VKV motstånd i Bohuslän !

Allmänhetens motstånd mot planerna på mer vindkraft sprids i landet

I Bohuslän har flera partier samverkat, men det kommunala vetot gäller inte, eftersom de planerade projekten ligger i den svenska ekonomiska zonen, d.v.s. utanför kommunernas gränser. Jag klipper några satser ur en rapport med video från sidan JMM.NU:

MOTSTÅND MOT HAVSBASERAD VINDKRAFT I BOHUSLÄN

Både regeringen och Länsstyrelsen Halland har totalt ignorerat fiskeorganisationen och i bakgrunden trycker EU på för att göra Sverige  och Bohusläns hav till en vindkraftspark. Sveriges fiske är i farozonen.

Kanalen Riks intervjuar Peter Ronelöv Olsson som är ordförande Sveriges fiskares producent-organisation. Medverkar gör även   Martin Petterson (SD), Jessica Stegrud (SD) och Henrik Sundström (M).

Ronelöv  berättar att om ens hälften av det som har planerats för Västerhavet gällande havsbaserad vindkraft  byggs, så är fisket på Västkusten borta. Händer detta finns det heller ingen matproduktion från havet  för Sverige  och då har vi knappt någon beredskapsför-måga kvar i landet.

 Ronelöv säger att alla andra länder planerar sin havsbaserade vindkraft utifrån att man inte tar de bästa fiskeplatserna, man inte tar de bästa lekområdena, men i Sverige gör man precis tvärtom.

 Jessica Stegrud (SD) tror att projektet med havsbaserad vindkraft på Västkusten har myc-ket med EU att göra.

Enligt Stegrud ser EU Sverige som en enda stor vindkraftspark. 

Dialogen mellan Västra Götaland och Tidöregeringen har varit lika med noll. 

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather