Energimyndigheten svarar

Energimyndighetens lokaler i Eskilstuna med 370 anställda

På sin hemsida svarar Energimyndighetende påståenden, som Gustav Boëthius gör i sin bok:

Men en sak är viktig att tydliggöra. Den mest allvarliga och även övergripande kritiken är påståendet om att Energimyndigheten inte skulle ha fört vidare viktig information om gasförsörjningens roll för svensk vatten- och livsmedelsproduktion till den politiska ledningen. Det stämmer inte alls. Den säkerhetsklassade informationen har utifrån relevans och lämplighet förts vidare till regeringskansliet, riksdagsutskott och även flera andra berörda myndigheter och ansvariga systemoperatörer, men i sammanhang och via kanaler där Boëthius inte medverkade.

+ – + – + – +

Säkerhetsklassning

Här gäller det säkerheten för landets försörjning med dricksvatten. Den som tagit fram de kritiska data är Gustav Boëthius. Det är alltså han som är källan till kunskapen. Myndighe-tens påstående att than hölls utanför den “invigda” kretsen av hänsyn till sekretessen saknar logik och därmed även trovärdighet. Gustav Boëthius ger ett mer trovärdigt intryck.

Jag ser skapandet av Energimyndigheten som motiverat av MP:s önskan att ha en skattebetald PR-byrå för sin energipolitik. Något som en fungerande grundlag skulle ha stoppat.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Energimyndigheten svarar

  1. Det finns ingen som helst tydlig vilja hos den sittande regeringen (M, KD, L) att på allvar ta tag i överskottet på onödiga statliga myndigheter och banta sossestaten. Lågt hängande frukt är naturligtvis Sida, ett antal ambassader i skitländer, samt alla statliga organ som pytsar ut pengar till folks fritidssysselsättningar, typ religon etc.
    Alla partier i RD måste betecknas som varianter av S och saknar vilja att minska högskattestaten och prioritera statens kärnuppgifter, försvar, rättsapparat, infrastruktur, vård och utbildning.

  2. Kan tyvärr konstatera att det finns flera myndigheter, som i realiteten fungerar som vuxendagis. De går att stänga ner, om staten enkelt vill spara in pengar, men …

  3. Den djupa sossestaten gör sig ständigt påmind! Krossa den skändliga!

Comments are closed.