Istid är den verkliga faran !

Figur 1. Med hälsning från vännen Viv Forbes i Australien

Han citerar några rader av John Kehr i boken “The Inconvenient Skeptic” 2011:

Trots att media skrämmer oss med värme, är den stora faran som livet på jorden står inför, inte den globala uppvärmningen – det är en återkomst av de dödliga Pleistocene istäckena som en gång täckte de stora spannmålsbältena i Eurasien och Nordamerika.

Sådan global nedkylning kommer också att utlösa svält eftersom mer av den gödande koldioxiden löses ut från atmosfären till de svala haven. Våra läskiga datoriserade prognoser om farlig global uppvärmning är baserade enbart på en helt trivial faktor – i vilken utsträckning mänskliga utsläpp av koldioxid och metan kan påverka det globala vädret genom att bromsa transmissionen av solenergi genom atmosfären.

De ignorerar det faktum att CO₂ är gödning för alla växter, som utgör föda för djurlivet, och avfärdar det faktum att nuvarande nivåer av CO₂ i atmosfären är farligt låga. Nästan varje dag nu försöker alarmistiska medier hitta på en katastrofhistoria från det växlande vädret. Detta förändras alltid – de enda gångerna jorden har haft ett “stabilt” klimat är under de långa dödliga istiderna.

Figur 2. Anomalin av den globala temperaturen under 700.000 år

Rekonstruktion av den globala temperaturen från borrkärnor i djuphavens sediment, enligt Maureen E. Raymo, 2005.

Det är förfärande att se hur korta de varma perioderna är mellan de 100.000-åriga istiderna.

+ – + – + – +

Läs mera på “The Saltbush Club” !

+ – + – + – +

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmailby feather

15 thoughts on “Istid är den verkliga faran !

  1. Greta är den ”falska”profeten i Kejsarens nya kläder.Alltfler ser nu att Greta och Kejsaren kan ta varandra i handen och springa nakna ut i världen.Lycka till !

  2. Thomas P och Petter W
    Hur märker ni den globala uppvärmningen?
    Jag märker bara den lokala temperaturen och den varierar under året och från år till år.

  3. Det här är till er klimatalarmister som som skriver på den här bloggen och uppenbarligen är på fel ställe, ni tillför inte särskilt mycket med ert bla,bla. Vad är det ni vill uppnå egentligen.Har ni glömt bort vad det är som har utvecklat oss människor sedan starten på industrialismen,vill ni skicka tillbaka oss till grottstadiet…

  4. PW. Varje interglacial (mellanliggande värmeperiod) under sedan 2,6 miljoner år rådande istid har varit lika varm (minst) som vår nuvarande med runt 400 ppm CO2-halt från värmda hav. Varje ca 40.000 resp. 100.000 lång nedisning har varit flera grader kallare med CO2-halter nedåt eller strax under 200 ppm med koldioxid löst i kallare hav. Allmänt kända fakta för den som söker-

  5. Koldioxidhalterna tycks under flera hundratusen år ha pendlat mellan 200 och 300 ppm. Nu har vi över 400 ppm och frostvarningen från 2011 har blivit ännu mindre aktuell än den var då.

  6. Göran, får jag tipsa om att du tittar på motsvarande kurva för CO2 innan du uttalar dig så tvärsäkert, de samvarierar extremt väl.

    Förvisso var det inte CO2 som var primär drivare av klimatet på den tiden eftersom ingen satt och eldade fossila bränslen, utan CO2 fungerade som positiv återkoppling som förstärkte uppvärmningen. (Jordens banvariationer orsakar ingen ändring i totala mängden solljus som jorden tar emot)

  7. Om man nu skulle tala om ett klimat som är bäst så skulle jag utnämna det till som det var under den tid dinosaurier sprang omkring på jorden. Högre temperatur med 5-8 grader mot idag och en koldioxidhalt fyra gånger högre än idag. Då var det ett paradis på jorden för djur och växter.

  8. Vilket idiot som helst borde se att temperaturen i figur 2 inte har något med halten koldioxid att göra.

  9. “de enda gångerna jorden har haft ett “stabilt” klimat är under de långa dödliga istiderna.”

    Tvärtom var klimatet långt mer varierande under glacialerna. Det är de senaste 8000 åren som varit en anomali i hur stabilt klimatet varit. Samma period som människor kunnat utveckla bofasta civilisationer med andra ord.

  10. Fig 2 stämmer väl överens med de summerade resultaten över långa tidsspann av Milankovitch-cyklernas:
    • Precession: 19, 22 & 44 tusen år
    • Oblikvitet: 41 tusen år
    • Eccentricitet: 95, 125, 400 tusen år
    • Solintensitet vid 65° N sommartid.

  11. MIT-professorn, Richard Lindzen, den astrofysiker och dynamisk meteorolog som jag har störst förtroende för, talar om fem tusen år till nästa istid.

  12. Med tanke på hur långt in vi är i nuvarande mellanistid. Så är vi antagligen i slutet av den. Vad som skrämmer mig är att politikerna varken vidtar åtgärder eller ens pratar om hur vi ska hantera ett kallare klimat.

Comments are closed.