̶   = Gott Nytt År 2023 ! =  ̶  

EV

Nu går solen ner för detta år, men vi vet att den går upp för 2023

Vad månde det nya året kunna bringa oss ?

  1. Halten CO₂ i luften börjar minska. Mauna Loa har visat en antydan.
  2. Utsläppen av CO₂ ökar mer än förr. Kina o Indien bygger allt fler kolkraftverk.
  3. Kan det öppna ögonen på väljarna, så att “klimatkrisen” pyser ihop ?
  4. Bristande lönsamhet för vindkraft, så att utbyggnaden upphör.
  5. Blir det sen snålt med pengar till underhåll, så att möllor kommer att stå still ?
  6. Kilometerskatt införs för elbilar, så att nyförsäljningen upphör.
  7. Kan det sen finnas någon marknad för elbilsbatterier ? Fast batterifabrikerna läggs nog inte ner förrän 2025.
  8. Rimligen borde det bli tvärstopp på pengarullningen för de “fossilfria” stolle-projekten, men jag tror de rullar på ytterligare några år. De demokratiska kvarnarna mal mycket långsamt.
Vad tror du faktiskt kommer att hända ? Skriv en kommentar !

+ – + – + – +

P. S. Helsingborg mitt i vintern, 2022-12-31

  • I natt, + 6,3º C.
  • Kl. 09:00, + 7,3º C, mulet.
  • Kl. 11:00, + 8,6º C, 1,5 m/s, mulet, gatan våt men inget regn.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

14 thoughts on “  ̶   = Gott Nytt År 2023 ! =  ̶  

  1. @ Lasse

    Som smhi konstaterar en minskning av den totala molnigheten över Sverige under den aktuella perioden och att mängden atmosfäriska partiklar har minskat, men ingen förklaring varför det blivit så?
    Och sedan kommer smhi brasklappen ”Värt att notera är, att genom att bara studera solinstrålningen går det inte att säga hur den totala strålningsbalansen vid markytan påverkats. När molnigheten minskar så att solinstrålningen ökar, minskar i stället den inkommande långvågsstrålningen och tvärtom”.
    Vilket gör att man fortfarande kan skylla på CO2 för den pågående globala uppvärmningen.

    Min egen uppfattning är att det inte finns någon klimatkris däremot pågår en skadlig miljöpåverkan på planeten som borde kunna bemästras om makthavarna kunde flytta fokus.

    Förövrigt GOTT NYTT ÅR till Klimatsans Sture, skribenter, kommentatorer och läsare.

  2. Plastpåseskatten avvecklas under 2023.
    Det var det hela.

    Men det finns stora problem då företag har anpassat sig till skatten och tagit fram avfallspåsar på rulle som inte påverkas av skatten. Utvecklingsarbete har gjort för att ta fram en avfallspåse gjord på majs vilket har inneburit en avsevärd investering som, om skatten avvecklas, inte kan räntabiliseras. Förslag att skjuta på skattens avskaffande till företaget har erhållit en rimlig avkastning.
    Detta gäller även lagen om reduktionsplikten där ett motsvarande resonemang förts vilket slutade i att lagen behålls ytterligare ett år.
    Företaget som tillverkade plastpåsar fick ett abrupt avbrott i sin försäljning men det drabbade den fossilnyttjande industrin och inte den gröna, vilket ursäktade det brutala handlandet.

  3. Jag befarar att regeringen fortsätter på den destruktiva väg som stakats ut av mp och föregående regering med vindkraftutbyggnad och stolleprojekt som koldioxidinfångning och hybrit. Särskilt oroande är det att Sverige och Ulf Kristersson nu skall vara ordförande för energi- och klimatarbetet inom EU. Detta kommer att stiga honom åt huvudet med ännu mer bisarra energi- och klimatåtgärder som följd. Vi kommer att få höra en massa okunnigt klimatdravel från honom och Ebba Bush om hur viktigt det är att vi följer det som EU sagt. De svamlar, slingrar sig och verkar vara ovilliga att verkligen ta tag i bränsle och energipriserna och framhärdar därmed med sina inflationshöjande och konkursfrämjande åtgärder. Att ge anstånd med de ohemula räkningarna är bara att skjuta upp eländet.

    Vad jag däremot hoppas på är att allt fler får upp ögonen för vad som är på väg att hända. Det finns nog fler riksdagsledamöter som inser stolligheterna, men av karriärskäl valt att vara tysta. När elräkningarna för vintermånaderna dimper ner kommer det att bli ett ramaskri bland företagare och enskilda med konkurser och arbetslöshet som följd. Detta borde leda till att allt fler politiker vågar ändra sina ställningstaganden och vågar framföra förnuftiga krav. Förhoppningsvis sker även en tillnyktring bland ansvariga inom pk-media, så att även kritiska röster kan få komma till tals.

    Slutligen vill jag tacka Sture och alla andra kloka skribenter på detta forum. Klimatsans är stort ljus i informationsmörkret och därför vill jag önska er alla ett riktigt Gott Nytt År!

  4. Jag tycker att det finns hopp att vanligt folk börjar tvivla på de alarmistiska budskapen. Det kommer succesivt in litet klarsyn även i MSM. Se t.ex. dagens debattartikel i Dagens Nyheter, “Grön teknik kan inte rädda vår livsstil” av prof. emeritus Alf Hornborg. Många sanningar kommer fram även om jag inte håller med om den pessimistiska vinklingen i slutet av artikeln. Men just detta kanske slår an hos alarmisterna.
    Jag önskar alla andra ett Gott Nytt År och hoppas på en mer faktabaserad diskussion. Och tack Sture för att du orkar hålla igång denna blogg.

  5. Gott slut allesammans och tack Sture för Dina beslutsamma insatser under året som gått.

    Tyvärr är jag pessimist ännu så länge. Optimisten inom mig säger att det först måste gå riktigt galet för att beslutsfattarna tar reson. Inte minst måste då systemmedia visa lite ryggrad vilket f.n synes vara långt borta. Ett utökat krig i Europa och en förstärkning av nuvarande totalitära tendenser är nog det jag fruktar värst. Ett sådant scenario må ställa klimatalarmismen på paus men ersätts istället av en verklig ekonomisk kris som kan bli långvarig för vanligt folk.
    Under sådana premisser finns risk för ännu värre ledarskap om syndabockarna utpekas i öster!

    Med hopp om ett Gott Nytt År

  6. # Göran

    1. “Klimatet handlar inte om vetenskap utan endast om pengar och makt.”

    2. “Tidöavtalet kommer visa sig vara ett stort skämt. Sverigedemokraterna lär förlora både medlemmar och röster i framtiden. Partiet visar sig vara totalt meningslöst.”

    Håller med om 1, däremot inte 2.

    Visst, medborgare stress-testas med olika metoder, C19-“vaccin” är en, höga el- och bränslepriser en annan. Detsamma sker i stora delar av Europa, jag hoppas lite på att det tyska folket ska våga bita ifrån, vilket kanske skulle inspirera den sovande svensken. Om djupet i den ekonomiska krisen toppar på nuvarande nivå, för att sedan avta, kommer det inte att bli allmänt uppror.

    Jag tycker att det är alldeles för tidigt att räkna bort SD’s roll och framtid, ser snarare ett ytterligare uppsving om regeringspartierna fortsätter i S/Mp spåret och inte levererar Tidö punkter. Det behöver gå mer tid, stor del av 2023, innan man kan börja såga den nya regeringen, det kommande halvåret kommer att försöka hålla sig väl med EU-apparaten, tyvärr….

  7. Klimatet handlar inte om vetenskap utan endast om pengar och makt. De som tjänar pengar, typ oljebolagen, kommer att fortsätta marknadsföra klimatbluffen hårt, tillsammans med globalisterna.

    Socialisterna strävar efter makt att förändra samhället til det socialistiska drömsamhället, vilket i praktiken innebär ett mardrömssamhälle.

    Båda grupperna, globalister och socialister, har ett gemensamt mål: avskaffande av privat egendom. Dessa kommer att se till att priset på energi kommer att vara högt. Skatterna kommer att höjas och bli fler. Räntor kommer att höjas. Inflationen kommer inte att sjunka (det ser höjning av skatterna till).

    Fredrik Reinfelds sägs ligga bakom höga bränslepriser i Sverige. Han är globalist. Ulf Kristersson radar upp skattehöjning på skattehöjning och är klimathotsluffundamentalist. Han är globalist. Moderaterna ökar takten i Sveriges förfall.

    Den lallande idioten Ebba Busch fattar inget och lallar med. Hon kommer snart erbjudas de miljoner som Ulf Kristersson redan har blivit lovad.

    Tidöavtalet kommer visa sig vara ett stort skämt. Sverigedemokraterna lär förlora både medlemmar och röster i framtiden. Partiet visar sig vara totalt meningslöst.

  8. Vetenskap, erfarenhet, sunt förnuft och sist men inte minst solidaritet som bildar kittet som håller ihop samhället är fundamentet som vårt samhälle borde vila på. Inte något av detta tar partierna i riksdagen fasta på fullt ut. Ideologier styr och många riksdagsledamöter ser förtroendeuppdraget som självändamål.
    Det mest ironiska i samhället är nog att miljörörelsen i allmänhet och miljöpartiet i synnerhet blir alltmer vårt största miljöhot med sina märkliga drömmar om ett fossil fritt samhälle.
    Den traditionella nyhetsmedian brister allt för ofta grovt i sin kritiska analys av nyhetsflödet som resulterar i att de inte längre kan anses som det yttersta försvaret för demokratin.

    Jag ser inga tecken på någon ljusning för 2023 så det blir ytterligare ett förlorat år.

    Ingen har någonsin rest en staty över en kritiker bortsett från Martin Luther men jag vill ändå stämma upp i klagosången för framtiden ser allt annat en ljus ut.

  9. Ett gott slut och ett GOTT NYTT ÅR tillönskas Er alla.

  10. Tyvärr kommer problemen inte att lösas kommande år. Alltför många är beroende av klimatbidrag som är slöseri med dina och mina skatteinbetalningar. Problemen med elen kvarstår liksom problemen med skjutningar och integration. Förstår man inte problemen finns ingen möjlighet att lösa problemen.

    Trots detta önskar jag

    GOTT NYTT ÅR

    till Klimatsans läsare och skribenter.

  11. Inlärningsförmågan är tyvärr obefintlig och kampen för att styra utvecklingen och utöva egen makt kommer att rulla på. Eller tror någon att intelligensmatadorerna i Mp kommer sluta att spela ut de formellt ledande partierna mot varandra för att själva komma nära köttgrytorna?
    Det enda som kan ge någon ändring är katastrofer (typ långvarig blackout) som uppenbart är ett resultat av den vansinnespolitik som nu förstör detta gamla fina land som Gösta Bohman brukade säga!
    Eller, möjligtvis att tillräckligt många blir så uppledsna på tokigheterna att de samlar sig i en marsch mot Stockholm, Riksdagen och Rosenbad! Kanske vill man fira 40-årsminnet av manifestationen mot Palmes massiva försök till snabbsocialisering (löntagarfonderna) 1983?

Comments are closed.