Claes prisar Bjerströmskan

Till de stora “klimatkonferenserna” kan 400 privatplan komma

Claes’ månadsrapport för juni:

Månadens nyhet 1:

Hyckleriet hos politiker och miljardärer,, som ena dagen predikar om klimathotet och andra dagen tar privatjet, har uppmärksammats av Greenpeace. Detta har tagit Green-peace många år medan vi klimatskeptiker har pekat på ofoget från början: Till ett “klimat-möte” kan det komma 40 000 deltagare för det mesta med flyg varav 400 privatjet.

Månadens nyhet 2:

Pumpkraftverk kan vara lösningen på lagring av el från sol och vind påstås i ett reportage i SvD från två sjöar i Alperna där man bygger ett sådant kraftverk. Visst, detta är mycket bättre än batterier och har kapacitet som en kärnreaktor men är kostsamt (priset ges inte i artikeln men bygget har hittills tagit 14 år) och fungerar bara där det redan finns två sjöar med stor höjdskillnad, annars blir det ännu dyrare. Först i världen är det inte heller. På spanska ön El Hierro finns sedan ett antal år ett liknande pumpkraftverk där en vulkankrater utgör en gratis behållare men systemet fungerar bara “så där” och kräver el från dieselgeneratorer 50% av tiden för att hålla igång.

Månadens nyhet 3:

Aerosolförändringarna spelar stor roll för temperaturförändringar enligt svensk rapport. Sedan skall vi inte glömma den allmänna molnminskningen som INTE kan förklaras av några koldioxidteorier.

Månadens nyhet 4:

I Storbritannien har man tvingats starta upp ett kolkraftverk för att ersätta bortfallet av energi från solpaneler (upp till 20%), orsakat av sommartemperaturer på 30 grader.

Månadens nyhet 5:

SvT har ett reportage om elektrobränsle, dvs bränsle tillverkat av vatten och koldioxid. Tanken är god, man kan behålla dagens bilpark med sin goda räckvidd och råvaran är billig. Problemet är att redan med dagens elpriser kostar bränslet 200kr per liter att tillverka jfrt med vanlig bensin som kostar några kronor.

Månadens nyhet 6:

Rasistkortet har ofta använts av alarmisterna (och Greta och svenska kyrkan) som helt utan fakta menar att klimatförändringarna drabbar tredje världen hårdast. Nu börjar man se kortets baksida som t ex avslöjar att Tysklands misslyckade grönmålning inneburit att man har köpt upp all tillgänglig kol och naturgas, vilket fått priserna att stiga långt bortom vad t om Sydafrika har haft råd med.

Månadens nyhet 7:

Vindkraften har dabbats av problem: I många länder och nu i Storbritannien har havs-vindkraftverk nu blivit så dyra att många bolag vill hoppa av. Samtidigt har Siemens (liksom Vesta för några år sedan) drabbats av mycket stora problem med ingående komponenter.

Månadens nyhet 8:

En stor solcellspark har totalförstörts av hagel i Nebraska.

Månadens galna  nyhet 1:

EUs okunniga politiker blir allt stolligare. Nu vill man utreda om man kan hejda uppvärmningen genom att släppa ut aerosoler i atmosfären. Farorna med detta är legio. Och som någon föreslår: Bästa sättet att skapa aerosolerna är att bygga ett antal brunkolskraftverk.

Månadens fake news 1:

Skogsbränderna i Kanada. Svensk länk. Länk, länk, länk.

Månadens fake news 2:

SvT slår dagligen (bland en massa sport- och veckotidningsreportage) på trumman för olika värmerekord, ofta bara prognosticerade men säger aldrig ett ljud om de många köldrekorden i världen.

Månadens fake news 3:

Rockfnykisklonen Victor Galaz får orera i SvD om att klimatförändringarna visst är största orsaken till ökade skogsbränder, när i själva verket statistiken säger att antalet och storleken minskat radikalt de senaste hundra åren trots ökad beskogning och att de flesta bränder idag startas av människor och får sin spridning pga dåligt underhåll framtvingat av falsk omtanke om skogen. Se gensvar och aktuell statistik som helt underminerar hans åsikter i Månadens nyhet 2 ovan.

Månadens fake news 4:

SvT har varje dag (bland sportnotiser, pop och andra veckotidningsartiklar) ett antal egenpåhittade klimatnyheter med underlig statistik och ovetenskapliga funderingar. Denna gång: “Varmare i utsatta områden“, som kan tolkas som om SvT hittat en ursäkt för gängkriminalitet. I själva verket är den vanliga UHI-effekten i tätbebyggda städer som alltid förnekats av alarmister och SMHI.

Månadens fake news 5:

Bjerströmskan skall dock alltid vara värst när det gäller direkta lögner: “Senaste årtiondet blev globala temperaturhöjningen 1,14 grader högre än IPCCs prognos”. Hon är också glad över att nomineras till “världens största journalistpris“, som visar sig vara ett pris som en sammanslutning av starkt klimatalarmistisk media, CCN (Covering Climate Now), delar ut. SvT har sedan rättat sin gravt felaktiga rubrik.  

Månadens fake news 6:

Storbritanniens nya värmerekord förra året på 40,3 grader har nu förklarats. Rekordet, som bara varade under ca 1 minut, noterades när 3 stridsflygplan landade intill termometern.

Månadens citat 1:

“Hade den gröna omställningen varit så billig som alarmisterna påstår, hade den varit genomförd för länge sedan av privata bolag och utan statliga program” (förkortad översättning av originalet sagt av Francis Menton, WUWT).

Månadens utflippade klimataktivister

(med definitionen “Kommer med ovanligt korkade, faktabefriade eller ologiska uttalanden):

– Europeiska centralbankschefen Christine Lagarde som sagt att “Climate change is to blame for high inflation”.

Tidigare i listan:

Cara Daggett som sedan länge pekat på “The intersection between climate denial and misogyny through the concept of petro–masculinity, which describes the way that fossil fuel systems uphold patriarchy, white supremacy, and authoritarianism.”

– US Energy Secretary Jennifer Granholm said she supports requiring the military to have an all-electric vehicle fleet by 2030. Man frågar sig om amerikanska militären vid en invasion då kan veta att fienden har tillräckligt många laddstolpar.

– Biden: “If we don’t keep the temperature from going above 1.5C, then … [a] whole generation is damned”, (länk);

Al Gore pratar i Davos om “boiling oceans”;

– Jane Fonda pratar i TV om att “rasism är orsaken till klimatkrisen”;

– Greta som “ser koldioxid”;

– Rockström med sina, av inga andra påvisade, “tipping points”;

– FN-chefen som säger att “Världen står i brand”;

– Kamala Harris (vicepresident i USA) och Alexandria Ocasio-Cortez (kongressledamot) vill ha klimatkompensation till “alla i USA av kvinna född”. Är det den nya könsdebatten med möjlighet välja ett av upp till nio kön som kräver detta förtydligande?

(Om något undrar varför Erika Bjerström inte är med, så är det för att hennes nivå av okunnighet ger upphov till så många falska uttalanden att hon skulle vara ett ständigt förstanamn på denna lista). 

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

20 thoughts on “Claes prisar Bjerströmskan

  1. Många är det som har sin utkomst säkrad av att driva på klimathysterin! Så numera har vi skattebetalare ännu fler skojare att föda förutom politikeradeln, knugen, onödiga byråkrater, “journalister”, kriminella och diverse bidragscharlataner inom olika geschäft! Inte konstigt att västvärldens “ekonomier” håller på att krascha.

  2. Covering Climate Now låter som en “systerorganisation” till Trusted News Initiative (TNI), en annan Cancel-organisation men för C-19. Skulle vara intressant att få ta del av annonsflöden osv. En sak har jag fått fullständigt klart för mig sedan finansavregleringens utveckling (flöde av främst nya pengar) sedan 80-talet och det är orsaks-sambandet med tilltagande linjär korruption. En korruption man ofta har svårt att lagföra. En samtidig moralupplösning eftersom de flesta vill bli “rika”.

  3. Karl-Erik
    SVT agerar fortfarande som om de är med i Covering Climate Now och varje nyhet bäddas in i klimatkrisprogaganda.

  4. SvT var tidigare partner till Covering Climate Now tillsammans med TV4, Expressen och journalistutbildningen FOJO. SvT tycks dock inte vara det längre. Att de var partner 2021 framgår här:

    https://web.archive.org/web/20210417060422/https://coveringclimatenow.org/partners/partner-list/

    Covering Climate Now har ambitionen att varje nyhet ska bäddas in i klimatkrisprogaganda. Man ska göra ”climate a part of every beat in the newsroom – from politics and weather to business and culture”. Här är deras lathund för journalister:

    https://web.archive.org/web/20220828033148/https://coveringclimatenow.org/wp-content/uploads/2021/09/Climate-Connection.pdf

  5. Adepten

    Jo jag vet att du försöker hålla dig så objektiv som möjligt! Men ändå peka på olika forskningsrapporter som gärna strider mot mina åsikter….osv. Ja det är mycket komplicerat och då särskilt för en som jag som saknar goda fysikaliska (grund-)kunskaper osv. Men skepticism handlar i mitt fall lite om att ständig vara i opposition, att ställa frågor och inte följa narrativ som fullkomligt översvämmas av en massa populistiska och ibland “falska väderfenomen” som inget har med klimatet att göra (public service t.ex). Det finns samtidigt som Lennart Bengtsson påpekar gott om tid att ställa om utan att förstöra vårt välstånd vilket tycks vara t.ex WEFs prioritet!

    Ser vi bara t.ex till en dollar-multimiljonär som Al Gore förstår vi vad klimatagendan har i sitt sköte. Överdrifter och åter överdrifter…….och han sitter med hos WEF!

    Antarktis exemplet ovan ser oroväckande ut men vad ska man tro:
    https://klimatsans.com/?s=antarktis
    https://klimatupplysningen.se/?s=antarktis

    NOAAs “lite förenklade diagram” ovan visar ivf att vi har en dubbeldipp betr utbredningen (inte volymen) av isen under tidigare nivåer. Två olika säsonger dessutom som avviker från trenden. Både sommar (dec) och följande vinter (juli).

    Någon bör kommentera! Kanske jmf med volymen t.ex. Kan det ha med den ökande vulkanaktiviteten kring väst-antarktis att göra. Höjer det vattentempen?

  6. Ett steg till…

    Vindkraften går för fullt. Överskottet ska användas till att pumpa tillbaka vatten från kraftstationer. Samma sak här. Verkar smartare att stänga luckorna i vattenkraftstationen, tills vattnet behövs än att att använda vindkraft för att pumpa tillbaka vattnet. Varför köra vattenkraft om det inte behövs el?

    Om vattenkraft inte behöver användas så finns det inget vatten att pumpa tillbaka.

    I mina ögon är pumpkraft en logisk kullerbytta,

  7. Sverige har haft pumpkraftverk. Juktan. Las ned på grund av dålig lönsamhet.

    Om man funderar lite. Ett vattenkraftverk har två möjligheter:
    – att släppa igenom vattnet – alstra el – som driver pumpar som lyfter upp vattnet igen.
    – att inte släppa igenom vattnet, utan spara det i dammen tills elen behövs

    Smartast?

  8. @Thorleif

    Jag ville bara visa på bevekelsegrunderna för varför vissa vill att vi ska äta mindre kött och transportera oss fossilfritt. Underförstått är det även Tyndal centers agenda för en sk. Lockdown liknande nivå.

