Hur kan någon tro på IPCC

Figur 1. Cook-öarna Söderhavet är fortfarande kvar

Och de visar den lummiga grönska som kommer från koldioxid. Den sköna sandstranden består av grus från döda korallers skelett, som spolas upp av vågorna. Öarna är skapade av korallerna och växer med korallerna. I 80 år av flygfotografering och satellitfoton visas inga tecken på att öarna i Söderhavet håller på att försvinna så som IPCC spått sedan 30 år.

De har istället ökat sin area med 3 – 6 % ! !

IPCC:s ständigt felaktiga förutsägelser

Jag måste tjata om IPCC:s bristande trovärdighet. Den är glänsande uppenbar, men ändå fortsätter media att vidarebefordra dess larm, ofta samma som motbevisats av verkligheten sedan 30 år. Här några exempel på felslagna förutsägelser från IPCC och dess närmaste krets av “klimatforskare”:

Ända sedan 1989 har de förutspått en katastrofal framtid, om luftens halt av koldioxid fortsätter att stiga, ofta med en tidsfrist av 10 – 12 år. Många frister har nu löpt ut och vi kan konstatera att IPCC oftast haft fel:

  1. Söderhavsöarna skulle försvinna, dränkas av stigande hav. Tvärtom har de flesta växt med några procent enligt flygfoton som Universitet i Auckland, Nya Zeeland, tagit sedan 1943.
  2. Öknarna skulle växa. Tvärtom har de krympt. Jorden har blivit 13 % grönare på 30 år.
  3. Skördarna skulle minskaTvärtom har de ökat mycket dramatiskt enligt FAO.
  4. Svälten skulle ökaTvärtom har den nästan eliminerats enligt Världsbanken.
  5. Arktis hav skulle vara isfritt sommaren 2013. Tvärtom växte utbredningen då. Data sedan 2007 tyder på att isen nu växer till.
  6. Isbjörnarna hotades av utrotning. Tvärtom har de blivit många fler, över 30.000, och de mår bra.

Notera att larmen inte bara visat sig falska:

Verkligheten har blivit den rakt motsatta!

Ändå framhärdar IPCC i senaste rapporten med likadana larm. Det kan bara tolkas som ytterlig inkompetens.

Datorsimuleringar med gissade in-data

Misslyckandena beror på en orealistisk tro på datorsimuleringar. Särskilt anmärkningsvärt är att IPCC:s egen arbetsgrupp WG I redan 2001 dömde ut simuleringar av klimatet.

In climate research and modelling, we should recognise that we are dealing with a coupled non-linear chaotic system, and therefore that the long-term prediction of future climate states is not possible.

(I forskning och modellering av klimatet måste vi inse att vi har att göra med ett kopplat icke-linjärt kaotiskt system, och därför är långsiktiga förutsägelser om framtida klimat inte möjliga.)

Ett “kaos” är just “oberäkneligt”. Så har också IPCC:s klimatmodeller misslyckats kapitalt. Ändå har IPCC i 20 år fortsatt med att basera sina förutsägelser på datorsimuleringar.

I Wall Street Journal 2023-02-06 förklarade två av de främsta leverantörerna av datorsimuleringar att: “Det gamla sättet att räkna är helt fel.”

IPCC är så politiskt att de inte förstår vad “vetenskap” är

Figur 2. IPCC:s beslutande församling vid 30-årjubiléet i Paris 2018

Det är ungefär så här som IPCC:s sammanfattande rapport SPM, Summary for Policy Makers, kommer till. Delegater, som oftast är politiker eller byråkrater utan vetenskaplig utbildning, får se föreslagen text på en stor skärm. Sedan kommer förslag om ändringar, varefter texten skall godkännas av alla “ord för ord”. Det tar en eller två veckor i en oavbruten session.

Detta är ett helt öppet erkännande av att de inte förstår vad “vetenskap” är. Oförståelsen är så total att de bekräftar den öppet på flera sätt. Och det har skett från första början:

IPCC:s förste ordförande, svensken Bert Bolin, annonserade från början: The science is settled (vetenskapen är avgjord) och det råder konsensus bland klimatforskarna om koldioxidens dominerande verkan på klimatet. Det betyder att IPCC hela tiden sysslat med pseudovetenskap och politik men INTE med “vetenskap”. Det ändras inte av att man reducerat “enigheten” från 100 % till 97 %.

Ny ordförande, men extremistisk generalsekreterare

Jim Skea har tillträtt som ordförande för IPCC och kritiserat de tidigare överdrivet alarmis-tiska larmen från IPCC. Frågan är om han kan ändra dess kurs, då hans överordnade, gene-ralsekreterare António Guterres, faktiskt håller en ännu mer extrem kurs:

Figur 3. Citat från Guterres presskonferens 2023-07-27

(“Eran av global uppvärmning är förbi; eran av global kokning har inträtt. Ledare måste leda. Ingen mer tvekan. Inga fler ursäkter. Ingen mer väntan på någon att gå före. Det finns helt enkelt inte tid för sådant. Det är fortfande möjligt att begränsa den gloala temperaturen till 1,5 grader Celsius och undvika de allra värsta följderna av klimatförändringarna. Men endast med dramatisk, omedelbar aktion.”)

Majoritet av världens diktaturer

Lägg till att världens diktaturer har kvalificerad majoritet i IPCC:s beslutande församling. Jag kan inte föreställa mig att ha förtroende för någon diktator. . .

Deras representanter har en muta på USD 100 miljarder om året att dela på. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

3 thoughts on “Hur kan någon tro på IPCC

Comments are closed.