USA energisäkra gasspisar

YLE
Biden-styret föreslår ny standard för gaseldade spisar, som gör halva sortimentet osäljbart

2023-02-25, Epoch Times:

Biden Admin Proposes to Block Half of Current Gas Range Models

DOE föreslår en maximal årlig gasförbrukning på 1.204 tusen BTU, British Thermal Units, även känd som EL 2-standarden, för alla gashällar. Om den regeln införs skulle bara hälften av de modeller som för närvarande finns på marknaden kunna uppfylla den nya standarden.

+ + – + – +

Skrivbordsplanering

Jag förutsätter att det finns någon tid angiven för att mäta gasförbrukningen med fullt öppna spjäll. Ingen brukare har spisen på hela dygnet. Inte heller brukar alla lågor vara igång samtidigt och inte samtidigt med ugn eller grill.

Jag har besökt hemsidan för Department of Energy (DOE) och försökt finna förslaget, men där drunknar man i länkar till dokument, så jag hittade inget som passade. Om du som läser kan ta dig tid, vore jag tacksam för en kommentar med länk till rätt dokument.

Om man nu känner ett obetvingligt tvång att visa beslutsamhet med nya bestämmel-ser, vore det logiska att mäta gasförbrukningen per minut eller timme för varje brännare. Men varför skulle den begränsas och vilken praktisk effekt kan man vänta sig ?

Detta förefaller vara ännu ett exempel på okunniga aktivisters makt över byråkratin. Deras behov att visa att de “gör något” leder till skrivbordsplanering av nya “reformer” utan effekt i verkligheten, men med klatschiga rubriker i likaledes okunniga media.

Jag tar upp detta exempel från USA, därför att sådana ofta ses som föredöme av de världsförbättrare EU har i Bryssel.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

1 thought on “USA energisäkra gasspisar

  1. Bird Brain’s (Biden) muppet show har i USA, vilt pahejade av de andra mupparna, Gore, Kerry, Greta, etc. tror att gasspisar och kottproducenterna ar tva bovar i dramat. Vi skall ata crickets och andra baggar for att fa protein medan mupparna far runt varlden i sina privata jetplan och ater middagar med mycket kott pa menyn.
    Man hapnar over att det fortfarande finns stollar som gar pa denna fars.

Comments are closed.