“lallande idiot” och “profet”

Figur 1. António Guterres talar på “Climate Ambition Summit” i FN

Guterres talar om “helvetets portar” och “den fruktansvärda värmen” samt “översväm-ningar” på ett sätt som associerar till “syndafloden”. I en annan tid i en församling av full-vuxna med sju års folkskola och några år av hederligt arbete bakom sig, skulle sådant tal ha renderat honom omdömet “en lallande idiot” eller “fanatisk domedagsprofet”, d.v.s. helt otillräknelig.

Det märkliga idag är inte vad han säger utan den position, från vilken han talar. Han är världens högst uppsatte politiker, vars uppgift borde vara att ta tillvara vanliga människors konkreta och verkliga intressen.

Och vilka andäktiga åhörare, som han talar till: “Excellenser” från världens alla länder, som visar att de tar honom på allvar. De är inte mer tillräkneliga än vad han är ! !

Guterres syfte

Guterres vill skrämma allmänheten till att acceptera långtgående inskränkningar av ekonomisk och politisk frihet. Han skräms med uppvärmning, fast solid vetenskap förutser en kall period under några kommande decennier.

Det har seriösa forskare varnat för sedan 2014. Nu instämmer NASA och NOAA i USA.

  • Valentina Zharkova har visat hur Solens aktivitet varierar och varnat för en kall period.
  • NASA:s Irina Kitiashvili har har förutsagt nuvarande låga solcykel 25, som förebådar en kall period.
  • Henrik Svensmark har visat hur Solen påverkar klimatet via sitt magnetfält, som skyddar Jorden för kosmisk strålning med effekter på molnbildningen. Denna torde vara den viktigaste faktorn bakom klimatförändringarna. Ingen verkan av halten koldioxid i luften har kunnat mätas.

Guterres skräms med en påhittad katastrofal uppvärmning, fast “vetenskapen” varnar för en allvarlig avkylning. Han kräver drastiska “klimatåtgärder” med en “energiomställ-ning” som skall “överge kol”, vilket skulle leda till ekonomiskt sammanbrott, eftersom det oftast handlar om verklighetsfrämmande teknik, ex.vis att ersätta kol med väte.

Figur 2. Henry Louis Mencken, september 12, 1880 -januari 29, 1956

Han var en amerikansk journalist, som på 20-talet blev känd för sin samhälls-satir:

Hela syftet med praktisk politik är att hålla folket skrämt (och därmed skrikande efter ledning till säkerhet) genom att hota det med en ändlös rad av troll, alla imaginära.

Socialisten Guterres talar med auktoriteten hos en representant för FN:s expertorgan IPCC, som hittills lyckats få fel på nästan alla förutsägelser. Han är socialist, tidigare erkänd kommunist, och ägnar sig således åt “praktisk politik” i avsikt att lura in väljarna i ett glo-balt planekonomiskt system, kommunismens drömda slutstation.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather