Myndigheten för att hjälpa regeringen att bli omvald

En bok av Gustav Boëthius om sin tid på Energimyndigheten

Jag har sett tecken på att Energimyndigheten skapats av den röd-gröna regeringen främst i syfte att propagera för dess energipolitik, alltså en verksamhet som inte skall betalas med skattepengar. Helt uppenbart blev detta för mig då den beviljade miljonbelopp till Martin Hultman vid Chalmers för “forskning” om “klimatförnekare”, en version av “åsiktsregist-rering” som uttryckligen är förbjuden i grundlagen. Men Sveriges rättsväsende bryr sig inte om grundlagsbrott, när regeringen begår dem. Åtminstone när det är en vänster-regering.

Några klipp ur en ledare i SvD:

2023-04-26, SvD, SVENSKA DAGBLADET, Ledare av Peter Wennblad:

Så dolde myndigheten Sveriges gaskris

Sverige befinner sig i en kris vi inte vet om. Och det beror på att en statlig myndighet låtit bli att göra sitt jobb, och att myndighetsledningen dessutom har undanhållit sanningen för regering och riksdag.

Den hade, enligt Gustav, försökt hjälpa regeringen att bli omvald i stället för att berätta sanningen om Sveriges gaskris.

Men Sverige är väl inte beroende av naturgas, invänder kanske någon.

Visst, bara 28 000 hushåll är anslutna till det så kallade Västsvenska gasnätet, det stamnät för naturgas som sträcker sig från Trelleborg i söder till Stenungsund i norr. Och gasförsörj-ningen är minst sagt sårbar. Sverige har ingen egen gasutvinning. All rörgas kommer via en enda ledning på havsbotten mellan Dragör och Malmö. Det västsvenska gasnätet är i praktiken inget nät, utan just bara ett rör. 

Men 98 procent av gasen i det västsvenska nätet används av företag. Metan behövs i en rad industriella processer, från plasttillverkning till mediciner. Metan används till exempel till att framställa fällningskemikalier som är nödvändiga för att rena dricks- och avloppsvatten.

Insikten gav Gustav svindel. Inte minst eftersom konsekvenserna för vattnet aldrig hade nämnts i de krisscenarier Energimyndigheten lämnat till regeringen genom åren.

Gustav och hans kollega försökte på olika sätt få informationen att nå regeringen. Men myndighetsledningen stretade emot. Och när Gustav själv kontaktade en regeringstjänsteman poängterade denne särskilt att departementet inte ville ha skriftlig information, eftersom den då behövde diarieföras.

Gustav blev uppringd av en chef, som var arg och stressad. ”Att förklara tidig varning vore ett regeringsomvälvande beslut. Det kan vi inte göra”, sade han.

+ – + – + – +

Strukturell ohederlighet

Gustav Boëthius bekräftar den strukturella ohederlighet, som röd maktutövning numera vilar på. Jag fick en tydlig förklaring en gång:

Inom politiken är “fakta” inte vad som är sant utan vad väljarna TROR är sant.

Förutseende politiker har så uppfattat sin viktigaste uppgift vara att få väljarna att tro på den bild av verkligheten, som passar deras politik, d.v.s. att ljuga så trovärdigt som möjligt.

Detta formulerade Henry Louis Mencken på 20-talet så här:

Hela syftet med praktisk politik är att hålla folket skrämt (och därmed skrikande efter ledning till säkerhet) genom att hota det med en ändlös rad av troll, alla imaginära.

“Klimatbluffen” passar precis in på den beskrivningen: Hela “etablissemanget” skräms med jordens undergång och alla etablerade politiker begär enorma uppoffringar för att rädda väljarna från katastrofen. En undergång som skall bero på utsläppen av “skadlig” koldioxid, en gas som istället är lika nödvändig för “Livet” och lika välgörande för hela mänskligheten som “MAT”.

Det stora problemet är att förljugenheten är så grov och så djupgående, att vanligt heder-ligt folk, de flesta väljare, inte kan föreställa sig att något sådant är möjligt. Hoppet står till nästa generation. Vid en av våra demonstrationer kom några skolstrejkande gymnasister över till oss och lyssnade. När de sulle gå, utbrast en av dem:

De vuxna ljuger för oss. Och de ljuger hela tiden.

+ – + – + – +

Post Scriptum

Se även en krönika av Svenolof Karlsson på Second Opinion:

”Skandalöst agerande av Energimyndigheten”

“Skandal” är ett alltför milt uttryck. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

13 thoughts on “Myndigheten för att hjälpa regeringen att bli omvald

  1. Tänkte inte på det Tompas11, du har helt rätt och som ordspråket säger “kaka söker maka” så det är inte konstigt att det är så mycket stollar bland våra politiker och deras tjänstemän.

  2. UffeH
    Du skriver: “… nej vi röstar inte på stollarna igen och igen,”
    Jo det är precis det folket gör, röstar på stollarna om och om igen, ty det är inom partiledningen dessa stollar återfinns.

  3. Lyssna själva från en juridisk WHO-representant som doktorerat på WHOs legala och korrupta omstöpning. Här i ett mycket bra möte i EU där motståndarna samlar sig. Vi har ca 1 år på oss innan nya hälsolagar privatiseras. Hela videon är viktig men lyssna fr 1:14 om juridiken.