    Din bild om isutbredningen i Antarktis verkar alarmerande och bör kommenteras av någon kunnig.

    Jag tycker det är problematiskt att alla de områden som diskuteras här rör extremt komplexa system, oavsett om det handlar om kost, vaccin, klimat eller andra miljöfrågor. Antalet parametrar som måste undersökas för att få tillförlitliga svar är mycket stort, för att inte tala om alla de observationer och analyser som måste göras. Det går inte att testa bärigheten av varenda parameter var och en för sig då det skulle krävas ett oändligt antal experiment och matematiska beräkningar, statistik, etc.
    Det är förstås svårt för en lekman utan utbildning att avgöra om vetenskapliga studier har utförts på ett rimligt sätt eller inte.
    Det finns en rad debatter som rasat och fortfarande pågår där det initialt verkar vara helt omöjligt att bilda sig en objektiv uppfattning om vad som egentligen är fakta. Vaccinera eller inte, fett eller kolhydrater, är glyfosat cancerogent eller inte, finns det ett klimathot och så vidare. Så gott som alla våra klassiska miljöfrågor ifrågasätts nu kraftigt på många håll,
    Vi svävar kort sagt omkring i en ocean av information samtidigt som tempot skruvas upp och få har tid att gräva ner sig i källkritik och fundera på vad som egentligen sägs.

  9. En ökande växthuseffekt kan bara förklara den globala uppvärmning som pågick på 80- och 90-talen. Förändringar i halterna av växthusgaser kan inte förklara några andra kända klimatförändringar i Jordens historia. Vilket är en stark indikation på att det där med 80- och 90-talen bara var en slump.
    Vindkraftverk är konstruktioner som borde vara känsliga för materialutmattning. På bilder och filmer kan jag inte se någonting som minskar risken för materialutmattning. Har konstruktörerna inte tänkt på det? Är det därför som vindkraftverk plötsligt kollapsar ibland?
    Det larmas nu, bland annat i svenska medier, om att den globala medeltemperaturen de senaste dagarna har varit över 17 grader, temperaturer som aldrig tidigare har uppnåtts, så länge mätningar har pågått. WattsUpWithThat länkar i stället till en beräkning som hävdar att den globala medeltemperaturen är lite mer än 14 grader.
    I och för sig är det inte förvånande att den globala medeltemperaturen inte är känd med bättre noggrannhet än 3 grader. Olika klimatmodeller skiljer sig med upp till 3 grader, och kanske lite mer, när det gäller vad temperaturen är på olika platser på jordytan.

  10. Adepten

    Jag vet inte om din text i anslutning till studien fr Tyndall Center var helt korrekt kopplad då jag vid en översiktlig läsning av studien inkl notrubriker inte fann stöd för “boskaps”-utsläppens storlek? Kanske var jag slarvig eller så refererar du till andra uppgifter än denna?

  11. @GK

    Ja, eller ca 8,3 % av de antropogena utsläppen som är ca 33,5 miljarder ton CO2 per år.

  12. Adepten

    Du är synkad som vanligt! En den ena gången skeptiker än den andra pro alarmismen.

    Synd att nämnda nedgång med 7% tydligen medförde att havet omedelbart kompenserade då? Ingen förändring kunde såvitt jag minnas registreras på Hawaii. Omblandningen i troposfären går som bekant ganska snabbt tack vare vindsystemen.

    Som sagt uttrycktes som vanligt att kritik mot narrativ är “konspirationsteorier” i dagens alltmer fega och totalitära samhällen.

    I Nederländerna ska man minska boskaps-skötseln med 50% på uppdrag av WEF. Ändå får man höra från samma regering att regenerativ odlingsteknik är önskvärt. Men såvitt jag läst gör man inget i den riktningen. Regenerativt lantbruk kan öka inlagring av CO2 kraftigt men torde kräva statligt stöd initialt. Mer lönsamt ju magrare jordar vilket kraftigt kan minska behoven av kvävegödsel. Prata går bra!

