Kosmos påverkar klimatet

Figur 1. Vi kan inte förstå klimatet bra förrän vi förstår kosmos

I dokumentären ”The Cloud Mystery” förpassar den danske professorn Henrik Svensmark och den israeliske professorn Nir Shaviv hela den rådande klimatdebatten och koldioxidnarrativet rakt ner i rännstenen, tvärtemot resten av det oärliga forskarkollektiv som i dag tyvärr styrs av en agenda och inte av det sanna förnuftet.

2023-08-12, NewsVoice, Marie Winqvist:

Det vetenskapliga klimatparadigmet kräver förståelse för kosmos påverkan

Föreställningen att koldioxid är den enda orsaken till förändringar i klimatet har med hjälp av systemmedias masshypnos satt sig som en sugklocka. Om medlemmarna i forskarsamfundet hade varit öppna för tanken att alla företeelser kan vara multifaktoriella, så hade vi haft en helt annan syn på sakernas tillstånd. Då hade elbilar, allt högre bensinpriser och en lång rad förödande åtgärder som man planerar, inte haft en chans att bli accepterade. . .

Molnbildningen styr klimatet

Svensmark:

”I stället för att tänka att molnbildningen är ett resultat av klimatet, så är det mest relevanta att klimatet är ett resultat av förändringar i molnbildningen.”

Artikeln är mycket bra. Klicka på den röda rubriken och läs den !

+ – + – + – +

På bara skinnet känner vi vad som påverkar klimatet

På badstranden vid Tylösand känner vi de främsta faktorerna som styr klimatet

SOLEN är den överlägset starkaste källan för den värme vi känner. Vi nordbor sätter/lägger oss gärna i solskenet.

MOLNEN skymmer solen, så vi känner genast att det blir svalare då Solen “går i moln”. Detta är en helt avgörande faktor för klimatet, vilket IPCC envisats med att blunda för. Nu först har deras främsta leverantörer av datorsimuleringar insett molnens betydelse enligt Wall Street Journal.

VATTNET på vår kropp känns kallt, då det avdunstar, vilket kräver stora mängder värme. Det betyder att all växtlighet, som mest utgörs av vatten, absorberar en stor del av Solens energi. Detsamma gäller haven som ju täcker 71 % av Jordens yta.

VINDARNA känns kalla, särskilt mycket om vi är våta. Sådan värmeöverföring kallas “konvektion”.

VÄRMESTRÅLNING från marken känner vi inte alls. Men den är vad IPCC tror styr klimatet.

ÅTERSTRÅLNING från atmosfären känner vi inte heller, men den antar IPCC skall svara för “växthuseffekten”. Sådan strålning är fysiskt omöjlig, eftersom luften blir kallare med höjden över marken och ingen värmestrålning kan gå från en kallare kropp till en varmare.

Fel sorts “klimatmodeller” !

IPCC bygger allt sitt larmande på “klimatmodeller”, där de försöker beräkna hur atmosfären förändras fram till år 2100, men de räknar på det minst viktiga av tre sammanlänkade system:

  1. Atmosfärens förändringar.
  2. Havens strömmar. Vattnet i haven utgör c:a 99 % av all värmekapacitet ovan jordskorpan. Därför är det helt avgörande för planetens klimat. Men vi vet så lite om det som sker i haven.
  3. Kosmos är ännu viktigare. I Solen, Solsystemet och Vintergatan sker de stora förändringarna. Där håller vetandet på att klarna.

Slutsatsen är att IPCC är irrelevant som källa för information om klimatet. Möjligen kan detta ändras om den nye ordföranden Jim Skea förstår hur viktigt det är att öppna upp IPCC för kritiska forskare som Svensmark och Shaviv.

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather