Anonymt brev om Ringhals

Strålsäkerhetsmyndigheten

Ringhals 1 är en kokvattenreaktor, som nyligen moderniserats

Enligt turbinoperatören Carl-Jalmar Wisberg skulle den kunna drivas i många år till. 

Det gällde 2021, då den skulle stängas. Sedan har Vattenfall skyndat sig att sälja de viktigaste komponenterna, så att de nu kan försäkra oss om att omstart är fysiskt omöjlig. Det var så Miljöpartiets hantlangare i styrelsen ville ha det.

+ – + – + – +

Jag uppskattar alltid kontakter från kända och okända

En vanlig dag får jag 10 – 20 mejl med synpunkter på bloggen, tips om vad den borde ta upp och tankar om det allmänna tillståndet i landet och världen. Alla talar om vad de heter och ibland var de bor och har för intressen. Men någon gång får jag brev från någon som vill vara anonym, vilket ju är väl motiverat när det innehåller oanständiga beskyllningar.

Igår fick jag ett sådant, som var poststämplat den 13/1 och kan utgöra ett typiskt exempel på de tongångar som gäller inom delar av socialdemokratin, något som är den verkliga faran för demokratins överlevnad. Den okunniga och ansvarslösa busk-agitationen.

I kuvertet låg ett klipp av en insändare med rubriken: “Ägarna själva avvecklade Ringhals 1 och 2” undertecknad av Mats Palmberg. Jag har ingen anledning att tro denne om att ha skrivit brevet. Där upprepas den falska bild av nedläggningen som (S) och (MP) spridit.

Jag återger brevet nedan med mina kommentarer i kursiv stil. Klickar du på röd text kommer du till en förklarande post.

+ – + – + – +

Hej Sture,

Angående din insändare i HD “Tänk på detta nästa gång du röstar”

Jag blir förbluffad över hur felaktigt du väljer att tolka saker och ting

NR 1. Det var ägarna själva som ville & utförde avvecklingen av Ringhals 1 & 2.

Detta på grund av att kärnkraft är en dyr kraftkälla och att reaktorerna sjöng på sista versen. Detta är den falska verklighetsbeskrivningen som MP snickrat ihop med omotiverade skatter och krav på ny säkerhets-standard.

Läs t.ex. Lars G Nordströms (Vattenfalls förre VD) uttalande i Svenska Dagbladet från hösten 2022. -Där Nordström bekräftar just detta. Tja, vad skulle den VD säga som var tillsatt av politikerna och hade att verkställa deras vilja ?

Att sedan Kristersson & Busch blå-ljög svenska folket rakt upp i ansiktet under hela valrörelsen är rent ut sagt för djävligt.

NR 2. Sverige producerar el som täcker behovet flera gånger om. Han bekräftar ministrarnas oförmåga att se skillnaden på energi och effekt.

(Vi är dessutom Europas störta exportör)

Tyvärr så lade sig Maud Olofsson (Alliansen) platt inför Danmark och EU när det gällde Zon indelningen.

Därmed har vi så dyr el i södra Sverige.

Till exempel, trots att reaktorerna Ringhals 1 & 2 lades ner 2019 – 20, så kunde jag binda mitt elpris här i Skåne för 52 öre/kWh så sent som hösten 2021. -Inga problem, rörligt var ännu billigare.

Tyvärr måste jag säga, så har Sverige kopplats upp ihop med Europeiska elmarknaden. -*Är elen dyr i Europa, så blir elen dyr i Sverige också.

-Just nu ännu högre tack vare Putin.

Jag ska verkligen tänka mig för nästa gång jag röstar och det blir Sossarna igen! Det enda partiet som vethur man ska regera landet.

Inte som Kristersson som bluffade och ljög sig till valsegern, endast för att få sitta i Sagerska Palatset. -Den enda drivkraft han haft sedan han förlorade mot Reinfeldt som MUF-ordförande.

(SD jublade efter att Tidöavtalet var klart. -De hade fått igenom precis allt, så förhandla kan definitivt inte Kristersson)

Se nu hur dåligt de styr landet, man skäms över att bo i Sverige. Den som tror att någon regering på några få månader skall kunna ändra på 8 års vanstyre avslöjar sin naivitet.

Jag tycker mig se dina åsikter med brunaktig inriktning och eftersom du är född 1932 och upplevde andra världskriget, så kanske ditt hjärta ännu vurmar för nazismen och numera SD, vars klimatpolitik du tycks gilla.

Så släpper den anonyme loss sina känslor och avreagerar sig utan minsta grund. När kunskap och argument saknas smetar man “brunfärg” på dem man behöver tycka illa om . Allt efter högsta föredöme inom partiet.

30-talets socialdemokrati och nazismen

Jag vill påminna om att såväl socialdemokrati som fascism, nazism och kommunism är olika grenar på den socialistiska stammen. De totalitära ränderna återfinns i dem alla. I mitt arbete med Fritidsutredningens betänkanden från 30-talet fick jag klarhet i kontakterna mellan socialdemokratin och nazismen. Exempelvis var tankarna på strandskydd hämtade från Tyskland. Det torde ha varit grundat på flera års personliga kontakter.

I mitt hem på 30-talet var avskyn stark för den skrikande Hitler. Så snart kriget börjat lyssnade min far på BBC mest varje dag. Nyheterna var mer spännande än dagens rapporter från det nästan stillastående kriget i Ukraina. Några som helst sympatier för nazismen fanns inte i vår bekantskapskrets. Däremot beundran för Churchill.

Jag är inte alls med på SD:s klimatpolitik. De jamar med alldeles för snällt. Dagens klimatpolitik är onödig och kontraproduktiv. Den vilar på en BLUFF. Den måste omedelbart stoppas, upphöra.

Det anonyma brevets slutrader med brunsmetning är en variant av nazismens gulsmetning av judar. De som skäller andra för nazism har vanligen just sådana totalitära böjelser som nazismen gjorde verklighet av.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “Anonymt brev om Ringhals

  1. Jacob Nordangård är en författare att läsa för den som vill förstå utvecklingen från den första Rockefellern fram till Davos 2023. Skrämmande läsning. 2020 ingicks ett partnerskap mellan WEF och FN. Undertecknare var för WEF Börge Brande och för FN Amina Mohammed, styrelsemedlem i Young Global Leaders, WEF. Så här ser det ut var man än tittar. En ganska liten klick som håller ihop. Media är i händerna på den globala eliten som kors-äger och sitter i styrelser hos varandra. Klimatlarmen är bara ett verktyg att skrämmas med för att skynda på globalismen och en ny ekonomisk ordning, precis som befolkningsexplosionen har varit. Nu senast är det cyber-attacker som ska ödelägga jorden. Nordangårds bok “Rockefeller, en klimatsmart historia” är, om jag minns rätt, en del av en doktorsavhandling av Nordangård. Seriöst! Hans “Den globala statskuppen” får dig garanterat också att sova lite sämre om nätterna.
    Vad ska man göra?
    Media blockeras av kompisar till Propeller-Per, Syster Stensmart och Lången Tokfnatt. Hur ska man kunna komma ut med något annat narrativ än nu gällande?

  2. #Christian H Du angriper fel mål. Schwab är en liten nyttig skit som får hållas så länge de verkligt tunga makthavarna i världen har nytta av honom. Ingen vettig människa kan ta tysken på allvar efter att ha läst något han skrivit eller lyssnat till något han sagt. Han och WEF är som sagt än så länge användbara för etablissemanget.

  3. En global regering. Minska jordens befolkning så att mindre resurser behövs.

    Det är helt fel att tro att globalisterna vill tjäna mer pengar. De behöver i princip inga pengar när de har kontroll på allt. Det räcker med en flygtillverkare. Det räcker med en koppargruva. Det räcker med en malmgruva. Det räcker med en eller två biltillverkare osv.

    Jorden behöver bara så pass många människor att de kan tillverka det som behövs och inget mer. Pengar ersätts av koldioxid. Inget privat ägande kommer att tillåtas.

    Det sägs att USA via laboratorium i Ukraina har hållit på att forska fram virus som kan designas för att endast angripa bestämd etnisk grupp eller en viss DNA-uppsättning. Lusigt nog handlar senaste filmen om James Bond “No Time to Die” om just det. Är det någon som de vill säga med filmens tema?

  4. Tovatt och någon mer miljöpartist skröt för drygt ett år sedan om att de hade sett till att kärnreaktorer avvecklades. Vilket de vill inte stå för nu.
    Trots dessa, och andra bevis, ljuger många om att rödgröna inte låg bakom någon kärnkraftsavveckling.

  5. Det är en skandal att landets regering tvingat fram stängning av ett antal välfungerande kärnkraftverk (B1,B2, O1, O2, R1, R2). Det fanns goda skäl att stänga O1.

    Ringhals 1 och 2 renoverades för 15 miljarder. Sen stängde man dessa.
    Oskarshamn 2 renoverades för 8 miljarder. Sen stängdes den.

    Nu är det “elbrist” och tidigare regeringen ylar om att elstödet betalas ut för långsamt.

    Vet inte om man kan säga att “Sverige har skjutit sig själva i foten”, men det känns som att det skulle kunna vara en bra beskrivning.

  6. Ack så typiskt för s och mp att insinuera, brunsmeta och förtala personer som dristar sig till att kritisera den av dem förda politiken. Vettiga sakargument är dessa politiker däremot oförmögna att presentera. Mycket bra av Sture att påpeka att såväl socialdemokrati som fascism, nazism och kommunism är olika grenar på den socialistiska stammen. Nationalsocialistiska Tyska Arbetarpartiet hette det som bekant.
    Hitler grundade sin ungdomsorganisation Hitlerjugend som ett medel för nationalsocialisterna att vinna ungdomen (pojkarna) för sina ideal, fostra anhängare till partiet och förbereda dem för krigets värv. För flickor fanns Bund Deutscher Mädel. Klaus Schwab har anammat detta och har skapat organisationen Young Global Leaders. Han är 84 år och tycker att personer som Stefan Löfven (65 år) är ungdomar och platsar i denna organisation. Magdalena Andersson, Ulf Kristersson och Annie Lööf samt vattenfalls vd Anna Borg är exempel på andra som vunnit herr Schwabs gillande. Jag menar att Schwabjugend och Schwabmädel är passande beteckningar på dem. Liksom Hitler vill ju även Schwab avskaffa demokratin och ersätta den med ett maktfullkomligt diktatoriskt styrelseskick. Det är med bedrövelse jag ser hur regeringen schabblar bort det förtroende de fick i valet genom att inte uppfylla löftena om lägre bränsle- och energipriser. Hade de istället gjort detta och kopierat Norges modell så skulle de leda stort i opinionen, men av underdånighet inför EU och Schwab, jämte dumhet och okunskap har de valt att svika den egna befolkningen för att ställa sig in hos Schwab. Skamligt, men det är väl som #Göran skrev ovan: “Ulf Kristersson merit är att han är fenomenal på att ljuga”. Därmed är han en tillgång för sådana som Klaus Schwab och passar väl in i detta gäng.

  7. Som jag brukade saga innan jag flyttade till USA, i Sverige har vi sosse och sosse light.

  8. Detta med höger och vänster och vem som kan regera landet Sverige. Enligt min åsikt har vi bara en vänster i Sverige. Vi har en vänstersocialism och en högersocialism. Vill ni ha höger eller borgerligt får ni titta utanför Riksdagen.

    Varken socialdemokrater eller moderater kan regera Sverige. Båda är lika odugliga på det.

    Det är lite roligt att Ulf Kristersson skulle vara en dålig förhandlare med tanke på att socialdemokraterna hade Sveriges sämsta förhandlare: Stefan Löfven. Båda är lika odugliga.

    Tidöavtalet är bara en dimridå. Ulf Kristersson har inte några planer på att hålla avtalet. Det mesta handlar om att utreda. Nödvändiga beslut är skjutna på framtiden. Tidöavtalet handlar bara om att få Ulf Kristersson som statsminister. Ulf Kristersson merit är att han är fenomenal på att ljuga.

  9. Vid Allerums horisont under kriget, från en artellerist:
    “En del sköt på Tyskar, el del sköt på Engelsmän”
    Det fanns alltså blandade åsikter bland dåtidens militärer.

  10. Intressant att vissa vänsterdebattörer anklagar SD för att vara fascistiskt. Fascismen utformades av kommunisten Mussolini. Parlamentet i landet (Italien) skulle enligt denna idé inte väljas fritt utan tillsättas av fackföreningarna. Detta sätt att styra brukar benämnas korporativism.
    Finns korporativistiska tankar även i Sverige? Kan man tänka på något särskilt riksdagsparti?

  11. Sanningen om kärnkraftshaveriet har Henrik Jönsson avslöjat.
    Det är S som möjliggjorde detta och MP som låg bakom.
    Lyssnar på partiledardebatten där elpriset diskuteras.
    Vp har den enda rimliga inställningen-kapa ledningarna!
    Van der Layen har redan givit oss all argumentationen för detta-haveri på kontinentens elmarknad!

  12. Bra kontrat – och välbehövligt – Sture! Jag kommer också från en familj där Churchill beundrades, liksom Torgny Segerstedt. Under hela min uppväxt hade vi Göteborgs Sjöfarts- och Handelstidning.
    Största felet hos i stort sett alla politiker: ingen sätter Sverige först, utan tar order av Herr Schwab och positionerar sig för fina jobb i EU och FN!

Comments are closed.