DN: ”Public service behöver ett kunskapslyft om klimatkrisen”

Pippi Långstrump visar hur man lyfter det som är svårt. . .

DAGENS NYHETER visar den 22/5 förståelse för värdet av “Public Service” och “medias uppdrag att granska, förklara och medvetandegöra” den komplexa “Klimatkrisen”:

+ – + – + – +

INSÄNDARE. I åratal har vi försökt uppmärksamma medier på diskrepansen mellan klimatnödläget och dess rapportering. Public service behöver ett kunskapslyft om klimatkrisen, skriver 15 undertecknare.

+ – + – + – +

Blind tro på IPCC

Undertecknarna redovisar sin blinda tro på de hypotetiska “klimatmodeller” som IPCC larmar om igen och igen, trots att de har visat sig totalt felaktiga.

Sådant larmande får plats i DN:s spalter, men insändare med nykter information om klimatets fakta får aldrig plats.

DN är inte längre en nyhetskanal utan en osminkad propagandakanal.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

22 thoughts on “DN: ”Public service behöver ett kunskapslyft om klimatkrisen”

  1. Nästan alla klimatmodeller är felaktiga. Något som de klimathotsreligiösa naturligtvis förnekar. Bara modellresultaten kan ju ge något stöd åt den religionens dogmer.
    Real Climate är sajt med låg tillförlitlighet. Även den sajtens sammanställning visar att det enda utsläppsscenario som stämmer någorlunda med verkligheten är ett där koldioxidutsläppen slutade att öka år 2000. Vilket utsläppen inte alls gjorde. Den som inte är fast i en klimathotsreligions falska dogmer, inser att det finns bara en vettig förklaring: Klimatmodellerna har för mycket klimatpåverkan av växthusgasutsläpp!
    Kostnaderna för extremväder minskar faktiskt om man räknar kostnaderna som andel av global BNP. Vilket är ett sätt att korrigera för allt fler och allt rikare människor.
    Det finns många bidragande orsaker till att de kostnaderna minskar, och till att dödsfallen i extremväder minskar. En av orsakerna är att det är mindre extremväder i en varmare värld.
    De klimathotsreligiösa vet att det inte kan skrämmas med sanningen om extremväder i en varmare värld. Så de ljuger i stället intensivt och envist om att det har blivit mer extremväder, eller åtminstone kommer att bli mer extremväder, i en varmare värld.

  2. ESG fonder hade det tufft under energikris-året 2022. Nu tuffar de på upppåt igen…..men man undrar vad de innehåller dessa fonder som ska inneha kvalité och hållbarhet. Ser man till de största innehaven hittar jag bara traditionella storbolag som här i Fidelity Europe. Läkemedel, Livsmedelsjätten Nestle (hållbar??), de stora alkoholbolagen osv. Man undrar stilla om förvaltaren gjort omdispositioner efter energiåret(gröna). Ska man hitta gröna aktier får man botanisera bland de mindre innehaven. Kanske är denna storfond mest för de stora förvaltarna som kräver “lägre risk”?😂

    https://www.trustnet.com/factsheets/O/JTXX/fidelity-european-w-acc

  3. Thomas P,
    Det materialet du hänvisar till visar tydligt att de sk. modellerna visar mer och mer fel samt att de alltid överdriver…
    Ingen modell har för lå prediktion, samtliga har för hög…
    Tycker du att det tyder på att man är på rätt spår med sina modeller?
    Eller är det helt enkelt felaktiga och ska förkastas enligt vetenskaplig metod?

  4. Vissa tycks tro att vi människor kan styra jordens medeltemperatur bara genom att vrida på en shunt, som styr bidraget av koldioxid. Blir det lite för varmt så vrider de på shunten åt ena hållet och bidraget av koldioxid minskar och temperaturen sjunker. Blir det för kallt så vrider de återigen på shunten åt andra hållet och bidragen av koldioxid ökar och den globala medeltemperaturen ökar en smula. Hur kan någon vettig människa leva i den villfarelsen? Svaret är väl att ingen vettig människa gör det, dock finns det gott om människor som blivit grundlurade rakt upp på läktaren och tror på vad förenta nationernas klimatpanel IPCC och MSM månglar ut i parti och minut. Vi skriver år 2023, har vi inte kommit längre än hur människorna på 1600-talet lät sig luras under häxprocesserna? Har mänskligheten inget lärt av historien?

