Claes: Myten “Klimathotet”

Figur 1. Jennifer Granholm, Secretary of Energy, d.v.s. landets “Energiminister”, begär att militärens fordon skall ha eldrift

Hon är född 1959 i Vancouver, Kanada, och har släkt i Robertsfors, bl.a Maud Olofsson. Med 64 år och tre barn är hon en bländande skandinavisk skönhet, som få tycks våga säga emot. I Michigan har hon varit statsåklagare i 4 år och guvernör i 8 år.

+ – + – + – +

Det största bedrägeriet någonsin

 Temperaturen i april 2023 var 0,18 grader över medel för perioden 1991-2020 och 0,02 grader lägre än i mars 2023. Globala temperaturen har nu varit i princip oförändrad i 8 år och 7 månader.   

“Klimatkrisen” är det största bedrägeriet någonsin och västvärlden tror på dess profeter och ersätter dagens fungerande lösningar med “gröna” idéer, som inte fungerar tekniskt och som leder till allmän fattigdom! Att ingen kris märks (utom i plånboken) gör att vanvettet börjar uppenbaras för många.   

Tre skäl till att budskapet om klimatkrisen är falskt:

1. Temperaturen var högre på 1300-talet än idag och temperaturåterhämtningen efter 1850 då lilla istiden slutade, har tillsammans med ökad koldioxidhalt (från ca 0,027 till 0,041%) varit mycket gynnsam för jorden, matförsörjningen och livet.

2. FN-organet IPCC har simulerat en fortsatt höjning baserat på teorin om att nästan enbart koldioxid påverkar temperaturen. De har gissat storleken av denna påverkan, ingen vet men nyare mätningar tyder på en mycket liten påverkan. Ändringar av klimatet under alla kända perioder beror bevisligen nästan helt på naturliga orsaker och därför kan ingen säga vad “klimatmålet” bör vara. De senaste 8 åren har ändringen varit något under noll.

3. IPCC:s vetenskapliga rapportdel säger inget om någon “klimatkris” men Greta, Rockfnykis, vissa miljardärer, FN-chefen och andra alarmister påstår, utan fakta, att den finns och den blir allt värre. Inget av alla larm som alarmisterna kommit med sedan 1970 har besannats.

Ändå ifrågasätter media och politiker i väst inte “klimathotet” eller dess orsak utan vill genomföra en “grön” omställning, där alla är oeniga om lösningarna, där nästan ingen lösning fungerar och alla kostar enorma summor, som driver upp priserna på energi och livsmedel, ökar koldioxiden, försämrar miljön och ger obetydlig påverkan på temperaturen, även enligt IPCC:s modeller.

Alarmisterna vill dessutom införa en FN-styrd planekonomi  för att snabbare ställa om världsekonomin till ett ved-, vind- och svältsamhälle likt gamla Sovjetunionen, där politiker bestämde allt, och miljövård och livskvalitet helt saknades. Samtidigt byggs i Asien massor av kolkraftverk som ökar koldioxidutsläppen men ger ökad levnadsstandard genom ökad energitillgång samtidigt som man tar över allt mer av den globala industri-produktionen.

Månadens nyheter

Månadens nyhet 1:

Den galna plastpåseskatten föreslås tas bort. Samtidigt utkämpar miljöaktivisterna ett slag om reduktionsplikten (som också borde tas bort), nyttig eller skadlig?

Månadens nyhet 2:

Lördagen 22 april var det Earth Day, grundad 1970. Sedan dess har INGET av alla larm om framtida katastrofer som olika alarmister kommit, med besannats. Se även länk och länk.

Månadens nyhet 3:

Polen stoppar förnyelsebar el till nätet. Nätet tål inte mer. Detta kommer att bli allt vanligare och kommer att drabba även Sverige ju mer sol- och vind-el som installeras.

Månadens galna nyhet 1:

Att storfinansen gillar den gröna och odemokratiska omställningen bevisas av chefen för JP Morgan som vill kunna tvångsinlösa (kommentar här) egendom i USA för att snabbare införa sol och vind, ointressant att dessa inte fungerar och kostar massor av pengar som gör alla fattigare. 

Månadens galna nyhet 2:

Inte nog med att man stoppar trafik och stämmer staten för uteblivna klimatåtgärder, nu skall “forskare” också demonstrera i riksdagen. “Man måste agera när allt går åt fel håll”, anser en sk forskare, som inget vet om klimatvetenskapen, men vars forskningsstöd är beroende av att klimathotet ger nya slantar. Kommentar.

Månadens galna nyhet 3:

Daily Telegraph påstår att Sverige tillkännagivit planer på att elektrifiera en motorväg inom 2 år. Verkar omöjligt och omöjligt dyrt.

