NetZero ger världsvid svält

Kvävegödning har bidragit till högre avkastning per hektar

Professorerna William Happer of Princeton och Richard Lindzen of MIT visar hur kvävegödning gjort en mångfaldig ökning av skördarna möjlig:

Vänster Y-axel: Skördeutfall relativt 1866. Höger axel: produktion av kvävegödning Tg, Teragram = 10^12 gram = Miljon ton.

  • corn: majs
  • wheat: vete
  • barley: korn
  • hay: hö
  • oats: havre
  • rye: råg

Världsförbättrarna emot kväveoxid, N2O

De som ser sitt “kall” vara att rädda världen söker ständigt allt högre grad av perfektion i tävlan om att vara mest “god” mot moder Jord. De satsar på tron att vissa gaser leder till varmare klimat, växthusgaser. Störst verkan skall vattenånga ha, men dess halt i atmo-sfären kan “människan” inte påverka, varför de inte bryr sig om den. Men “människan” kan påverka utsläppen av de sällsynta gaserna koldioxid, metan och kväveoxid N2O. Den sistnämnda kommer från användningen av kvävegödning.

I strävan efter perfektion gäller NetZero, d.v.s. netto noll utsläpp orsakade av “människan”. Mot det målet strävar nu klimatpolitiken i flera länder. Då inför man tvingande minskning av kvävegödning.

Sri Lanka förbjöd import av kvävegödning 2019. Skördarna av ris och te minskade. Bönderna blev fattiga. Ekonomin kollapsade. Presidenten drevs på flykt.

Nederländernas premiärminister Mark Rutte drev igenom minskningar av kväve-gödning och djurbesättningar. Inseende att det skulle driva bönderna i konkurs, erbjöd sig staten att lösa in deras gårdar mot löfte om att bönderna inte skulle starta jordbruk någon annanstans. Det har utlöst våldsamma protester.

Kanada har bundit sig för att minska användningen av kvävegödning med 30% till 2030.

Storbritanniens stora partier är överens om en politik som enligt en expertgrupp minskar tillgången på energi med 75 % till 2050. Då blir det slut med flyg, skeppsfart och kött på bordet. Tegel, betong och glass kommer att vara försvunna.

En utförligare artikel finner du på WUWT.

+ -+ – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

16 thoughts on “NetZero ger världsvid svält

  1. Christian H

    Apropå Stasi så får man “beundra” Jackelen för att ta en svensk kandidat-examen medan hon lär sig svenska språket samtidigt som hon skaffar sig ett förhållande med en annan tysk som “också måste lära sig ett nytt språk”!

  2. Christian H

    Kopplingen Radler och Jackelen mindes jag inte (dock minns jag “affären” Siewert Öholm vagt nu). Som västtyska med fleråriga teologiska studier från erkända Tubingen så väljer hon att ta kandidatexamen i Uppsala som 24-åring för att året efter bli präst i Svenska Kyrkan. Har svårt att sätta mig in i nämnda karriär-val men gifte sig gjorde hon också med en tysk(10 år äldre) hon träffat under studierna i Sverige! Kanske är det lättare för en protestant att göra teologisk karriär i Sverige än i Västtyskland (bland hälften katoliker)?

    Märkligt att Wikipedia inte med ett ord nämner att hon (visserligen långt efter juridiska besluten om gravfrid) uttalade sig för att offren från Estonia skulle bli kvar på fartyget/botten (inte minst pga att utredningen (“fortsätter”) kring förlisningen fortfarande oklar enligt många). Eller i vart fall nämner hennes delaktighet att övertyga efterlevande och opinionen att gravfriden ska bevaras. Sjöbegravning har inte med saken att göra vilket vem som helst fattar/fattat. Visserligen påstås ursprunget till hennes uttalanden på att efterlevande ställt krav genom henne men hennes sätt att formulera sig antyder att regeringen haft samtal med henne!? Hon måste ju förstått att anhöriga vill ha en grav att gå till. Det är fundamentalt i sörjandet osv. Offren tillhörde inte fiskare eller yrkesmässiga sjöfarare utan var offer för inkompetens i flera led. Oklarheterna kring förlisningen samt misstankarna om smuggling etc får anhöriga att ständigt påminnas i sina lidanden.

  3. De klimathotsreligiösa vill ha åtgärder som inte kommer att förhindra några klimatförändringar, men däremot leda till utbredd misär och hungersnöd. De klimathotsreligiösa låtsas inte begripa konsekvenserna av klimatåtgärderna som de föreslår. Men då spelar de väl dumma?
    Fast varför vill de alls ha åtgärderna? Fattar de inte att de själva kommer att drabbas?
    Vad säger de klimathotsreligiösa som håller till på den här sajten?