  5. Thomas P

    Hmmm.. … Satellit-mätningarna hade tyvärr annan jmf-period(baseline-1988) eller enbart tropik-området (1980-99). Annars är det i tropikerna vi enl UAH idag tycks kunna ana en lite tydligare “avkylning” eller mer fördjupad paus! Avvikelsen mot basvärdet 1980-99 enl satellit NOAA +/- 0 gr C. Avvikelsen ligger t.o.m utanför modellprojektionens (2015) undre intervall (CMIP6).

    De stratosfäriska avvikelserna följer modell-projektionerna nedåt (kallare) ganska väl.

    2015 ingick väl fortfarande modeller baserade på inslag av scenariot RCP8.5?

  6. Thomas P

    Tack för denna sammanställning!

    Noterar att främst flera av de senare (2014!) modellprognoserna har något sämre utfall mot observationerna inkl satellit-data (UAH t.ex). Alltså högre negativ varians. Det tycks som om kommande temperatur-utveckling är vid ett vägskäl. Avstamp upp igen efter paus eller förstärkt tendens till trendändring?

    Jag ska studera dessa lite närmare.

  7. Och vad är det som strider mot dina fakta i det jag sagt?

  8. @Alf Turesson

    Det är helt avslöjande att du fantiserar om mina känslor istället för att anföra några fakta.

    Vi realister lägger inte känslor i förståelsen av fakta. Men som alarmist tycks du inte förstå vad fakta egentligen är.

  9. Sture, jag förstår att du längtar efter att få bli en sanningssägare till våra barn. Kära små barn, jag hoppas att ni och era föräldrar eldar så mycket fossila bränslen som ni bara hinner. Allting kommer att bli så mycket bättre för er i framtiden. Och det är bara att köra på, de fossila bränslena kommer aldrig att ta slut, de nybildas hela tiden i all oändlighet. Med hälsningar Sture.

  10. “Clouds and aerosols continue to contribute the largest uncertainty to
    estimates and interpretations of the Earth’s changing energy budget.”
    IPCC kap 7
    Där har PW en dörröppnare till DN.
    Speciellt när vår uppvärmning kopplas till en 20% ökning av soltimmar.

  11. PW. En gång för alla: Vad svenska media och politiker tror är IPCC:s vetenskap är i stället dess sammanfattning för beslutsfattare. Vad den sammanfattar är den omfattande forskning som IPCC:s första arbetsgrupp (WG 1) sammanställer.

    Denna rapport är mycket tveksam till nämnvärd mänsklig klimatpåverkan. Men panelen (ett 130-tal av dess 193 medlemmar) sätter sig bak lyckta dörrar och formulerar sin korta sammanfattning rad för rad på en stor skärm.

    Med en röst var skärper de tillsammans uttalad osäkerhet om mänsklig påverkan i WG 1 till 95-procentig visshet. Detta basuneras sedan ut som “gällande vetenskap”, och IPCC anpassar i efterhand WG 1-rapporten enligt detta.

    Det är detta bakvända och vilseledande arbetssätt som många och allt fler deltagare i WG 1 kritiserar. Klimatmötena blir i stället politiska huggsexor om finansiering och fördelning av utlovade 100 miljarder USD per år. Men det hör vi inte mycket om!

  12. Klimatsans väljer inte sällan att undvika en debatt om IPCCs data och slutsatser. När man säger att dess datormodeller visat sig ”totalt felaktiga” saknas faktastöd. Varför skulle DN öppna sin dörr för sådant?

  13. Lasse
    Att kostnaderna ökar är väl en följd av att vi bygger vägar och hus på mindre lämpliga platser. Ingen har tänkt på hur vädret varierar helt på egen hand utan människans utsläpp av koldioxid. Se t.ex. Europas torka 1921 var den värsta på mer än hundra år och Översvämningarna var lika vanliga förr enl. Ljungqvist. Två artiklar på Klimatsans.com

  14. The Great Reset och den Löfvén-styrda planen går framförallt ut på att flytta makten från de suveräna enskilda länderna till globala organ i FN-familjen – dock alla samordnade av WEF!

  15. DN driver WEFs/Globalisternas agenda, liksom SWVT/SR! Hur kan de annat när som Löfvéns stöttepelare när han nu belönats med ett lukrativt FN-jobb med uppdraget att ta fram genomförandeplanen för “The Great Reset”! Det senare avslöjar att även FN – liksom EU – är styrt av WEF. Great Reset har ju myntats av Nazistsonen Klaus Schwab – högsta hönset i WEF. Schwabs far tillhörde Nazist-koryféerna som chef för ett av rustningsföretagen i Tredje Riket.

Comments are closed.