Norges SSB söker effekten av utsläppen av koldioxid !

Norges SSB, Statistisk SentralByrå, visar data för den Medeltida värmeperioden och den Lilla Istiden

I en omfattande rapport på 75 sidor söker SSB finna samband mellan människans utsläpp av koldioxid, CO₂, och de globala temperaturserierna. De finner tvivel på att något sådant samband finns. Nedan några korta utdrag:

+ – + – + – +

To what extent are temperature levels changing due to greenhouse gas emissions?

(I vilken utsträckning förändras temperaturnivåerna på grund av utsläpp av växthusgaser?)

John K. Dagsvik and Sigmund H. Moen

I kapittel 5 diskuteres statistiske tester av de globale klimamodellene. Disse viser at det er manglende konsistens mellom variasjonene i temperaturprediksjonene fra de globale klimamodellene og variasjonene i de konstruerte globale temperaturseriene.

Med andre ord sår disse resultatene tvil om klimamodellene er i stand til å skille mellom naturlige temperatur-variasjoner versus variasjoner som skyldes menneske-skapte CO₂ i løpet av de siste 150 år.

+ – + – + – +

Et typisk trekk ved observerte temperaturserier over de siste 200 årene er at de gjen-nomgående viser lange sykler og en økende trend. Et sentralt spørsmål er om denne utviklingen er en del av en syklus som er analog til tidligere temperaturvariasjoner, eller om en systematisk endring av temperaturnivået har funnet sted i løpet av denne perioden, som et resultat av menneskeskapte utslipp av CO₂. Selv om temperaturene i de senere årene skulle vise seg å avvike systematisk fra variasjonene i tidligere tider, er det likevel en komplisert utfordring å tallfeste hvor mye av denne endringen som skyldes utslipp av CO₂.

Formålet med denne artikkelen er å drøfte dette spørsmålet nærmere, nemlig om det kan sies å være bevist om deler av temperaturøkningen i løpet av de siste 200 år skyldes utslipp av klimagasser.

I denne artikkelen beskrives først hvilke data som er tilgjengelige for analyse av variasjo-nene i klimatiske forhold. Dernest diskuteres mulige kilder til temperaturvariasjon i kapittel 3. Her har skydannelse, strømninger i havene samt havenes kapasitet til å lagre CO₂ vesentlig betydning.

Nyere forsking tyder på at variasjoner i solas magnetiske felt har stor betydning for langsiktige svingninger i solaktiviteten. Ifølge teori og rekonstruerte temperaturdata påvirkes klima av sykliske variasjonene i jordbanen, jordaksen samt planetbanene til Jupiter, Saturn, Neptun og Uranus.

+ – + – + – +

Sensationell slutsats av offentlig myndighet

SSB förklarar att rapportens resultat “sår tvil” om klimatmodellernas trovärdighet.

Varje seriös politiker måste inför en sådan sågning av tron på “klimatkrisen” begära att underlagen för IPCC:s larmande granskas kritiskt. Till vilket medverkan måste ske av några av de 1.700 forskare som förklarat att ingen klimatkris finns enligt CLINTEL:s World Climate Declaration: “There is no Climate Emergency”.

Jag ser med stor förväntan fram emot medias presentation av denna norska rapport. Mest troligt är nog att den inte får någon uppmärksamhet alls. . .

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

9 thoughts on “Norges SSB söker effekten av utsläppen av koldioxid !

  1. Vilket parti ska man rösta på? Det enda parti som tar upp ödesfrågorna klimatbluffen, EU, Nato och invandringen på allvar och vågar gå emot narrativet är Alternativ för Sverige (AfS). Inget parti som finns i Sveriges Riksdag i dagsläget kommer innebära någon förändring till något bättre.

  2. Jag tror det är för mycket pengar och prestige i CO2-bluffen investerat från politiken och MSM-media för att man ska kunna backa från sitt ljugande. Återstår alltså att succesivt låta det falla i glömska men jag har en känsla av att så länge de tror de kan fortsätta att lura flertalet med propagandan så länge håller de på. Efter en icke speciellt vetenskaplig egen undersökning bland släkt, vänner och kollegor så är läget 50/50 kanske är det än så länge för optimistisk beräkning? Men det stora problemet är ju forskarkåren som är uppenbart de som vilseför av egen ekonomisk vinning likaså politiker och många globala oligarker som har stort inflytande vilket gör att det måste till en stor majoritet av befolkningen som måste inse att de blivit förda bakom ljuset som måste börja protestera mot vanvettet.

  3. Temperaturkurvan är hämtad från en nästan 20 år gammal källa. Sedan dess torde mätningar och analyser ha utvecklats och bättre underlag finnas. Inte minst kan de senaste drygt fyra decenniernas utveckling läggas till.

  4. Man kan väl alltid hoppas att några politiker och några journalister läser och tar in de fakta som Norges SSB, Statistisk SentralByrå presenterar, så att lögnerna och dumheterna får sig en rejäl törn. Ett exempel på dumhet visades ikväll på TV4, där en boss från Olympiska kommiten förklarade att man måste bestämma viter-os för 2030 och 2034 samtidigt, då klimatförändringarna nu går så snabbt, att vi inte kan vänta längre. Han sa också att i framtiden kan högt 10 länder bli aktuella för vinter-os. Hela intervjun skedde förstås med bilder i bakgrunden,. som visade ihopskottade skidspår i en i övrigt grön och snöfri omgivning. Gammelmedia vill till varje pris indoktrinera oss!

  5. Tege: vilket parti ska vi rösta på i nästa års EU-val?

  6. Den aktuella rapporten kommer att dels förbigås av svensk gammelmedia, dels inte behandlas på ett konstruktivt officiellt sätt av svenska valda politiska företrädare.

    Skälet är att dessa politiker under så lång tid investerat sin prestige i ofyskaliska plattituder kring ‘global warming, climate change & climate crisis’ att de inte kan ändra sin ståndpunkt utan att helt förlora sin redan slätstrukna politiska trovärdighet. I tillägg är de programmerat styrda av icke-valda, multilateralat verkande ‘organisationer’ med stor belöningskapacitet, vilka också driver FNs Agenda 2030, IPCC, WMO m.fl.
    Skälet till att gammelmedia kommer att förbigå rapporten är att dess rapportering är ägt styrd av samma globalistiska intressen som anges ovan.

    Hav dock tröst: inga plattityder slår i längden fysikaliska lagar; alternativmedias kontinuerliga kritik mot dumheten välde holkar ur stenen, men inte minst kommer verkligheten att tala sitt tydliga språk betr. klimatutfallet på sikt. Hoppas vi kan överleva transitionsperioden!

  7. Det nya norska partiet INP (Industri- och Näringspartiet) är ännu inte i Stortinget men är starka i många regioner och kommuner. De betvivlar klimatlarmen och vill lämna det s. k. Paris-avtalet. Danska Nye Borgerlige sitter i Folketinget och är också skeptiska. När vågar något svenskt parti ta bladet från munnen?

  8. Jättebra, men vad skall vi göra åt våra faktaresistenta politiker. De gör allt för att få sina belöningar från WEF, FN och övriga i den destruktiva kabalen!

Comments are closed.