  4. #Thorleif

    Agenda 2030, alla COP-möten, netZero-politiken, den katastrofala jordbrukspolitiken i Sri Lanka och dito försök i Nederländerna är alla starka indikationer på vilka krafter som styr världen och vilka mål de har. De vill bl.a. minska antalet människor radikalt och ett effektivt sätt att åstadkomma detta är att framkalla massvält genom att förbjuda kvävegödsling och fåfängt bekämpa koldioxidutsläpp. Även gödsel från vanliga kor anser de vara av ondo, då den främjar livsmedelsproduktionen och att kossorna producerar växthusgasen metan. Vi har fått en politisk överklass av hypermiljardärer, som ser det som sin självklara rätt att styra allt inklusive EU, FN, politiker i alla länder, massmedier, vetenskap, religionsutövning m.m.

    Europaparlamentet och västvärldens regeringar har till största delen redan fallit till föga för den härskande eliten och underkastar sig servilt alla propåer från dem. Dessa politiker har förrått sina väljare, sanningen, vetenskapen och förhoppningarna om ett bättre liv. Alla dessa illgärningar har de gjort av privategoistiska skäl, väl medvetna om att härskarklassen rikligt belönar den som tjänar deras syften. Klimatalarmismen är kanske deras främsta vapen för att sprida rädsla och uppgivenhet och göra befolkningarna så skräckslagna att de går med på vad som helst. Härskarklassen infiltrerar och försöker ta kommandot över alla inflytelserika maktcentra och det har pågått i åtskilliga decennier. Det sker genom principen “det som sker stort, sker tyst” och därför hålls populasen ovetande om de verkliga skeendena. Ett ofta förbisett maktcentra är det religiösa där skandaler regelmässigt tystas ner. Vi har haft STASI-agenter inom svenska kyrkan, och en före detta agent har medgett detta. Se: https://hedniskatankar.com/2019/10/30/affaren-radler-antje-jackelen-och-stasi-kommer-fram-i-ljuset-igen/ .Läs länken, då den innehåller många intressanta uppgifter om hur man försöker tysta ner detta!

    Vi hade över 70 agenter som jobbade för STASI i Sverige. När detta uppdagades beslöt dåvarande regering att hemligstämpla uppgifterna i 70 år. Det ansågs tydligen viktigare att skydda förrädarna än att upplysa medborgarna om fakta. Så är det än idag inom klimatområdet.

  5. Thomas P
    Inte bara CO2 eller N2 utan också H2O och sol.
    Tillsammans kan det ge grönska, allt mer grönska, som ger globen nytt albedo.
    Mörkare glob ger större uppvärmning.
    Här kan statusen på grönskan studeras, vid sidan av en massa andra index för torka.
    https://gdis-noaa.hub.arcgis.com/pages/drought-monitoring

    Ser rätt välmående ut eller?

  6. Thomas P vissa klarar av att ha fler än en sak i huvudet samtidigt, i de flesta fall behöver växten både kväve och koldioxid och den värsta växthusgasen av dem alla H2O för att växa bra, tar man bort eller minskar den ena så får man sämre tillväxt men det vet du, förstår inte varför man försöker göra sig dummare än vad man är med kommentarer som den du skrev här.

    Så Thomas vilka nivåer har vi på NOx och CO2 i atmosfären som enligt dig och IPCC ger katastrofal värme, kunde du inte också du som tror på “katastrofal uppvärmning” nämna en plats på jorden med en temperatur som inget liv klarar av att leva i, och hur hög eller låg är denna temperatur.

  7. #PW : Frågan är ju i vilken utsträckning civilisatoriska utsläpp ger temperaturökning utöver den naturliga ökningen. Den frågan är illa belyst, men central. Beträffande N : Det finns positiva saker och negativa med det mesta. Man får söka sig till det som ger störst netto. Och, vilken temperatur är ideal? Har det någon gång i historien varit konstant medeltemperatur under längre tid.

  8. @Petter Wulff

    Jaag har flera gånger för dig förklarat att personliga funderingar utan faktaunderlag inte platsar här.

    Inlägg liknande ovanstående raderar jag rutinmässigt.

  9. På goda vetenskapliga grunder uppfattar många att vissa gaser leder till varmare klimat.
    Andra satsar på tron att de inte gör det.
    Kvävegödslingens stora fördelar hindrar inte att det också finns nackdelar, även om några tycks satsa på tron på det enbart goda i det fallet.

