Nu varmast på 125.000 år !

Figur 1. EU:s program Copernicus rapporterar ovanligt höga temperaturer i haven, Rapport 2023-07-07, kl 18:00

Från hemsidan: Copernicus is the Earth observation component of the European Union’s Space programme. (Copernicus ingår I EU:s rymdprogram med uppgift att observera Jorden.)

Nu larmar media frenetiskt för den kommande klimatkatastrofen. Som vanligt placerar sig Public Service främst bland alarmisterna, fast deras sändningstillstånd tydligt kräver “allsidig nyhetsförmedling”. Varje nyhetsprogram jag sett den senaste veckan har haft ett eller flera inslag om “klimatförändringarna”.

Vi har fått höra att juni var den varmaste månaden sedan civilisationens början. Från Londons Grantham Institute påstår forskaren Paulo Ceppi att 4:e juli var den varmaste dagen på 125.000 år.

Figur 2. “Läget är allvarligt och farligt. Svårt att anpassa sig till den hastighet som klimatet kräver.”

Det är ju välgörande att SVT intervjuar ett nytt ansikte (Jag har inte sett Gunilla Svensson på SVT tidigare.) Men på svenska akademier och institutioner kan journalister svårligen finna någon med skeptiska tankar och tillgång till real statistik. Den officiella förljugen-heten är så solid.

Ren och skär lögn

Vi som har följt med vet att detta är lögner. Klimatet var varmare under Medeltiden, för 1.000 år sedan då vikingarna odlade råg och höll boskap på Grönland, för 2.000 år sedan under Romarrikets storhetstid och tidigare under bronsåldern.

Men hur får vi folk att stanna till och lyssna tillräckligt länge, för att de skall förstå hur gigantisk lögnen är ?

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

38 thoughts on “Nu varmast på 125.000 år !

  1. PW f2023-07-10 at 09:08
    “egentligen” är bra kan betvivlas bla. mot bakgrund av hur snabbt förändringen sker. Sverige får mer av tropiska sjukdomar, i samband med att djur- och växtliv förändras.

    PW, här skulle jag som lekman vilja att du förtydligar vad du ser, så jag kan varna mina barn o barnbarn.

  2. Nils, ja det ligger väl tio år bort som vanligt! Man börjar bli innerligt trött på det här klimatbluffandet som bara går ut på att skinna folk på pengar.

  3. Petter W: Man hade problem med malaria-mygg för hundratals år sedan i Blekinge t ex. Kan du peka på var den här förändringen skett? Vi vanliga dödliga ser bara samma blöta vintrar, kalla vårar och somrar som för det mesta regnar bort. 2018 var ett undantag som bara inträffar några somrar per århundrade i Sverige.

  4. Lars K: Det är klart att den industriella revolutionens påverkan bör räknas från 1700- eller 1800-talet. Att uppvärmningen sedan dess “egentligen” är bra kan betvivlas bla. mot bakgrund av hur snabbt förändringen sker. Sverige får mer av tropiska sjukdomar, i samband med att djur- och växtliv förändras.

  5. Ja, ja, folk ar inte sa dumma som man tror, de ar dummare. Halsningar fran ett varmt Texas. Har regnat pa morgonen men nu skiner solen igen kl.12pm.

  6. #pw :
    Jämförbar temp? Belägg? Detta kommenterade du icke.

    Icke det heller att uttrycken hållbarhet, klimat, klimatkris synes förbättra möjligheterna att få anslag beviljade. Detta gäller givetvis både de som har fasta tjänster och övriga. Professorn kan avlöna en eller flera nyblivna FD. Ger ammunition till vederbörandes CV. Så risken för korruption är mkt stor. Inser du det?

  7. Huvudtrenden för global medeltemperatur sedan miljoner år tillbaka i tiden, är att världen blir kallare. Det är klart att de klimathotsreligiösa bara vill räkna sedan mitten/slutet av 1800-talet, för då har vi en uppvärmningstrend. Vilket de försöker påstå är dåligt, fast det egentligen är bra.

