EU-parlamentet drömmer

©ebilsverige

EU-parlamentet har klubbat att det från år 2025 skall finnas snabbladdare var 60e km på det centrala vägnätet.

Den energiske Mattias Goldmann har gjort oss tjänsten att i Dagens Industri 26/4 rada upp de väsentligaste besluten rörande transportsektorn. Den är ju Sveriges största och svåraste nöt att knäcka:

Allt du behöver veta om EU, klimatet och transporterna

Från 2025 gäller även: Större flygplatser och hamnar ska erbjuda laddel till flygplan och fartyg.

Klicka på den röda rubriken och läs krönikan.

Sedan kan du fundera på hur du vid nästa val till EU-parlamentet skall hitta någon kandidat som har lite förnuft kvar.

I dagens EU-parlament tycks all partier ha representanter, som helt saknar verklighetskontakt. De måste alla bytas ut !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

19 thoughts on “EU-parlamentet drömmer

  1. När man läser dessa politiska överenskommelser om hur klimatpolitiken ska tvingas fram , utan att man tillåter kritik eller faktagranskning , så slås man av av bla :
    1. Det finns inte teknik eller resurser till de åtgärder man kräver ska införas .
    Dvs man kommer att misslyckas . Med misslyckandet som argument kommer man sedan kräva ännu tuffare , läs orealistiska , åtgärder .
    2. Alla kostnader för dessa åtgärder kommer i slutändan läggas på den enskilda individen .
    Som styrmedel för att uppnå alla åtaganden används tullar , skatter ,avgifter och böter . Alla dessa kostnader kommer företagen att lägga på konsumenten.

    Effekten av detta blir en ny , framtvingad , ekonomi där både frihet och konsumtion kommer att kunna styras på individ nivå .

    Eller är det kanske en nygammal typ av ekonomi ?
    Det liknar väldigt mycket en kommunistisk planekonomi …

  2. Tyvärr tillhör DI Bonnier-koncernen, där alla tidningar är globaliststyrda. Det står aldrig något i dessa tidningar, som har med den seriösa klimatvetenskapen att göra!

  3. Kommentar till mitt förra inlägg om EU-parlamentarikers arvoden. De siffror som jag visade var ju, som framgått från 2019 och när vi nu skriver 2023 så torde dessa siffror vara avsevärt högre. Det verkar som det inte är lätt att hitta information om vad EU-parlamentarikerna har i arvode till dags dato, måhända är det med avsikt…

  4. “En svensk EU-parlamentariker får betydligt mer i ekonomisk ersättning för sitt uppdrag i Bryssel än vad en riksdagsledamot får i Stockholm. Det visar en sammanställning som Europaportalen gjort.”

    Detta gällde år 2019: “Sammantaget, inklusive traktamentet, kunde en svensk EU-parlamentariker få drygt 106 000 kronor netto i mars. Därutöver har parlamentarikern reseersättningar och ett månatligt skattefritt belopp på cirka 48 000 kronor i så kallade kontorspengar för att täcka kostnader för kontor och utrustning i Sverige samt representation.”

    https://www.europaportalen.se/2019/05/stor-ekonomisk-skillnad-mellan-eu-parlamentariker-och-riksdagsledamot

  5. #JonasW

    Håller med till 100%! Vet ej deras lön, men den är betydligt högre än hos våra riksdagsledamöter. Det är lönsamt för dem att ställa sig in och ljuga.

  6. Funderar på hur mycket en EU-parlamentariker tjänar. Lön, traktamenten, diverse arvoden m.m..

    Misstänker att den viktigaste frågan en EU-parlamentariker arbetar med är hur de ska behålla alla sina förmåner (d.v.s. behålla jobbet). Det gäller nog att lalla med.
    Problemet är att alla lallar med. Ingen vill ha en egen åsikt.

    Att bluddra om fossilfritt och grön omställning är ofarligt. Alla andra EU-politiker dillar ju om samma sak. Tror tyvärr att de inte bryr sig om konsekvenserna av sina “beslut”.

    Min bild är att det är precis det här som händer när en anonym byråkrati ska “utveckla” samhället. Mycket nära Sovjetstatens byråkrati (som fler redan pekat på).

    Punkt ett – ställ inte till problem
    Punkt två – ifrågasätt inget
    Punkt tre – bry dig inte om konsekvenser (det är de högre upp ansvariga för)

  7. # Lars K. och Christian H. Häxprocesserna sammanföll i tid med Lilla Istidens troligen längsta, djupaste och kallaste period, Maunder minimum ca 1645-1715. Då rådde för den tiden oförklarlig kyla med missväxt och nöd.

    Till syndabockar utsågs mestadels kloka och erfarna kvinnor, ofta hemma i den tidens dekokter mot allehanda åkommor. Allmän vidskepelse, barnavittnen och religiöst övernit anklagade dem för häxkonster – precis som den unga Marit i Rune Lindströms lysande Himlaspelet.

