Media trumpetar: Stekheta

Figur 1. “Stekheta somrar väntar” varnar HD/Sydsvenskan

Så ser förstasidan ut den 30/7. Sedan följs detta upp med fyra helsidor om klimatkrisen:

Figur 2. Ett uppslag ägnat åt Markku Rummukainen och SMHI

(Den låga upplösningen gör det inte möjligt att läsa texten.)

Mitt på spalt # 2 kan man läsa:

I den senaste regionala rapporten “Framtidsklimat i Skåne län” upprepar SMHI det som klimatforskarna länge sagt: utvecklingen av länets, och världens, klimat beror på mängden växthusgaser i atmosfären. . .

I spalt # 4:

Den regionala växtsäsongen blir också längre oavsett om utsläppen begränsas eller ökar. Under referensperioden 1961 – 1990 startade växtsäsongen, som medel, i slutet av mars. Med fortsatt höga utsläpp väntas starten ske i januari och vid en begränsning i februari.

Antalet “högsommardagar”

Den stora grafen visar antalet “högsommardagar” per år, dagar då maxtemperaturen går över 25º C. Gula staplar visar statistiken från 1950 till 2019. Därefter simulerade värden fram till 2099.

En minskning noteras för 60- och 70-talen, men det tycks inte ha föranlett några funderingar på möjligheten av naturliga svängningar i klimatet.

Jag kan bara upprepa att datorsimuleringar av det komplexa klimatet närmast kan betraktas som “storhetsvansinne”, enligt professor Gösta Walin. Och en lek för datornördar. Med verklighetsflykt. Som du och jag får betala !

Med slutorden:

Men vi behöver göra mer och det måste gå snabbare om vi skall ha en chans att klara till och med två grader.

+ – + – + – +

Tidningen fylld av oseriös klimatpropaganda

Huvudledaren handlar om energikrisen, som ju är en direkt följd av den huvudlösa “klimatpolitiken, men något sådant får inte ens antydas i tidningen.

Också på ledarsidan hälsar Evelyn Schreiber förstagångsväljarna välkomna:

Smältande glaciärer, uppvärmda hav och utdöende djurarter präglade deras grundskoletid.

Så blev Lomma bäst i klimatklassen

Temat för sidorna A18 och A19.

Halva sidan A22 ägnas åt liberalernas Johan Pehrson, som protesterar mot energikaoset.

Sidan A 37, Dödsrunor:

James Lovelock varnade för klimatförändringarna

Den andra delen

Den ägnas åt sport, lokala nyheter, insändare och alla kanalers programtablåer.

Sidorna B 14 och B 15 handlar om ett traditionsrikt bageri på Österlen. I de två sista spalterna intervjuas Anna-Karin Johansson, miljöstrateg. De börjar så här:

Bröd har mindre klimatpåverkan än många andra livsmedel.

Avslutningen lyder:

Svensk el har mindre klimatpåverkan än den nordiska, som i sin tur ligger betydligt lägre än genomsnittlig europeisk el, så svenskt bröd ligger bra till.

Frågan är vad miljöstrategen räknar som “nordisk” el. Norge håller ju Danmark med el, som är garanterat “fossilfri”, men hon räknar kanske kraftverksdammar som ingrepp i naturen och därför inte “klimatsmarta”.

Sidan B 19, insändare ägnas nästan helt åt “Minimalism” och avslutas så här:

Obekväma ändringar av våra levnadsvanor behöver göras för att hindra klimatförändringarna! Tar vi kontroll över vårt personliga beteende och ansvar för den politik som förs så blir omställningarna mindre svåra. Leder kanske rent av till en personlig befrielse och ett ökat välbefinnande.

Men mina manus med fakta tas aldrig in.

Sidorna B 20 – B 23 har alla eterkanalers programtablåer. Där skulle jag nog finna mycket om “klimatkrisen”, ifall jag skulle lusläsa sidorna.

+ – + – + – +

Bara ett exempel

Detta är bara ett exempel på den klimatpropaganda som sköljer över medborgarna. Varje dag, i alla etablerade medier. Hur skall “Medel-Svensson” och “Nisse i Hökarängen” kunna få en sann bild av verkligheten ? ? ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

16 thoughts on “Media trumpetar: Stekheta

  1. Ulf W. Bollinger är en champagne, som jag gärna unnar Anders Bolling!

  2. Det här med miljön och klimatets politiska drivkrafter är inte svårare att tolka än att inse vilka politiskt välsignade möjligheter CO2 givit partier som MP. Inte minst klirrar det i kassan av skattebetalarnas medel där propaganda blir tillåtet bara målet är tillräckligt gott (det magiska och allmänmänskliga ordet “hållbarhet”).
    Lägg till fördelen att vara i utpressarläge som tungan på vågen bland flera allt mindre vägande huvudpartier. Ju närmare valet ju extremare blir valparollerna från MP. Allt är ren lögn vilket IPCC själva visar (se Jönsson senast). Har svenska folket fattat är dock frågan? Folk är inte dumma men systemmedia förhindrar konstant sanningarna att läcka ut.