Månadens fake news 1:

Nygamla amsagor från SvT: “Fossila bränslen subventioneras globalt med 12 000 miljarder”. “Fossila subventioner” består mest av att staten i fattiga länder inte beskattar drivmedel medan subventioner till “fossilfritt” (mycket större summor) betalas av skattemedel för dyra och dåligt genomtänkta lösningar. Kommentar

Månadens fake news 2:

Ovanligt lögnaktig uppgift: “110 000 döda/år i södra Asien pga ökad temperatur”, enligt WHO och The Economist (med flera media). Det är bara det att rapporten de hänvisar till också säger att 8 ggr så många dog av kyla och det antalet ökar eftersom temperaturen i området sjunkit. Detta kan bara rubriceras som grov lögn på flera plan. Svensk kommentar.

Månadens fake news 3:

“Nya rekord” har EUs väderövervakning Copernicus luskat fram. Bl a ett nytt rekord för England (som noterades på en ny station under flera tiondels sekunder). Fö bara spekulationer om nya rekord “eftersom koldioxiden ökar” och så säger man att antalet soltimmar slog rekord, just en sådan faktor som påverkar klimatet utan att ha ett dugg med koldioxid att göra. Man säger inget om att vädret runt Europa samtidigt var ovanligt kallt. FN/WMO har hakat på med fler falska fakta och samma tunna soppa på en avgnagd spik (dvs inga nya fakta, bara epitet) och försöker skrämmas med att körsbärsblomningen i Japan den 26 mars 2021 var rekordtidig (men bara en dag tidigare än flera gånger under 1400-talet då det inte fanns någon urban uppvärmning). Man drämmer till med “Miljoner hårt drabbade av klimatförändringarna” (hur förklaras ej) och kommer även dragandes med det grovt vilseledande påståendet om hur många i Europa som dog av värmen (medan ca 8 ggr så många dör av kyla varje år).

Månadens fake news 4:

Nästa direkt lögnaktiga utsaga kommer från SMHI som påstår att “världshaven aldrig varit varmare än nu med 21.1 grader”. Länken till SMHI fungerar inte men: 1. Det som grafen visar är ytvattentemperaturen och då ytvattnet i den tropiska och subtropiska delen av jorden. 2. Sådana mätningar har bara gjorts i ett fåtal år. Vid en närmare granskning är det nog så att SMHI inte förstår sina egna grafer och då skriver man galna texter.

Definition av skillnaden mellan “galen nyhet” och “fake news”? Min provisoriska definition är: “Fake news” är en nyhet där en uppgift inte stämmer med verkligheten (enligt t ex mätningar) eller ett uttalande inte stämmer med vad som faktiskt sagts, medan en “galen nyhet” är när någon påstår något galet eller agerar ologiskt utifrån en korrekt beskriven situation.

Månadens utflippade klimataktivister

(med definitionen “Kommer med ovanligt korkade, faktabefriade eller ologiska uttalanden):

– US Energy Secretary Jennifer Granholm said she supports requiring the military to have an all-electric vehicle fleet by 2030. Man frågar sig om amerikanska militären vid en invasion då vet om fienden har laddstolpar tillräckligt tätt.  

Figur 2. All-electric stridsvagn med solpaneler, oberoende av laddstolpar, WUWT

Fienden förlamas av gapskratt och blir oförmögen att göra motstånd, så att terrängen kan besättas utan förluster.

+ – + – + – +

Tidigare i listan:  Biden: “If we don’t keep the temperature from going above 1.5C, then … [a] whole generation is damned”, (länk); Al Gore pratar i Davos om “boiling oceans”; Jane Fonda pratar i TV om att “rasism är orsaken till klimatkrisen”; Greta som “ser koldioxid”; Rockström med sina “tipping points”; FN-chefen säger att “Världen står i brand”; Kamala Harris (vicepresident i USA) och Alexandria Ocasio-Cortez (kongressledamot) som vill ha klimatkompensation till “alla i USA av kvinna född”. Är det den nya könsdebatten med möjlighet välja ett av upp till nio kön som kräver detta förtydligande? 

Månadens citat 1:

“Scientific consensus on climate change”: “Ideas and opinions that confer status on the rich at very little cost, while taking a toll on the lower class.” (Rob Henderson).

Månadens citat 2:

Farshid Jalalvand fantiserar i DN om en framtid där människor odlas fram utan hjärnor. Utan att han noterar att detta redan sker idag. I Miljöpartiet. (Med tack till “Foliehatt”, Klimatupplysningen).

