New York State fasar ut gas

Staten New York beslöt 2/5 att förbjuda naturgas i nya byggnader

Staten är en av de folkrikaste i USA med 20 miljoner invånare. Gas-spisar och gaspannor för uppvärmning förbjuds i nybyggen. Istället skall elspisar och värmepumpar användas.

Vad det betyder för belastningen av elnätet tycks inte ha diskuterats.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

4 thoughts on “New York State fasar ut gas

  1. Dessa manniskor ar helt galna. Har i Texas varms vart hus och varmvatten av naturgas. Om man vill kan man ha gasspis ocksa.
    Det fungerar bra och kostar inte sa mycket. Elnatet daremot har sarbarheter. Det blev varre sedan de installerade vindsnurror. Dessa star stilla nar det ar kallt och elforbrukningen ar som storst. Tanker tillbaka pa Feb. 2021 nar vi hade -17C i flera dagar
    och elen var borta 9 timmar om dagen via rolling blackouts.

  2. OT: MP fasar ut 21- busslinjer i Sthlm för att man inte har råd! Skyller på att man inte får höja biljettpriserna vilket på sitt sätt är sant men handlar förstås långsiktigt hur man investerar pengar. Där kan man nog hitta stora kostnadskrävande missallokeringar och dålig budgetkontroll. Dom får ta elbilen eller jobba hemifrån🙄

    https://www.dn.se/sverige/forslaget-21-busslinjer-i-stockholm-laggs-ner/

  3. Tas upp även här på siten:

    https://klimatsans.com/2023/05/01/usa-okunniga-byrakrater-smyger-ut-orimliga-ukaser/

    I princip ska en “kraftig” satsning på “förnybar” energi göras. Baserat på vad som behövs och kommer att behövas i framtiden kommer, om jag minns rätt, 7 % av behovet att mötas, i genomsnitt. Notera, i genomsnitt, så länge ingen lagring av el görs kommer 0 % av behovet att mötas när det inte blåser / solen inte skiner.

    Någon har haft otur när de tänkt, eller är det inte otur?

Comments are closed.