  8. Adepten

    👍👍🤝⚓️

    Tillägg: Det är få forskare med sådan vetenskaplig bredd och djup inkl kommersiell erfarenhet som Bossche.
    Här kort om hans åsikter om WHO som jag själv insåg redan iom svininfluensan (2009) när jag konstaterade vilka som betalar! Han samarbetar med erkända molekylär-biologer och inte minst R Malone (upphovsman till mRNA-tekniken tillsammans med bl.a USAs militära myndigheter).

    https://www.voiceforscienceandsolidarity.org/scientific-blog/the-covid-19-mass-vaccination-program-violated-all-principles-of-science-and-the-hippocratic-oath

  9. Att ändra sin världsbild kan var svårt, men titta gärna på följande länk.
    https://www.youtube.com/watch?v=5lpwZL7VD5o

    Den råkade stämma med min uppfattning som jag kommit fram till efter att under några år grotta ner mig i klimatfrågan. Dvs Klimatförändringarna är inte förorsakad av människan, men däremot är människan orsaken till den miljöförstöring och resursutarmning i olika former som kan ses. Det är det vi ska bekämpa, inte att bekämpa klimatförändringarna.

  10. Brutus: Om många, som inte har fasta tjänster, frestas till viss ovetenskaplighet, så kvarstår alla övrigas data och slutsatser; från Nobelpristagare och neråt.

  11. Claes P: Temperaturuppskattningar från försatelitisk tid ger värmepucklar under holocen och medeltiden. Några av dina kollegor tror tom. att de värdena skulle vara högre än dagens.

    För ett statistiskt fluktuerande fenomen som den globala temperaturen kan man få till märkliga slutsatser, om man bortser från huvudtrenden. Den säger att det blivit nästan en halv grad varmare sedan 1998.

  12. @Paul Ingvarsson !

    Du har alltså inte “följt med” vad vi visat här under tio år.

    Klicka dig fram till tidigare poster, så får du uttömmande svar. Där de viktigaste visar på den djupa förljugenhet med falska faktauppgifter som kommer från alla “etablerade källor”.

    Du kan inte tro att något är sant, som kommer i etablerade media. Men du kan kolla här. Vi försöker alltid hitta de verkliga fakta.

  13. “Vi som har följt med vet att detta är lögner. ” Jasså, bevisa det då. Man kan inte ta temperatur från enbart vissa ( utvalda) delar av jorden. Man måste se på den globala situationen.

  14. UWb

    Tacka gudarna för det.

    I Sverige tillåts fortfarande drygt 100.000 per år komma hit och då främst via anhöriginvandring. Men få vill debattera. Bostäder också här ett problem framöver.

    Läskigt bli det dock om och när USA/UK får för sig att NATO officiellt ska förklara Ryssland krig i Ukraina. Då får vi undantagstillstånd och med WEF/FN och EU-kommissions stödda regeringar kan det bli diktatur på allvar. Nästa sommar och i god tid före det amerikanska valet utgör en senaste tänkbar officiell krigs-förklaring i syfte att också ställa in det amerikanska valet? Om Trump och RFK kan hindras att ställa upp minskar risken för sittande regering.

    EU är i sängen med de nykonservativa krigshetsarna i USA (en mycket liten grupp). Tyvärr har också USAs president sett till att utvidga sin makt på kongressens bekostnad. Ett konstitutionellt brott anser nog väldigt många.

  15. Petter W
    Du avser tydligen “klimatvetenskapen” och inte klimatvetenskapen.
    “Klimatvetenskapen” är de klimathotsreligiösas bibel som inte får ifrågasättas för då är man klimatförnekare. Du skall inga andra gudar ha än “klimatvetenskapen”.