    Apropå sanningar, har du försökt söka information som kommer till andra slutsatser än “Tyndall” (ja du vet vad han representerar).

    Nu handlade min länk om agerandet från The Guardian som impulsivt måste skapa rubriker och gå i täten. Den tidningen förändrades dramatiskt från och med Covid. Allt som kom ut från psyops-staben SAGE (som erkänt sina grova överdrifter och rena bluffar) var man megafon för.

  13. Vad jag förstår så är människans bidrag till de totala CO2-utsläppen c:a 10 % genom vår utandningsluft (4 % CO2). Någon som har ett mer precist värde?

  14. @Thorleif

    RT är nu så populär att jag inte kommer in där pga långa väntetider 😉
    Men tydligen är det någon konspirationsteori som yttrar sig i en klimatdesinformation från Skeptiker.

    Det som är sant är att konsumtionen av kött och mejeriprodukter är en viktig drivkraft för ökningen av CO2 och metan som ska bidra till klimatförändringarna vi ser.
    Faktum är att de globala boskapsutsläppen utgör någonstans mellan 14,5 och 18 procent av de totala globala utsläppen av växthusgaser. Jämförbart med transportsektorn som står för cirka 14 procent av utsläppen.
    Lockdown-åtgärderna för att stoppa spridningen av coronavirus-pandemin minskade utsläppen av växthusgaser med cirka 7 procent, Detta är den största utsläppsminskningen som någonsin har registrerats.
    Corinne Le Quéré, huvudförfattare till studien från Tyndall Center for Climate Change Research vid University of East Anglia i England, berättade för The Guardian följande: “Vi behöver en minskning av utsläppen på ungefär samma storleksordning, som fallet från corona-nedstängningarna, vartannat år, men med helt andra metoder ,”

  15. Petter Wulff

    Den s k växthuseffekten sägs bero på att CO2 hindrar en del av energin från solen att återstråla ut i rymden. Men på natten då? Finns ju ingen solstrålning alls som kan hindras av CO2.

    I ett vanligt växthus av glas blir temperaturen på natten densamma som utanför växthuset om det är helt vindstilla. P g a strålningskylning så kan glaset bli t o m ett par grader kallare än luften. Det är därför man kan behöva skrapa is från bilrutorna även om temperaturen är +1 utomhus.

  16. Climate-lockdowns kommer?

    Under Covid-lockdowns i UK skrev The Guardian att det krävs klimat-nedstängningar vartannat år för att möta klimatmålen enligt Paris-överenskommelsen. Senare när de förstod att de därmed besannat vad man från officiellt håll kallat konspirationsteorier ändrade man snabbt texten i samma artikel. Den idag förbjudna ryska mediakanalen RT fångade upp den försvunna originaltexten.

    https://www.rt.com/news/517146-climate-lockdowns-every-two-years/

  17. Ja, att deltagare i klimatkonferenser flyger dit och därifrån imponerar inte.

    Antydningen att en allmän molnminskning skulle förklara temperaturhöjningen (månadens nyhet 3) står på lös grund. Minskad molnighet ger högre temperatur dagtid men lägre temperatur nattetid. Växthuseffekten ger en enklare förklaring till utvecklingen.

  18. Just nu förbrukas 6,4 MW el på ön El Hierro:
    67,24% Dieselgeneratorer
    22,41% Vindkraft
    10,34% Vattenkraft
    Dammarna innehåller avsaltat havsvatten och avsaltningen kostar energi.
    Från avsaltningsanläggningarna släpper man ut koncentrerade saltlösningar i havet vilket lokalt stör djurlivet.
    Dammarna har stora ytor och mycket vatten försvinner p.g.a avdunstningen.

Comments are closed.