlöser allvarliga inflammationer hos de som är mottagliga. Det förstör immunförsvaret och ändrar DNA vilket även kommer att negativt påverka friska människor som t.ex barn. Vansinne att “vaccinera” hela världen (man utlovade ju flockimmunitet). Det har aldrig gjorts förrut och lär döda en massa människor i förtid och då särskilt de vaccinerade (läs statistiken som är obestridlig). Det har bara börjat (lägg det på minnet nu PW). Så bra tycker en del av skäl jag inte ska gå in på här. Toppen inom WHO är genomkorrupt av kommersiella intressen och amerikanska FDA/CDC/NIAID m.fl. Vi lever i en tid där korruptionen är massiv. Finansavregleringarna under 40 år har snedvridit folks moraliska kompass.

    Det våra regeringar gör är rent ut sagt katastrof. De flesta inblandade är förstås dock aningslösa och bara för sina höga löner nyttiga idioter. De följer helt enkelt grupptrycket varesig det gäller virus-bekämpning eller CO2.

  11. Thorleif: Det har blivit varmare under IPCCs drygt trettioåriga tillvaro. De rapporter som sammanställts pekar ut den ökande koldioxidhalten som huvudorsak. Minskande solaktivitet kan inte förklara ökande temperatur.

  12. Usch då, se vilket koldioxidutsläpp som branden ger. Vi måste förbjuda alla vindkraftverk som kan börja brinna.

  13. Vi måste dock bli överens om vad vi innefattar i eller hur vi väljer att definiera “global uppvärmning”.

    Det har onekligen blivit något varmare sedan Lilla Istiden. Vilket varit tillgodo. Om trenden fortsätter och inte av någon okänd anledning snabbt accelererar har vi gott om tid att ställa om från CO2-knutna bränslen. Varför stressa och bli så destruktiva i samhällsbesluten? Varför tar inte makten en transparent dialog med oss dissidenter? En demokratifråga.

    I USA som i hög grad styr och har styrt forskningen inom bl.a sjukvård och hälsa internationellt i väst är den mesta av forskningen utlagd på privata aktörer. Ett handfull personer styr där Fauci vid NIAID varit chef i mer än 40 år. Under dessa år har han styrt fördelningen av allmänna forskningsmedel för en enorm årlig miljardbudget och intimt ihop med läkemedelsindustrin. Anställda hos honom har rätt till privata patent. Patent som styr all läkemedelsförsäljning vilket förstås garanterar korruption.

    Även IPCC använder privata forskare där uppgiften från början varit att bedöma människans skuld till uppvärmingen globalt. Det vill säga att forskningsuppdraget med tillhörande försörjning har inte utgått ifrån att förklara orsaken till uppvärmingen utan just människans del i densamma. En viktig skillnad.

    Rockefeller-familjen var med och initierade FN som organisation. Rockefeller var med och startade forskningen kring CO2 i FNs regi via Rom-klubben.
    Rockefeller etablerade och styrde inriktningen inom skolmedicinen.
    Cirkeln är sluten där systemet från början har karaktären av bondfångeri av världens från början rikaste person.
    Med pengar köper man sin makt. Då frågar man sig hur en enkel man som Fauci kunnat nå en sådan stark position som “public servants”? Sannolikt beror det på USAs hemligaste myndigheter, dvs forskningen inom t.ex biologiska stridsmedel där Darpa och CIA utgör centrala enheter behöver en civil samordnare.

    Varför kan en och samma person få vara chef för en myndighet i 40 år? Det är inte normalt pga bl.a korruptions-risker. I Sverige tillåts man kvarstanna som myndighetschef mellan 4-10 år typ.

    NWO har flera rika familjer pratat om i decennier, bl.a Bush Sr. Nu vill FN (WHO) ta över hälso-frågorna från nationalstaterna inkl EU. Via IPCC styr man redan i klimat-frågorna.

    Går ni med på det? Nej men sätt då fart och gör motstånd på allvar. Bloggar är bra men nu behövs aktivare engagemang innan det är för sent.

  14. Vindkraftverksparker borde snarast förbjudas, då de är miljöfarliga och förstör elmarknaden. Under tiden de finns kvar borde ett minimikrav vara att ägarna till dessa monster löser in berörda fastigheter och kostnadsfritt erbjuder fastighetsägarna en motsvarande fastighet i vindkraftsfritt område. Dessutom borde de drabbade tilldömas skadestånd.

  15. Det kan vara så, att dom som har roddat allt vindkrafts skit, kör franska, engelska och italienska bilar och därmed vana att en “viss” intermittens i av fordonens drift helt enkelt får lov att accepteras.

  16. Skulle nån vilja ha en bil som går bra ibland?
    Eller en Tv som kanske går 30% av tiden?
    Eller mat som kan vara god var tredje gång?

    Av nån anledning avstår vi från detta!

Comments are closed.