    Notera att WHO är den totalkorrupta organisation som kommer att använda “klimatet” som en hälsofråga. Ni som ännu inte fattat vad C-19 var för något, vänligen tänk lite längre då!

    https://tube.childrenshealthdefense.eu/w/4cdmQt7EaB4oNPACsE3G6e?start=32s

    ps! Jag är inte socialist utan är marknadsliberal med socialt ansvar men utan det mesta av nyliberal excess.

  4. Ett strålande exempel på friserad verklighet är Fredrik R.’s grötmyndiga uttalande att landet “tjänar” på invandring, och att Syriernas massinvandring ( perm. uppehållstillstånd direkt, oavsett behov) utgjorde ett “kompetensregn”, vi blev översvämmade av läkare, professorer, mm. Verkligheten? En stor andel analfabeter, några “raketforskare” och “kebabtekniker”, de allra flesta fast i bidragsberoende multibarnfamiljer, som översvämmar välfärdssystemen, främst “försörjningsstöd” (=socialbidrag) och sjukvården ( inte som anställda utan som klienter….).

    Jag utmanar vem som helst att falsiera dessa fakta, jag har inte ens tagit upp den enorma överrepresentationen för de grövsta brotten i samhället……

  5. Göran du skriver “men trots det så går de vuxna och röstar på stollarna om och om igen” nej vi röstar inte på stollarna igen och igen, i Sverige röstar vi på partier som har bestämt vilka som ska få sitta vid “köttgrytorna”.
    Har själv erfarenhet om hur det går till i ett stort parti där sällan medlemmarnas åsikter om vem som ska vara valbar blir verklighet då det i slutänden är partiledning och styrelse som har det sista ordet gällande nomineringarna till beslutande organ.
    Så även om både väljare och partimedlemmar inte vill att en person ska få möjlighet till återval så har det liten betydelse om partitoppen “gillar” personen i fråga, kanske just för att denne inte sätter sig på tvären eller har en avvikande åsikt som går tvärs emot ledningen.
    Svensk demokrati är att vi får välja mellan 8 partier men inte vilka som ska representera partiet i beslutande organ, detta innebär att så länge man tycker som ledningen så får man sitta kvar även om väljarna ser att det är en stolle utan egna åsikter, viket är en fördel om man vill göra karriär inom politiken.

  6. PW

    Fel!

    Flertalet bara håller inne med sanningen om den inte gynnar dem. Detta om ledande politiker i ledningen. Övriga håller också käften för att inte “råka illa ut”.

    Svårare än så är det inte PW när karriär-politiken gjort mänskligt avkall på integritet och uppdrags-förståelse. Partiet och åter partiet. Varför riskerar partimedlemmar att uteslutas bara för att de divergerar i sakfrågor? När övergår interna oenigheter till ömsidig rädsla där de med makten omdefinierar sakfrågor till värderingsfrågor (värdegrund!) för att göra sig av med obekväma sannnngssägare?
    Det kallas korruption i vid bemärkelse eftersom de missbrukar folkets uppdrag.

    Ännu har inte företagen och aktieägarna helt tagit över parlamenten men de är på god väg via FN och EU. Om vi inte sätter stopp!

  7. Petter W
    Vänstermedia ljuger och vänsterpolitiker hejar på. Två exempel.
    SVT ljuger:
    FN:s klimatpanel: människan orsaken till klimatkrisen
    UPPDATERAD 20 MARS 2023PUBLICERAD 20 MARS 2023
    Det är människans livsstil och energiförbrukning som ligger bakom klimatkrisen.
    Det slår FN:s klimatpanel IPCC fast i en tung klimatrapport som presenterades på måndagen.
    DN ljuger:
    25 apr. 2023 · Jorden blir allt hetare. Hav stiger, isar smälter. Hur långt har världen kommit i att bromsa klimatkrisen?

  8. Inlägget har två teser:
    1. Vänsterpolitiker ljuger
    2. Alla politiker ljuger
    Ingenting i texten ger exempel på vare sig det ena eller det andra.

  9. Jättebra att detta uppmärksammas! Tyvärr är inte den nya regeringen så mycket bättre. De kör med klimatbluffen och mobbar Elsa. Hon är den enda i Riksdagen som öppet protesterar när hon redovisar korrekta, vetenskapsbaserade fakta! I övrigt är okunnigheten avgrundsdjup.
    Det här bör spridas av fler. Jag lägger upp på Facebook och hoppas att inte bli censurerad.

  10. Politiker skapar problem och lovar sedan att lösa dem. Detta är inget nytt och mer eller mindre varje vuxen person borde förstå det, men trots det så går de vuxna och röstar på stollarna om och om igen.

    Kan man säga att politiken är ett uttryck för befolkningens dumhet?

  11. “Hi. we are the government and we are here to help you”

    Politiker vill aldrig förhindra en kris utan bli vald för att rädda dig ur krisen!
    En kris är som en EU-ledare från Italien uttryckte det “ett tillfälle för reformer” (dvs genomföra sådant som folket är emot). En kris är alltså ett gyllene tillfälle.

Comments are closed.