Allmänna kommentarer till Månadens Nyheter:

Någon har tyckt att jag i min nyhetskavalkad aldrig har med rapporter som stöder teorin att koldioxidhalten påverkar klimatet. Det finns mängder av rapporter som mer eller mindre korrekt visar att det finns en teoretisk påverkan från koldioxiden men det finns nästan inga rapporter eller mätningar, som säger att de klimathotstroendes uppfattning om storleken av påverkan stämmer. IPCC t. ex. hänvisar fortfarande enbart till en amerikansk rapport från 1970-talet med en gissning på 1,5-4,5 graders ökning för en dubbling av koldioxidhalten, medan nyare klimatforskning, historiska fakta och globala satellitmätningar entydigt säger att påverkan är mycket mindre än så och kanske inte ens är mätbar. F.ö. handlar nästan ingen rapport i massmedia numera om temperaturen utan bara om enstaka (varmare. aldrig kallare) väder eller händelser på enstaka platser på jorden. Dessa skylls alltid på klimatförändringar, men alla slutsatser är alltid kringgärdade av “kan”, “kanske”, “indikerar”, o.s.v.

Claes Lindskog

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

12 thoughts on “Claes: Myten “Klimathotet”

  1. Det här verklighetsfrämmande klimatflummet hålls vid liv av fulmedia och deras ägare som ökar sina förmögenheter. Det mest fantastiska är att dessa oligarker lyckats lura i militanta vänsterflummare och klimatfascister att springa deras ärenden medan de själva skrattar hela vägen till bankerna de äger!

  2. #GK

    Men borde inte solpanelerna vara täckta av pansar? Kan tänka mig att det annars inte krävs mycket beskjutning för att förorsaka en hel del solcellsförödelse.

  3. Stridsvagnen med solpaneler vore något! Helt oberoende av laddstolpar, såväl egna som fientliga. Borde vara mycket intressant för Canadas armé 😊

  4. En mindre grupp inom EU-parlamentet försöker väcka uppmärksamhet medan tid är mot de reella planer WEF/FN/EU m.fl har för avsikt att börja realisera när man i april 2024 tänkt klubba igenom lagar i EU som ger FN kraftigt ökande makt-befogenheter.

    Klimat-åtgärder riktade mot individer (genom kommande sanktionsmöjligheter) kommer därefter att börja initieras av FN.

    https://www.armstrongeconomics.com/world-news/wef/15-minute-cities-will-enslave-the-people/

    Många som bor i storstäderna kommer att tycka att “ökad lokal service (15-min)” och begränsad motortrafik till förmån för cykel är positivt för deras livsmiljö. Men vilka är det som bestämt att vi ska ha sådana livsmiljöer? Varifrån kommer planerna förutom via exemplet från WEF?

    ps! Ett exempel på samhälls-service är att tidigare mer centraliserad sådan (besparingssyften) i Sverige nu börjar rullas ut som s.k samhällskontor där man kan möta några få tjänstemän som låtsas företräda “alla våra myndigheter” på plats fysiskt. Vad de gör motsvarar bara vad man länge gjort i invandrartäta områden pga språkproblem nämligen ha ett ställe där folk får hjälp att kommunicera med några myndigheter via stationära datorer eller i övrigt sådant som redan står i officiella broschyrer etc. Någon riktig hjälp i Ditt direkta ärende handlar det nog inte alls om. Ivf sker det inte idag.

    Tänk om du i framtiden får Ditt bankkonto avstängt eller begränsat på något sätt. Då kan Du besöka detta serviceställe för att möjligen i bästa fall få svar på hur du åter ska få ta del av behövd konsumtion etc.

    Vår värld kommer att drastigt förändras kommande 10 år. Ska vi få vara med och bestämma?

  5. Ska man föra krig mot något land i framtiden, så måste man först veta att det finns nog med laddstolpar i det landet…
    Är inte hela denna diskussion utomordentligt fånig?

  6. Månadens galna nyhet 3.1:
    Fd energiminister Farmanbar lovade före valet 2022 att vi kunde få billig elkraft från havsbaserad vindkraft inom två år.
    Lova är enkelt, att realisera är en helt annan sak.

  7. Det är alltid tragikomiskt och lärorikt, att läsa dina månadsrapporter,
    tack Claes Lindskog

  8. Minority Report känner väl de flesta till! Det handlar om att utan egentlig rättslig grund vidta åtgärder mot personer som “man tror i framtiden kan göra saker som inte ligger i samhällets intresse, dvs inkl rena brott”. Allt utifrån hur folk tänker t.ex explicit utan att orden eller meningarna är förbjudna eller så att säga vara uppviglande osv.