  16. Det finns inga fakta och ingen seriös klimatvetenskap som stödjer klimathysterin. Med klimathysterin menar jag då föreställningar om att växthusgasutsläpp kommer att orsaka (eller redan har orsakat) klimatkris, klimatnödläge och klimatkatastrof. Samt att hotet kräver klimatåtgärder, i form av en snabb minskning av koldioxidutsläppen och därmed användandet av fossila bränslen.
    Lomborg tror fullt och fast på det där med att växthusgasutsläpp orsakar stora och farliga klimatförändringar. Ändå har han gjort beräkningar som visar att klimatåtgärder kostar mer än vad de smakar. Och smakar i det här fallet innebär de hypotetiskt minskade kostnaderna för de hypotetiska klimatförändringar som undviks med klimatåtgärderna.

  17. Petter W förnekar sig aldrig med sina tokiga påståenden utan belägg! Man kan fråga sig hur man kan bli så vilseledd så man slutar tro på uppenbara bevis från historiska källor och arkeologiska belägg som helt motsäger klimatbluffarnas påståenden? Uppenbart har man tänkt färdigt som klimathysteriker?

  18. Det var ju trevligt att SVT och Copernicus erkänner att det var varmare för 125 000 år sen. Helt utan mänskliga utsläpp då också får vi anta? Vet de vilken dag för 125 000 år sedan som denna höga medeltemperatur uppmättes kanske?

  19. Att referera till globala temperaturer före satellitmätningar är inte annat än bluff och gissningar eftersom det saknades mätstationer på större delen av jordklotet.

    Tyvärr finns det många som drabbats klimathysterisk masspsykos t ex i stort sett alla massmedier, värsta lögnarna är journalister inom SVT/SR som vi varje år betalar 9 000 miljoner kr till för att få saklig information ifrån.

    Den absolut varmaste månaden man uppmätt via satellit var juli 1998, 265,80 K, på den tiden som koldioxidhalten i atmosfären var väldigt låg ca 370 ppm.

    Se UAH, NASA, NOAA:s gemensamma dagliga satellitmätningar:
    https://www.uah.edu/essc/weather-products/global-temperature-report
    https://www.drroyspencer.com/

    Man kan se att sedan 1998 (24 år) har inte mycket hänt vad gäller temperaturen, lite upp och ner, och då bör man betänka att atmosfärens koldioxidhalt 1998 låg runt 370 ppm, idag ca 420 ppm, +50 ppm, (en ökning som av koldioxidhalten som ökat växtligheten i världen med cirka 15%)
    M a o verkar inte koldioxidhalten påverka temperaturen nämnvärt.
    Sedan 2016 har temperaturen gått ner.

  20. Nordamerika är den kontinent som mätt temperaturen längst och över hela sin geo-yta men med betydligt färre termometrar än idag.
    Använder man bara dessa äldre mätställen rensat från UHI-platser så har temperaturen över USA knappt ökat alls under dryga 100 år. Visst är den kortsiktiga trenden även där uppåtriktad nu men fortfarande inom samma cykliska varians runt sin regressions-linje.

  21. PW,
    Såg herr Diamond några träd?
    Gräs kan växa upp på några månader…
    Tröd tar lite längre tid.
    Sluta med dina pinsamma inlägg…

  22. # pW
    Jämförbar temp? Belägg?
    Den sk klimatvetenskapen är köpt. Hur många är inte beroende av att skriva klimatkris, hållbarhet etc i sina forskningsansökningar? Det är inte konstigt om många som ej har fasta tjänster kryddar sina ansökningar och rapporter, men det är ingen hjälp för världen.

  23. När Jared Diamond kom till Grönland för ca 20 år sedan konstaterade han att gräset växte högt på en av de vikingatida boplatserna och att temperaturen var jämförbar med då. Det kan alltså nu antas vara högre temperatur där än på medeltiden.

    Lars K: Det du kallar ”klimathysterin”, kallar jag klimatvetenskapen (som är viktig grund till att vissa kan känna hysteri).
    Kan du inte relatera mer till den?

  24. Nog måste medeltiden varit varmare om man läser krönikör från den tiden! Även arkeologiska bevis finns som stödjer dessa skrifters utsagor! Men allt kan ju avfärdas som påhitt av klimathysterikerna vilket de gör med allt som motsäger deras nonsens om klimatet. Kröniker-skrivarna anses nog vara tidiga exempel på “klimatförnekare” om man lever i klimathysterins underliga värld?