  10. Det som är ett hot mot större företag är mindre företag som är snabba i sina rörelse medan stora företag är tröga företag som är långsamma i sina rörelser.

    Större företag motverkar hotet från mindre företag genom att lura politiker att införa lagar som gynnar större företag och missgynnar mindre företag.

    Vad ska de rika tjäna pengar på i framtiden? Svaret är att de kommer tjäna tillräckligt med pengar eftersom de inte har några konkurrenter. Alla tvingas köpa deras köttbullar för att de är de enda som säljer köttbullar.

    Säg att vi har 500 miljoner människor på jorden och du kan få en krona av var och en varje dag. Du blir nog ganska rik på det. Tillräckligt för att ha ett par privatjet, några lyxiga båtar och lite häftiga bilar, samt lagom stora hus på flera platser på jorden.

  11. Karl Erik R

    Det råder naturligtvis ingen uttrycklig officiell agenda inom WEF att medvetet reducera “antalet konsumenter” på jorden. WEF är samordnare av PPPs med FN och bland medlemsföretagen (5000) finns självfallet olika intresseområden. Eugenikerna finns där liksom transhumanisterna (Rom-klubben). Det viktiga är att undanröja de suveräna nationalstaterna och folkens “vetorätt” vilket skapar regler som passar de globala oligopolisterna. En dominant position såväl horisontellt och vertikalt räcker långt på en världsmarknad även vid en halverad befolkning eftersom en stor del av dem aldrig kommer att kunna bli deras kunder ändå sett till inkomster och hotande konflikt öst/väst. Omflyttningen av fattiga flyktingar som sedan en tid pågår (via krig, propaganda (Soros) och väljarrekryteringar t.ex) till de relativt rikare länderna kommer att krascha välfärden i väst (gynnar globalföretagen) varvid större grupper blir “karantänsatta” under en mycket låg “samhällslön” för att mer eller mindre politiskt glömmas bort. Också dessa grupper likt delar av afrikas befolkning kommer att utsättas för kommande medicinska “experiment” (för att behålla medborgarlönen) t.ex inom transhumanismen. Dessa planer är mycket långsiktiga.

    Människor som har ofattbara förmögenheter har inte sällan megalomaniska idéer. Bakom den långvariga skuldbubblan finns de pengar som “trickled down” under ca 30 år till deras underhuggare inom mängder av nyskapade NGOs, stiftelser liksom transnationella organisationer som det numera i huvudsak privatfinansierade och korrupta FN (m under-organisationer).

    Vi ser idag socialister som Löfven i FN arbeta för pågående fascistiska maktövertagande i t.ex klimatets namn. Man ser det man vill se helt enkelt. Löfven som samtidigt arbetar för den nya alternativa socialistinternationalen (Progressive Alliance ) samt Europeiska Socialdemokraterna kommer med flera andra potentater att spela viktiga roller i omdaningen av den nya maktordningen (NWO) som leder mot allt större konfrontation med öst om man inte börjar sätta ner foten mot USAs nykonservativa ledning. Europa lever oerhört farligt idag då EUs ledning börjar inse vad en konflikt på USAs sida kan komma att innebära för handeln med Kina och Europas ekonomi.

    https://www.nakedcapitalism.com/2023/05/the-eu-looks-doomed-to-repeat-its-russia-de-risking-strategy-with-china.html

  12. Förstår inte WEFs tanke. De flesta höjdarna där, har blivit enormt rika pga att många människor har haft råd att köpa de produkter som deras företag tillverkar. En halverad befolkning som dessutom har sämre ekonomiska möjligheter kommer att leda till att företagens produkter inte säljs längre. Men WEF kanske tänker att man tar död på de mindre företag som konkurrerar och att man blir ensam på marknaden, och därmed kan ytterligare höja lönsamheten i sina monopol företag?

  13. Ett av WEFs hemliga mål är att radikalt minska Jordens befolkning. Medel: Fabricerade pandemier och läkemedel som angriper kroppens eget försvar, Net Zero som radikalt minskar livsmedelsproduktionen, klimathysteri som försvagar självständiga nationers ekonomi och välstånd, invandring av dysfunktionella grupper, etc.
    Politikerna är bara intresserade av och prioriterar främst den egna makten och maktbasen. Svårare att förstå är det inte!

  14. Kvävegödning ska bort och även koblaffor. Vad ska användas till gödning i klimatkrisbluffarnas drömvärld?

Comments are closed.