    Rättsvårdande myndigheter har fått allt större befogenheter där individens rättigheter inskränks mer och mer. För att direkt övervaka en persons aktiviteter har krävts att det finns klara misstankar varmed en åklagare kan ge godkännande i varje fall. Med den digitala utvecklingen och AI vill man nu direkt och i realtid sammanställa vad vi alla säger på digitala/sociala men även på privata media (chat t.ex). Allt för att via AI identifiera enligt “godtyckliga” mönster och flagga personer som “misstänkta” för “framtida brott” (eller varför inte bara som politiska motståndare?).

    Högt betalda politiker och byråkrater ser förstås möjligheter att bättre hantera den ökande brottslighet som globaliseringen och massinvandring orsakat samhällen men även de negativa konsekvenserna av att de samhälleliga resurserna (budgetsatsningarna) för att minska ojämlikheterna bland samhällsgrupperna också kraftigt minskat. I USA som ofta föregår utvecklingen i Europa minskar t.ex de polisiära medlena kraftigt (jmf Nattväktarstaten) i flera storstäder där konsekvenserna inneburit att brottsliga mobbar är på väg att ta över.

    Så hur påverkar detta klimatagendan?
    Jag menar att denna agenda (Agenda 2030) är central för den kommande toppstyrningen av samhället. Ni som läst Målen förstår då att förutsättningarna att nå målen kommer att vara mycket låga sett till nuvarande ekonomisk utveckling (skuldsättning t.ex) och pågående militär och geopolitisk spänning. Så för att ändå bedriva en “trovärdig” politik för att nå målen är det min tro att ledarna kommer att välja en väg där inskränkningarna i våra liv fortsätter att öka. The Great Reset innebär inte bara att vi inte kommer att ha råd att äga någonting (utan dyrt hyra) utan att vi för “the greater good” ska övertalas att ge ifrån oss mer och mer rättigheter. Rädslan hos folk gör människor mer fogliga. Detta utnyttjas givetvis.

    Ex; https://ledarsidorna.se/eu-pressar-pa-for-inforande-av-chat-control-trots-lag-insikt-i-valjarkaren/

  9. Den allmänna Samhälls-diskursen har politiskt sett nu mycket länge handlat om medveten polarisering där ett etablissemang (mer välavlönat och ojämlikt än någonsin) avsiktligt söker hitta avvikare och projicera dessa grupper som ett samhällshot (värdegrunden) istället för att mötas i offentlig debatt.

    Jag vill påstå att allt detta till stor del styrts från en politisk elit/byråkrati ovanför nationella parlament och från grupper finansierade av extremt rika personer/organisationer vilka även äger de stora mediehusen. Begreppet “värdegrund” är t.ex importerat till oss från politiska tankesmedjor via flera andra politiska filter och påverkans-grupperingar för att direkt förhindra sakdebatt i känsliga frågor (i samma anda skapades “aktieägar-värdet” som helt saknar historisk vetenskaplig kontext).

    En långsiktig plan har länge utmejslats och systematiskt sjösatts i små steg för att minska det demokratiska motståndet. FN som från början varit en korporativ idé från de rikaste är som vi nu länge förstått den besluts-organisation (teknokrati/experter) dit fler och nationella politiker ges möjligheter till nya karriärsteg för att ge direkt stöd (lojaliteter) till en ny era där privat kapital via s.k publika-privata partnerskap (ppp) ska styra samhällsutvecklingen med bl.a skattebetalarnas pengar.

    Vi vet/förstår att “grön utveckling” och “hållbarhet” är tilltalande för människor i allmänhet. T.ex för personalen på SR/SVT. Ingen av dem vill dock titta närmare på livscykel-utsläppen av koldioxid och andra riktiga “polluters” från deras s.k “gröna alternativ”.

    Nästa steg i FN (WHO) blir att koppla ihop klimathotet med människors hälsa och där i planekonomisk anda successivt styra människors beteenden. Målet är också att skapa mega-cities (15-min staden t.ex) där multiföretagen kan samla världens konsumenter med deras kommande monopol-utbud. All konsumtion är detaljkontrollerad via våra smart-phones och förstås styrd via t.ex koldioxid-konsumtionen varifrån bestraffningar blir möjliga via samarbetet med bankerna och den (nya) digitala valutan (kontanter “förbjudna”). Vi kopierar Kina’s modell där människor sedan ganska länge redan stängs av från olika samhälls-tjänster via telefonen. Vi måste förstå att det handlar om en långsam förflyttning och inskränkning av våra friheter. Allt i lockstep där lagar ändras i skymundan. EU (liksom G7) har redan med FN bestämt att t.ex vaccinpass ska införas och nationella beslut planeras om ett år.

    Vi måste redan nu inför våra politiska företrädare visa att denna korporativisering är fascism där globalföretagens marknader socialiseras mht risker medan folket snarast blir slavar. Den totalitära teknokratin styr. Det är upp till Dig att göra motstånd!

Comments are closed.