    Bättre klimat och begynnande upplysning ändade dessa skändligheter. Men dagens hets mot oss som inte tror på överdrivna klimatlarm börjar farligt likna häxjakten,

  8. #Lars Kamél

    Ja, historien upprepar sig. Häxprocesserna på 1600-talet har sin motsvarighet i dagens klimatalarmism. Nu liksom då sätter man sin tillit till barn och unga kvinnor som får vittna om alla hemskheter som kommer att drabba oss om “häxorna” (= skeptikerna) tillåts verka. Beskyllningarna liksom bristen på bevis är likartade. Metoderna med avlatsbrev på 1500-talet, då man kunde köpa sig syndernas förlåtelse, motsvaras idag av handeln med utsläppsrätter. På 1700-talet kom upplysningstiden, med ett uppsving för naturvetenskapligt tänkande. Man ville förstå vad saker och ting berodde på och nöjde sig inte med vad den tidens auktoriteter påstod. Man började systematisera, räkna och logiskt förklara hur saker och ting hänger ihop. Jag hoppas att historien åter upprepas på så sätt att upplysningstidens ideal åter får ett uppsving och att nutida “häxprocesser” upphör.

  9. Masshysteri brukar hålla sig till ett land, som Hitlers Tyskland och Stalins Sovjetunionen.
    Ibland drabbas många länder, som under häxprocesserna. Den tog slut när viktiga makthavare började fråga sig “Var finns bevisen?”. Alltså bevisen för att häxeri är möjligt, att anklagade häxor verkligen kan ha orsakat de onda saker som påstods?
    I den moderna världen, har vi en ny masshysteri som drabbar många länder, klimathysterin. Den kommer också att ta slut när viktiga makthavare börjar fråga sig “Var finns bevisen?”. Alltså bevisen för att växthusgasutsläpp orsakar de onda saker som påstås. Eller, för den delen, bevisen för att växthusgasutsläppen märkbart bidrar till några klimatförändringar alls.
    De bevisen finns helt enkelt inte. Klimathysterin kommer att gå över. Frågan är bara hur många människor som kommer att dö i onödan innan dess, som skedde under häxprocessernas tid?

  10. Endast de som idag har råd med de stora tunga el-bils SUVar kommer äga bil i framtiden. Vätgas-bilen är en återvändsgränd likaså. Spännande blir det ivf. Kanske innovations-förmågan och förnuftet segrar till slut? Låt oss hoppas det!

  11. Den här fantasin måste matas
    med högspänning med
    regelbundna punkter , med
    andra ord kraftledningsgator
    Kors och tvärs .

  12. Det säljs idag c:a 90 milj bilar i världen per år, medan dagens årsproduktion av litium och kobolt räcker till 8 milj elbilsbatterier per år. Hmm…
    I EU finns det ung. 400 milj bilar. Får EU tillgång till hälften av årsproduktionen av litium och kobolt, kan vi byta ut 4 milj bilar mot elbilar per år. Det tar då 100 år att byta ut hela EUs bilpark till elbilar, i praktiken säkert betydligt längre tid.

  13. Det var så här f.d Sovjetunionen fungerade. Först bestämde sovjeten vad man trodde sig behöva och därefter implementerades besluten uppifrån och ned utan konsekvensanalys eller alternativa lösningar. Synpunker underifrån produktionen göre sig inget besvär.

  14. Helt verklighetsfrämmande. Bland många invändningar kommer här en: Det är bara att vänta på att multikriminella (i många “branscher” samtidigt) börjar vandalisera laddstolpar och knycka koppar med marknadspris runt 10.000 USD per ton. Detta lär skapa kaos i trafiken.

  15. Klicka på den röda texten ovan! Då kan ni konstatera att EU-parlamentets förslag ovan är så sinnesförvirrat att man har svårt att tro det är sant. Komplett idioti från början till slut och samhällsfarligt! De som röstat för dessa förslag borde sättas bakom lås och bom. Ingen kriminell verksamhet kan i omfång och konsekvenser mäta sig med denna ondska. Därför bör strafftiden för de skyldiga bli i konsekvens med den skada de åstadkommer.

  16. Dom nya utsläppskraven skall även gälla bromsar och och däck står det
    Hm,gäller det även elbilar månntro,eller har dessa politikers favoritbil fått ett undantag.
    Känns som om dessa EU politiker skjuter sig i foten.Är ju väl känt att dessa fordon sliter mer på däck och bromsar pga högre vikt.
    Hm,tänkte inte på det.

  17. Det kommer på ett sätt att bli riktigt roligt att se på när Sverige och resten av västvärlden ta död på sig själva. Alla människor som kommer att klaga sedan är det bara att skratta åt.

    Det där med att välja “rätt personer”. Det kommer aldrig att hända. Även rätt personer kan aldrig ändra på naturlagen om centralplanering.

    Att vända på energipriserna tar minst 15 år, samtidigt som vi behöver mer energi. Som man bäddar får man ligga.

    Vilka planer från EU. Det finns inte ens naturtillgångar för närvarande för att uppfylla drömmarna.

    Vilka idioter jobbar på DI. Finns det ingen där som fattar att det inte fungerar? Alla företag som håller på med larvet också. Tror de verkligen att de kommer att överleva?

    Det hela likna religiösa sekter som i slutet tar kollektivt självmord.

Comments are closed.