  3. Hemkommen från en tids vistelse i Vietnam där dagstemperaturen legat mellan 34-36 gr
    och livet flyter på som vanligt i landet, dock i ett något makligare tempo på dagarna, känns det behagligt att komma hem till den svenska katastrofvärmen på 25 gr. 😊

  4. # Thomas Blomqvist

    Roligt att se en ny person på bloggen. Hoppas du även kan bidra till lite ny kunskap här även om du liksom jag inte är naturvetare.

    Givetvis ska bloggen inte användas för annan debatt än för just “klimatet”. Men det skadar dock inte att nångång då och då påminna människor att klimatdebatten rymmer mycket mer än den ev skadan av lite mer CO2. Det tror jag de flesta inser idag som intresserar sig lite för makroekonomi, statsvetenskap och korruption (forskningen).

    Vi som genom livet varit med på flera fronter vet att fisken alltid ruttnar från huvudet (ryskt ordspråk)och när “we are the government and we are here to help you” florerar brett i samhället i samband med stora problem eller t.o.m kaos-artade händelser vet vi också att regeringen har motiv som sällan tillåter vederläggelse.

    (“people are easier to fool than to convince them that they been fooled” //MT)

  5. Benny och SMHI

    Håller med absolut. De är som oftast sist ut för att “rätta till” sina “felprognoser”, långt efter sina konkurrenter.

  6. Haha, SMHI kan knappt sia om vädret för två dagar framåt men om 50 år är de helt säkra på hur det ska se ut!? Lägg ner SMHI de är närmast odugliga propagandister för regimens politik! yr.no är bättre på vädret i Sverige dessutom…

  7. Herr redaktör !

    Vänligen se till att debatten handlar om klimatet och om enrgikrisen.
    Ingen är intresserad att lyssna till vaccinprotester och liknande synpunkter

    Mvh Thomas

  8. Vi väntar på en kommentar fr PW betr H Jönsson’s senaste ref veckovideo enl ovan.

  9. Helt riktigt Thomas P

    Och det kommer sannolikt också bli både energibrist och matbrist.

    “Vaccinen” är den stora skadegöraren i folks immunförsvar och det är de äldre och de med olika auotimmuna sjukdomar etc som först stryker med. Moderna vacciner (influensa) är konstruerade med kontaminerade virus från djurodlingar (t.ex från apa och möss). De som främst drabbas av monkeypox är redan försvagade och predestinerade att få viruset förutsatt att de delar vätska med de som också bär på viruset. Covid-“vaccinet” utlöser/aktiverar dessa sovande virus varför vi kommer att få se ökande smitta (men inte i Afrika varifrån viruset kommer då de inte tar “vaccinet”). Covid-“vaccinet” innehåller även delar av HIV-viruset så sannolikt kommer man att så småningom skapa PCR-test för detta när folk blir allmänt sjuka (utan koppling till Covid) pga nedsatt immunförsvar. Är det inte detta vi redan ser på sjukhusen?

    Slutsatsen: Håll ditt immunförsvar intakt och ta ej “vaccin-giftet”. Då klarar du dig.

    När ska folk vakna!

  10. Att trumpet ut katastrof i klimatet och hota med begränsningar i vår välfärd, är en del i ett psykologiskt narrativ där klimathotet används för att rättfärdiga en påhittad ökning av medicinska hot mot mänskligheten samtidigt som man hotar med matbrist.
    Till det skall läggas hotet mot världsekonomin som drivs av Ukrainakrisen, vilket tillsammans bildar det psykologiska narrativet vars enda bot är “The Great Reset”.
    WEF har genom “Young Global Leaders” lyckats indoktrinerat de flesta politiska beslutsfattare som tillsammans driver det psykologiska narrativet till Claus Schwabs ära.

  11. Henrik Jönsson tar upp just detta i veckoavsnittet. Sevärt. Han och Anders Bollinger tar upp avsnitt från IPCC och visar på motsägelser i media.

  12. Vilken slump att “observerade data” börjar på kalla 60-talet och slutar just 2018….

  13. Det som började så bra Ivar!

    Förhoppningarna var stora när Europa drabbades av het Afrika-luft lite tidigare än vanligt. Optimismen kom lite på skam när UK-värmeböljan bara höll i sig i 2 dgr. För att inte tala om besvikelsen i Sverige där man bara hittat enstaka illrött stråk på väderkartan (25 gr i högsommaren). Nu har det dock varit hyfsat varmt på lite olika platser i södra Europa men inte så illa att systemmedia kunnat larma.

    Förutom systemmedias säljbehov är det tyvärr slående att det finns en slags skadeglädje när överentusiastiska klimathotsreligösa basunerar ut varje tillfälle där samhället och dess medborgare på något sätt drabbas av värmechock (gamla), torka/missväxt, översvämning eller stormförstöring.

    Ack vilka besynnerliga och förkrympta individer som tänker så enfaldigt.

  14. Varför blir inte årets sommar lika varm som sommaren 2018? Har koldioxidens uppvärmande effekt avtagit eller är det vädrets naturliga variation som vi kan iaktta?

  15. … om 50 år …
    Få som råkar läsa propagandan kommer fortfarande att vara i livet för att kunna verifiera påståendena. Detta naturligtvis med avsikt.

Comments are closed.