  25. Rättelse ovan 11:48

    All Time High sedan mätningarna startade mao (data från 1980)

    Att det varit lika varmt eller varmare förr (medeltiden resp 30-talet) visste vi redan.

  26. Hur länge kan en lokal uppvärmning pågå? Kan den lokala uppvärmningen pågå under 100 år behövs en trovärdig förklaring från den meteorologiska vetenskapen.

  27. Lars
    Inte så länge.
    Inom familjen finns även Kjellström på SMHI.

  28. Jag undrar hur länge SVT fick leta innan de hittade en meteorolog som var redo att komma med dessa ovetenskapliga påståenden?
    På tal om meteorologer, så rapporterade sådana i TV i går kväll om svenska solligan hittills för sommaren. Mest soltimmar har uppmätts vid orter vid Östersjökusten. Det som gäller vid kusten gäller med stor sannolikhet också ute till havs. Så om Östersjön verkligen är ovanligt varm, beror det på mycket solsken. Medan de klimathotsreligiösa försöker ge sken av att det beror på växthusgasutsläpp.
    Det är ingen som helst tvekan om att världen var varmare än nu för 6-8000 år sedan, under det holocena klimatoptimumet. Den beteckningen fick värmeperioden innan klimathysterin tog fart. Om den hade namngivits nu, skulle den väl ha kallats något i stil med det holocena klimathelvetet. Men den var faktiskt en bra period, ett optimum.
    Det är mer osäkert hur den medeltida värmeperioden förhölls sig jämfört med modern tid. Ungefär lika varmt var det i alla fall. Och det hade skett en global uppvärmning. Vilket ställer till med stora problem för de klimathotsreligiösa, eftersom det inte finns några belägg för att medeltidsmänniskorna släppte ut stora mängder växthusgaser. Därför försöker de göra den värmeperioden till något lokalt för Europa och Nordatlanten, trots belägg från många andra områden.
    Likadant är det med romerska/antika värmeperioden. Det hade skett en global uppvärmning som inte kan förklaras med växthusgasutsläpp. Och det var en värmeperiod som var gynnsam för mänsklig civilisation och i stort sett allt liv. Precis som alla andra värmeperioder.
    De klimathotsreligiösa beskriver global uppvärmning och värmeperioder som något dåligt. Vilket inte har något stöd i vad som är känt från världshistorien.
    Ingen global uppvärmning och ingen värmeperiod kan förklaras med en ökande halt av koldioxid och andra växthusgaser. Inte heller den nuvarande.

  29. Ett vanligt argument från alarmisterna är ju att den medeltida värmeperioden bara var en lokal företeelse. (hur det ens skulle kunna vara möjligt har jag ingen aning om) Men det finns faktiskt forskning som visat att det i bl.a Europa, på Grönland, i Canada, Sydafrika, Japan, i Kina, i Sibirien, västra sydamerika och på Nya Zeeland så var medeltemperaturerna då lika höga eller högre än nuvarande medeltemperaturer.

    https://www.climatedepot.com/2013/03/08/more-than-700-scientists-from-400-institutions-in-40-countries-have-contributed-peerreviewed-papers-providing-evidence-that-the-medieval-warm-period-was-real-global-warmer-than-the-present/

  30. Det bevisas återigen att allt är en enda gigantisk lögn. De flesta människor är tyvärr så dumma och oinsatta i frågan att de sväljer allt med hull och hår. Arma människor!

  31. De lyckas sälja konserverad gröt genom en ihärdig reklamkampanj!

  32. Okunskap utnyttjas av propagandister det är en allmän sanning! Och så länge folk låter sig luras av klimatskojarna så länge kommer det att hålla på. Det faller ju på sin egen orimlighet att påstå att 4 juli skulle vara den varmaste på 125.000 år. Men som Goebbels en gång sa, ju större lögn desto sannolikare är det att folk köper den.

Comments are closed.