USA har tätt med pipelines

USA:s mycket täta nätverk av pipelines, status november 2012

Det är imponerande hur tätt nätet är. Ledningarna avser såväl naturgas som flera olika sorters flytande bränslen. Dock kan man inte direkt jämföra med kartorna över näten i Europa, eftersom dessa bara visar de största ledningarna.

Kartan gäller 2012, men knappast några ledningar torde ha försvunnit och mycket få har tillkommit. Presidenterna från demokratiska partiet har motsatt sig ett par stora projekt för stora ledningar, ex.vis Keystone XL från Kanada.

I USA visas även de många ledningarna från oljekällor till raffinaderier. Se så många som stäcker sig ut i Mexikanska Gulfen. Särskilt tätt är nätet i Texas, dels längs kusten, där många raffinaderier finns, och dels längst i väster, där många oljekällor finns.

Anmärkningsvärd är också den tunna förbindelsen till Kalifornien, USA:s folkrikaste stat. Där fanns både oljekällor och raffinaderier, så man var självförsörjande, men under guver-nör Gavin Newsom  (democrat) drivs en “ambitiös” klimatpolitik med restriktioner för “fossila bränslen”, oljekällor och raffinaderier, så att man nu importerar oljeprodukter från Persiska Gulfen.

President Biden har också aviserat att användningen av “fossila” bränslen skall strypas, vilket orsakat tvärstopp för investeringar i nya borrhål och modernisering av raffinaderier. Men i den kris detta skapat har han sett sig tvungen att godkänna utveckling av ett helt nytt oljefält i norra Alaska.

Hut går hem sägs det. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

10 thoughts on “USA har tätt med pipelines

  1. Metan som kommer ut i atmosfären reagerar ganska snabbt med syret och blir till koldioxid och vatten.
    Metan ligger långt efter vattenånga, moln och koldioxid när det gäller bidraget till växthuseffekten. OBS! Jag menar verkligen växthuseffekten, inte den hypotetiska ökning av växthuseffekten som växthusgasutsläpp påstås orsaka.

  2. Under Trump var vi sjalvforsorjande av olja och gas samt att vi exporterade stora mangder. Nu har Birdbrain Biden bett Venezuela, Saudi och tidigare Ryssland att salja mer till oss. Han stangde byggandet av Keystone pipeline som skulle leverera olja fran Kanada till raffinaderierna i Texas. Allt detta fordubblade priset vid pump. Tar Birdbrain ansvar for detta, nej, han skyller allt pa Trump och Putin fastan inflationen harjade langt innan Ryssland anfoll Ukraina. Vi hade 1.4% inflation vid valet 2020 och inom nagra fa manader av Birdbrain var den uppe i 8,5%. Birdbrain salde av varan strategiska reserv och inflationen minskade men oljepriserna vid pump ar pa vag upp igen. Om vi inte valjer bort Dems 2024 ar det har landet kort.

  3. @Thomas P
    Nu bemöter du något jag inte har bett om.
    Jag bad om en förklaring om vad du menade med “Vilket naturligtvis inte bekymrar kretsen som tror det inte finns växthusgaser.”.

    Det att jag vill ha en förklaring är att jag inte förstår vad det har med inlägget att göra. Såvida det är för att inget har nämnts i inlägget om att pipelines läcker.
    Fast då kommer vi till ditt nästa “Det är klart Rysslands pipelines läcker också, troligen mer”. Om det nu är sant, varför kräver ni som är rädda för lite utsläpp, inte samma sak från dessa länder som ni kräver att USA och Eu ska införa och utföra.

    Angående Rysslands och Kinas pipelines, så skrev jag GISSAR och du tar det som sanning. Trippel suck.

  4. Bäste klimatkris, tycker du verkligen att jag har skyldighet att bemöta precis alla som skriver något riktat till mig här, eller är det så att du överskattar din egen betydelse? Din kommentar var ju helt meningslös. Det är klart Rysslands pipelines läcker också, troligen mer, men nu var ämnet USA:s pipelines.

    Du har själv inte haft några som helst problem med att ha negativa åsikter om fattigare länders utsläpp av CO2 ändå tycker du jag inte ens skall få nämna USA:s utsläpp av metan. Suck!

  5. Precis peter
    Bra uttryckt jämfört med mitt klumpiga sätt. Snyggt!
    En religiös tro går inte att ändra med fakta, men som i SVT:s fall finns ett avtal om saklighet osv och det går att känslomässigt ifrågasätta deras agenda, med vilken rätt de försöker manipulera deras tittare i en viss riktning och den moral som tillåter de helt oacceptabla konsekvenser det ger. Ett exempel är väl utebliven framtidstro hos våra unga.

  6. The Story of the Donkey and Tiger

    The donkey told the tiger:
    ′′The grass is blue”.
    The tiger replied:
    ′′No, the grass is green”.

    The discussion became heated up, and the two decided to submit the issue to arbitration, and to do so they approached the lion, King of the Jungle.

    Before reaching the clearing in the forest where the lion was sitting on his throne, the donkey started screaming:
    ′′Your Highness, is it true that grass is blue?”.
    The lion replied:
    “True, the grass is blue”.

    The donkey rushed forward and continued:
    ′′The tiger disagrees with me and contradicts me and annoys me please punish him”.
    The king then declared:
    ′′The tiger will be punished with 5 years of silence”.

    The donkey jumped for joy and went on his way, content and repeating:
    ′′The grass is blue”…

    The tiger accepted his punishment, but he asked the lion:
    ′′Your Majesty, why have you punished me, after all, the grass is green?”
    The lion replied:
    ′′In fact, the grass is green”.
    The tiger asked:
    ′′So why do you punish me?”
    The lion replied:
    ′′That has nothing to do with the question of whether the grass is blue or green. The punishment is because it is not possible for a brave, intelligent creature like you to waste time arguing with a donkey, and on top of that to come and bother me with that question”.

    The worst waste of time is arguing with the fool and fanatic who doesn’t care about truth or reality, but only the victory of their beliefs and illusions. Never waste time on discussions that make no sense… There are people who for all the evidence presented to them, do not have the ability to understand, and others who are blinded by ego, hatred and resentment, and the only thing that they want is to be right even if they aren’t. When ignorance screams, intelligence shuts up. Your peace and tranquility are worth more.

  7. @Thomas P
    Inget svar ännu?
    Är detta ytterligare en kommentar du skriver för att sedan strunta i att svara bara för att du inte har ett bra svar att ge.

    Jag vill veta varför du skrev som du gjorde och vad du menar med det.
    För du är snabb på att kräva det om någon här råkar göra något liknande.

  8. @Thomas P
    “Vilket naturligtvis inte bekymrar kretsen som tror det inte finns växthusgaser.”
    Kan inte förstå vad du menar här. Anser du att vi här i Sverige ska lägga i oss ett annat lands företag, som äger pipelines om hur de ska göra.

    Eller är det att inget har nämnts i inlägget om att pipelines läcker. Hur kommer det sig då att inget hörs från er sida om detta. Ni borde stå utanför USA:s ambassad tills detta är fixat om det nu är ett så stort problem som du gör gällande.

    Skulle dock gissa att de pipelines som Ryssland och Kina har också läcker, men då är det tyst.

  9. De må ha tätt med pipelines, men tyvärr är deras pipelines inte täta. Det läcks rejält med metan från dem. Vilket naturligtvis inte bekymrar kretsen som tror det inte finns växthusgaser.

  10. Tack vare den dementa presidenten Joe Biden har USA nu för få raffinaderier för att kunna försörja behovet i USA, bland annat på diesel.

Comments are closed.